R. Antwerp F.C.

5 - 2

Zat. 22/04/2000 20:00 u.

K. V. Oostende

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Johny Ver Eecke

Lijnrechters: Patrick De Meulenaere - Yves Renard
 
Na R Antwerp FC - KV Oostende

Gretige kampioen denkt niet aan uitbollen!

DEURNE - Kampioen R Antwerp FC is vast van plan haar titel extra glans mee te geven. Eerste achtervolger - nu ja, wat heet achtervolger - KV Oostende kreeg van een gretig rood-wit een ferm pak voor de broek. De Great Old gaat met liefst 19 punten voorsprong aan de leiding. Eddy Wauters wordt op zijn wenken bediend. De Antwerpvoorzitter had vorige week na het behalen van de titel de wens uitgesproken dat in de resterende vier matchen nog twaalf op twaalf gehaald zou worden. Na de winst in Turnhout werd zaterdag ook de tweede hindernis feilloos genomen. KFC Dessel Sport had enkele maanden geleden als tweede geklasseerde op de Bosuil vijf goals om de oren gekregen, dit keer was het de beurt aan KV Oostende om met de billen bloot te gaan.

"We hadden met de spelers de afspraak gemaakt om de laatste twee thuismatchen aan klantenbinding te doen met het oog op volgend seizoen," aldus trainer Regi Van Acker die zoals beloofd zijn snor liet afscheren na het binnenhalen van de titel. Ook de spelers hadden een verrassing in petto: zij verschenen met rood-wit geverfde haren aan de aftrap, een geschenkje van huiskapper Le Client. Aan de vraatzucht van R.A.F.C. komt dit seizoen geen einde. Na de titel, het grootste aantal gewonnen wedstrijden, de meeste gescoorde goals, de topschutter en wellicht drie periodetitels, hebben de rood-witten sinds zaterdag ook de beste verdediging. Die kroon werd dankzij vijf doelpunten van uitzonderlijk mooie makelij afgesnoept van ... KV Oostende.

"De supporters zullen tevreden zijn," zegt Regi Van Acker. "We hebben bewezen dat we behalve feesten ook nog kunnen presteren. Het is na KFC Dessel Sport de tweede keer dit seizoen dat we de tweede uit het klassement met vijf doelpunten naar huis sturen. We hadden gehoopt dat RAA Louvièroise de tweede plaats zou pakken, maar het verloor jammer genoeg." Zoals geweten is de Waalse ploeg zondag te gast op de Bosuil. Intussen wordt ondanks de perikelen met sponsor Albert Pans, de voorbereiding op volgend seizoen voortgezet. King Darko Pivaljevic, met twee doelpunten en enkele knappe acties weer uitblinker tegen KV Oostende, wacht op verder nieuws van R.A.F.C. "Na mijn vorig gesprek met de voorzitter zei hij dat we een week later verder zouden praten," zegt de Serviër.

"Dat is nu al twee maanden geleden. Het wachten duurt lang." Wat sinds vorig weekeinde wel vaststaat, is dat Jurgen De Neys op de Bosuil blijft. De linkspoot ondertekende een overeenkomst voor drie seizoenen. "Ik ben heel tevreden," zegt Jurgen De Neys, die nog eigendom van KV Mechelen was. "Met deze ploeg naar eerste klasse gaan, is een uitdaging. Ik lees dat R.A.F.C. zich wil spiegelen aan wat KV Mechelen dit seizoen presteerde. Het wil ook met goed voetbal een plaats in de goede middenmoot nastreven. Dat bevalt me wel (J.C.A - GvA - 25/04/2000)."

(bron: de pers - 25/04/2000)
 
Minuut per minuut
03' Oldrich Parizek gaat plat op een schot van Cuffez.
06' G O A L: Darko Pivaljevic slalomt knap tussen twee verdedigers en scoort (1-0).
7' Oldrich Parizek heeft moeite met een kopbal van Cuffez.
16' G O A L: Barry Budts legt een vrijschop klaar voor Sandro Da Silva die de bal van op twintig meter in de winkelhaak jaagt (2-0).
22' G O A L: Uzoma tikt in een kluwen van spelers een hoekschop binnen (2-1).
26' G O A L: Jonas De Roeck rukt op en pegelt de bal van enkele meters buiten het strafschopgebied onhoudbaar binnen (3-1).
33' G O A L: Sandro Da Silva werkt een één-twee met Chadwick af (4-1).
55' Uzoma mist voor open doel.
69' G O A L: voorzet Yachou, knappe omhaal Renty (4-2).
74' Luke Chadwick verschijnt alleen voor Decaesstecker, die met de voet redding brengt.
79' G O A L: een prachtige combinatie Luke Chadwick-Sandro Da Silva-Darko Pivaljevic wordt door de Serviër afgerond (5-2).
(Bron: GVA - 25/04/2000)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jurgen De Neys
Gunter Ribus
Jonas De Roeck - 26'
Zoran Campara
Sandro da Silva - 16' - 33'
Luke Chadwick
Darko Pivaljevic - 6' - 79'
 
46' Barry Budts (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
54' Jonas De Roeck (uit)/
Abdul Saleem Senanu (in)
79' Darko Pivaljevic (uit)/
Patrick Goots (in)
K. V. Oostende
Glen Decaesstecker
Bert Lamaire
Kenny Devuyst
Johny Nierynck
Dominique D'Hooghe
Kris Windels
Frank Magerman
Björn Renty - 69'
Wim Cuffez
Rachid Yachou
Leo Uzoma - 22'
 
61' Kris Windels (uit)/
Tony Eecloo (in)