R.C.S. Visétois

2 - 2

Zon. 19/03/2000 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Yvan Georges

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Henri Collard

Lijnrechters: Jean-Philippe Lannoy - Johnny Ladrière
 
Na RCS Visé - R Antwerp FC

Regi Van Acker duivelskwaad na late gelijkmaker - "De jongste weken gooien we te veel punten te grabbel"

VISE - Toen Jonas De Roeck er 1-2 van maakte leek de match gespeeld. Dat was buiten de vastberadenheid van RCS Visé gerekend. De thuisploeg sleepte, tot groot ongenoegen van trainer Regi Van Acker, op de valreep een gelijkspel uit de brand. RCS Visé was behoorlijk bevreesd voor de komst van R Antwerp FC en dit niet alleen op sportief vlak. De rellen van vorig seizoen indachtig had het bestuur de hulp van meer dan honderd rijkswachters ingeroepen. Twaalf paarden, een tiental overvalwagens en vele gehelmde, door wapenschilden beschermde manschappen gaven het geheel dan ook iets dreigends. Toch heerste er van bij het begin meer onrust op dan rond het veld. En na het op de valreep behaalde 2-2 gelijkspel ging de grootste dreiging uit van de woeste blikken van Antwerptrainer Regi Van Acker die verbolgen richting kleedkamers beende.

"Ik ben duivels kwaad," gaf hij ruim twintig minuten na de wedstrijd toe. "We wisten vooraf dat het vandaag moeilijk zou worden. Visé heeft een klein smal veld in niet te beste staat en toonde zich ook in de vorige confrontaties een gedreven tegenstander. In functie van het terrein koos ik vandaag ook voor Gunter Ribus en Jonas De Roeck, omdat ik weet dat andere jongens op zo'n terrein een stuk moeilijker uit de voeten geraken. We hadden dan ook nog de pech al na drie minuten door een stomme strafschop op achterstand te komen. Toch namen we nadien de partij vrij makkelijk in handen. Het werd logisch 1-2, maar de voorsprong had natuurlijk veel groter moeten zijn. Daarvoor hebben we helaas te weinig kansen gecreëerd. Ik hoopte met de inbreng van Sandro Da Silva ook iets meer gevaar voorin te krijgen."

"Met zijn Braziliaanse klasse moest hij toch in staat zijn iets vaker een mannetje af te zonderen. Dat lukte nauwelijks. Blijkbaar dachten mijn spelers de klus op routine te kunnen klaren. Daar zag het ook lang naar uit. Tot we in de laatste minuut toch nog twee punten moesten afgeven. Uitgerekend na een hoekschop. Dan moet je weten dat we daar tijdens de week nog een heel hoofdstuk aan gewijd hebben. Daarom ben ik ook zo kwaad. Dat is nu twee weken na elkaar dat we punten te grabbel gooien. Vorige week thuis tegen FC Denderleeuw en vandaag in Visé halen we slechts twee op zes. Niet toevallig twee wedstrijden waarin we Marc Van Britsom als draaischijf moeten missen. Daardoor verlopen onze acties stroever."

"Zeker vandaag zat er voor ons meer in. Visé is wel een jonge ploeg met veel karakter, maar al bij al brachten ze toch te weinig voetbal om ons echt in gevaar te brengen. Voor het kampioenschap hoeven we niet bevreesd te zijn. Zonder onwaarschijnlijke maleuren is de titel binnen, maar als je op zo'n lullige manier tegen de rode lantaarn twee punten laat liggen, dan hou je daar een onprettig gevoel aan over (A.S. - GvA - 13/03/2000)."

(bron: de pers - 13/03/2000)
 
Minuut per minuut
04' G O A L: Jakobia zet een leuke actie op met Marechal. Barry Budts grijpt iets te omstuimig in en werkt Marechal tegen de vlakte. Fassotte zet de strafschop om (1-0).
06' Darko Pivaljevic kan vrij aanleggen maar besluit in de lange grijparmen van Stoklosa.
32' Habets rukt op en zet voor. Marechal schiet met links pal op de doelman.
35' G O A L: Visé verwaarloost voor het eerst even zijn organisatie. Luke Chadwick zet op links in zijn eentje de actie op. Patje Goots kan vanuit een scherpe hoek afronden (1-1).
54' G O A L: Jonas De Roeck krijgt de bal vanuit het middenveld en wringt zich door de Luikse defensie die ten onrechte in buitenspel gelooft. Ijzig kalm schuift de verdediger de bal voorbij de machteloze Stoklosa in doel (1-2).
63' Patje Goots kan plots ontsnappen aan zijn bewaker en spurt razendsnel richting doel. Stoklosa haalt hem in extremis de bal uit de voeten.
78' Pass Sandro Da Silva. Luke Chadwick besluit in het zijnet.
89' G O A L: Jakobia brengt de eindstand na een afgeweerde hoekschop nog op 2-2.
(Bron: - 13/03/2004)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jurgen De Neys
Gunter Ribus
Zoran Campara
Jonas De Roeck - 54'
Luke Chadwick
Darko Pivaljevic
Patrick Goots - 35'
 
46' Barry Budts (uit)/
Sandro da Silva (in)
68' Patrick Goots (uit)/
Abdul Saleem Senanu (in)
73' Darko Pivaljevic (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
R.C.S. Visétois
Stéphane Stoklosa
Onder Turaci
Frédéric Lebe
Laurent Fasotte - 4' (P)
Cezary Wojcik
Jérome Marechal
Thierry Habets
Sergio Petosa
François Rouffignon
Alexandre Di Gregorio
Lasha Jakobia - 89'
 
60' Frédéric Lebe (uit)/
Edouard Mampuya (in)
78' François Rouffignon (uit)/
Didier Gaens (in)
83' Thierry Habets (uit)/
Michel Possen (in)