R. Antwerp F.C.

2 - 0

Woe. 12/04/2000 20:00 u.

K.S.V. Ingelmunster

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.000
 
Scheidsrechter: Henri Collard

Lijnrechters: Lode Muyldermans - Leon Franken
 
Na R Antwerp FC - KSV Ingelmunster

Great Old kroont zich op vier speeldagen van het einde kampioen van tweede en promoveert na twee jaar vagevuur naar eerste: R Antwerp FC is weer thuis

DEURNE - Royal Antwerp Football Club speelt volgend seizoen weer in eerste klasse. Twee jaar heeft de ploeg van voorzitter Eddy Wauters nodig gehad om te herstellen van het onrecht dat ze vooral door het sluiten van het stadion, twee seizoenen geleden werd aangedaan. Nu is 's lands oudste club weer helemaal terug. Getuige daarvan de twaalfduizend enthousiaste supporters die de Bosuil tot de nok vulden, voor een schitterende sfeer tijdens de match zorgden en een prachtig feest nadien bouwden.

R Antwerp FC is dus weer daar waar het thuishoort: in eerste klasse. De traditierijke 120-jarige maakte onder leiding van de speciaal voor de heropbouw aangetrokken trainer Regi Van Acker een schitterend seizoen. Met nog vier speeldagen te gaan is de Great Old kampioen. De ploeg won 21 keer, speelde zeven keer gelijk en verloor slechts twee matchen: uit bij RAA Louvièroise en K Maasland Maasmechelen. Indrukwekkender zijn de andere cijfers: 73 keer gescoord, zestien punten voorsprong op het nummer twee KV Oostende. Patje Goots is de voorlopige topschutter met zevenentwintig voltreffers.

De titel die R Antwerp FC gisteren pakte is de vijfde in het bestaan van de club. Dit is de eerste in tweede klasse. Als het van de clubdirigenten afhangt ook de laatste. De rood-witte club is ambitieus, wil straks in eerste meteen op behoorlijk niveau meedraaien en rekent daarvoor vooral op de steun van Manchester United. Wat R.A.F.C. zeker al heeft is de traditie en de achterban. De supporters bezorgden de spelers en trainers al voor aanvang van de match een warm onthaal. De ontlading achteraf was natuurlijk nog groter. Als de supporters gisteren één ding duidelijk maakten, dan was het dat ze hunkerden naar eerste klasse.

Dat ze enorm blij waren dat hun club, hun trainer en vooral hun spelers ze hadden geven wat ze verlangden. Hun helden werden gehuldigd op een manier waarop in het verleden alle vedetten werden gevierd. Daarom ook dragen ze allen een warm hart toe aan R Antwerp FC, van Kodat over Lehnhoff tot zelfs de inmiddels immens grote Louis van Gaal.
Eén spandoek dat gisteren werd opgehangen viel op. Back to Wembley stond erop. Zo'n vaart zal het niet onmiddellijk lopen, maar het verwees wel naar het laatste absoluut hoogtepunt dat de club nu zeven jaar geleden kende.

Sindsdien ging het bergafwaarts. Tot twee jaar geleden de negatieve lijn werd omgebogen met deze titel in tweede klasse als (tussentijds?) succes. R Antwerp FC kan straks weer uitgroeien tot eersteklasser, waar de supporters hun vedetten adoreren. Gisteren waren King Darko Pivaljevic en Boemboem Patje Goots de helden. Zij scoorden de doelpunten van het kampioenschap. Genoeg voor de titel, genoeg voor het feest. Patje Goots en Darko Pilvajevic vormen het koningskoppel van R Antwerp FC. Samen 41 goals. We zijn benieuwd hoe vlot ze volgend seizoen in eerste klasse de weg naar de netten zullen vinden.

Even benieuwd zijn we of dan ook iedereen bang zal zijn van Antwerp één, zoals de rood-witte fans graag zingen. Wat ongetwijfeld volgt wordt de strijd met GbA, met als inzet de titel Ploeg van't Stad. Beide clubs bouwen straks een nieuw stadion, beide clubs gaan er prat op over schitterende supporters te beschikken. Alleen, R Antwerp FC is volkser, gewoner. R Antwerp FC is weer thuis. Daar moet iedereen toch gewoon blij om zijn (L.D.R. - GvA - 13/04/2000).

(bron: de pers - 13/04/2000)
 
Minuut per minuut
19' De wedstrijd kent een aarzelend begin met weinig beweging en tempo. De eerste mogelijkheid is voor lngelmunster. Stefan Leleu ontzet met het hoofd tot in de voeten van Feys. De spits schiet over.
22' Darko Pivaljevic trapt een vrijschop ruim naast.
24' G O A L: Luke Chadwick speelt zichzelf knap vrij op de linkerflank en bereikt Darko Pivaljevic in het centrum. De Serviër zet op een sublieme manier twee verdedigers op het verkeerde been en knalt laag in de verste hoek binnen. 1-0 en de Bosuil ontploft.
28' Jurgen De Neys verrast Oldrich Parizek bijna met een terugspeelbal. De Tsjechische doelman is op tijd terug om het gevaar af te wenden.
50' Een laag schot van Darko Pivaljevic gaat nipt naast.
53' R Antwerp FC krijgt een vrijschop schuin voor doel. Patje Goots zet zich achter de bal en schroeit de vuisten van Deldaele. De bal gaat in hoekschop.
64' Een poging van Sandro Da Silva gaat via de voet van Verbeeck in hoekschop.
69' Stefan Leleu legt de bal klaar voor de vrijstaande Pivaljevic. De spits trapt naast.
71' Patje Goots kopt een voorzet van Chadwick over.
75' Een schot van Patje Goots wordt afgeblokt.
80' G O A L: Sandro Da Silva legt een vrijschop af voor Boemboem Patje Goots. De Antwerpschutter knalt onhoudbaar binnen. 2-0 en het kampioenenfeest barst los.
(Bron: GvA - 13/04/2000)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Dragan Siljanoski
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jurgen De Neys
Zoran Campara
Jonas De Roeck
Sandro da Silva
Luke Chadwick
Darko Pivaljevic - 24'
Patrick Goots - 80'
 
34' Dragan Siljanoski (uit)/
Barry Budts (in)
82' Luke Chadwick (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
82' Zoran Campara (uit)/
Gunter Ribus (in)
K.S.V. Ingelmunster
Peter Deldaele
Eddy Verbeeck
Bart Deschacht
Kurt Plyson
Dominik Six
Tom De Craeke
Kurt Grymonprez
Eddy Careel
Terry De Grande
Serge Beerens
Luc Feys
 
46' Serge Beerens (uit)/
Nico Vanderdonck (in)