K. Maasland Maasm.

2 - 1

Zat. 01/04/2000 18:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Patrostadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Frank De Bleeckere

Lijnrechters: Rudi Lepoutre - Henri Dewart
 
Na K Maasland Maasmechelen - R Antwerp FC

Leider laat het afweten - "Het volstaat niet te denken dat je al kampioen bent"

MAASMECHELEN - R Antwerp FC leed tegen K Maasland Maasmechelen haar tweede nederlaag van het seizoen. Door dit verlies en de zege van KV Oostende kan de Great Old volgend weekeinde nog geen kampioen spelen. Om te vieren is het minstens wachten tot de woensdag daarna tegen Ingelmunster.

De Great Old legde in de eerste helft één van de slechtste prestaties van het seizoen op de mat. Op geen enkel moment gaf de ploeg de indruk op het punt te staan de titel te pakken. Na de rust herpakte de ploeg van Regi Van Acker zich, maar de beste kansen bleven voor de hongerige Limburgers. "Ik voelde voor de match al dat de spirit niet in de ploeg zat zoals vorige week tegen KV Kortrijk," stelde Regi Van Acker vast. "Als je denkt dat je de beste bent, dan moet je dat ook elke week bewijzen. Eddy Merckx was vroeger de beste, omdat hij elke keer hard op de trappers duwde. Als hij niet duwde, won hij ook niet. We maakten geen tempo, speelden laks en de opbouw verliep slordig. De nederlaag is verdiend. Als de tegenstander in alle linies beter is, dan verlies je."

Regi Van Acker wilde zich niet verschuilen achter de afwezigheid van de geblesseerden Marc Van Britsom, Zoran Campara en William Verbeeck. Hij kreeg in de invallersmatch een kwalijke trap op de enkel. Dat Jurgen De Neys en Luke Chadwick door buikgriep niet topfit aan de aftrap kwamen, vond de trainer evenmin een excuus. "Ik steek me daar niet achter weg. Een ploeg als R.A.F.C. moet groot genoeg zijn om dat op te vangen." De leidersploeg werd vaak afgebluft door een enthousiast K Maasland Maasmechelen dat nogmaals bewees één van de voetballende ploegen uit tweede klasse te zijn. De gevolgen laten zich voelen bij de Limburgers. Verschillende spelers van K Maasland Maasmechelen zijn gegeerd wild. "R.A.F.C. hengelde niet voor niks naar drie van onze spelers," aldus Maasland-trainer Mathy Billen.

"Bernt Evens haalden ze binnen, maar Crv en Geebelen wilden ze ook." "Ik heb er spijtig genoeg maar één naar Deurne kunnen halen," bevestigde Regi Van Acker. Bernt Evens liet een goede indruk tegen zijn toekomstige werkgever. Darko Pivaljevic had het niet onder de markt tegen de centrale verdediger. "Een goede speler," vindt de Serviër. "Groot, sterk en technisch behoorlijk." Darko Pivaljevic probeerde een oorzaak te zoeken voor het falen van zijn team. De titelkoorts heeft bij sommigen blijkbaar toch toegeslagen op de Bosuil. "We praten teveel over de titel," aldus Pivaljevic. "Het is op het veld dat we moeten bewijzen dat we kampioenen zijn. Wanneer we de titel pakken, is helemaal niet belangrijk. We moeten enkel met de volgende wedstrijd in ons hoofd zitten."

"Tegen K Maasland Maasmechelen zijn we pas wakker geschoten nadat we op achterstand kwamen. Het kan niet dat je denkt dat het volstaat om het veld op te stappen om automatisch te winnen en kampioen te spelen (J.V.C. - GvA - 3/04/2000)."

(bron: de pers - 03/04/2000)
 
Minuut per minuut
36' G O A L: het enige hoogtepunt uit een zwakke eerste helft. Martens kopt tot bij Geebelen die binnenschiet: 1-0.
48' Schot Geebelen, knappe save Oldrich Parizek.
52' Crv ziet zijn schot gered door Oldrich Parizek. Geebelen trapt de rebound op de paal.
55' Sandro Da Silva schiet op Creemers.
56' Geebelen knalt rakelings over.
58' Een schot van Pereira gaat naast.
62' Luke Chadwick verschijnt alleen voor doel, maar geeft onnodig op Patje Goots die de moeilijke bal over trapt.
72' Creemers duwt een laag schot van Darko Pivaljevic in hoekschop.
85' G O A L: Martens, bediend door Marolt, beslist na een snelle counter de wedstrijd met een mooi schot, 2-0.
90' G O A L: Patje Goots legt vanop de strafschopstip de 2-1 eindstand vast nadat de grensrechter een Maaslands handspel signaleerde.
(Bron: GvA - 03/04/2000)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Dragan Siljanoski
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jurgen De Neys
Gunter Ribus
Luke Chadwick
Jonas De Roeck
Sandro da Silva
Darko Pivaljevic
Patrick Goots - 90' (P)
 
83' Jurgen De Neys (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
K. Maasland Maasm.
Johan Creemers
Davy Chrzan
Bernt Evens
Frank Reumers
Kurt Dreesen
Marc Wagemakers
David Crv
Koen Billen
Gino Martens - 85'
Marcos Pereira
Christophe Geebelen - 36'
 
77' Marcos Pereira (uit)/
Boris Marolt (in)
83' Davy Chrzan (uit)/
Ahmet Ocal (in)
88' Gino Martens (uit)/
Niels Vranken (in)