Scheidsrechter: Eddy Vermeirsch

Lijnrechters: Denis Bruggeman - Johan Naessens

Vierde official: Alex Verstraeten

R Antwerp FC denkt na (of tijdens) matige match al aan derby op het Kiel: "Alle druk ligt bij hen"
DEURNE - Eén week voor de schok op het veld van GbA ging R Antwerp FC tegen boeman R.A.A. Louviéroise tevergeefs op zoek naar de overwinning. De generale repetitie mag dan half mislukt zijn, ongerust maakt men zich op de Bosuil niet. "De druk ligt zondag bij GbA, waarover zouden we ons zorgen maken?" vraagt Tony Sergeant zich af.

De supporters zaten tijdens de wedstrijd met hun gedachten al helemaal op het Kiel. De gezangen hadden uitsluitend betrekking op de 'paars-witte' aartsvijand. De match tegen R.A.A. Louviéroise zelf had voor de meeste fans, ondanks het woelige recente verleden in tweede klasse, duidelijk minder belang. Nochtans had R.A.F.C. haar derde zege op rij voor het grijpen. Na een halfuur kwam de Great Old verdiend op voorsprong. De ploeg verzuimde echter de kloof voor de rust verder uit te diepen. "Dat brak ons zuur op," stelde Tony Sergeant na afloop vast. "We zijn in de eerste helft al te kwistig omgesprongen met onze kansen. Winst zat er zeker in, maar na de pauze slaagden we er niet meer in om ruimte te creëren wat gezien de voorsprong logisch geweest zou zijn."

Integendeel, R.A.A. Louviéroise nam in de tweede helft de wedstrijd in handen en scoorde 10 minuten voor tijd de logische en verdiende gelijkmaker. "Negen op negen zou fantastisch geweest zijn om naar het Kiel af te reizen, maar het mocht jammer genoeg niet zijn," zegt Tony Sergeant. De wedstrijd tegen GbA speelde uiteraard al door ieders hoofd. De nederlaag van Van der Elst en co op het veld van RSC Charleroi werd uitbundig begroet. Met evenveel enthousiasme wordt de druk voor zondag bij de buren van het Kiel gelegd.

"Op het Kiel zullen we er wel staan."
"Door de nederlaag in Charleroi ziet GbA zijn felbegeerde derde plaats in het gedrang komen," zegt Tony Sergeant. "Voor ons is de keuze simpel. We moeten vanuit een sterke organisatie spelen en het geschikte moment afwachten om een counter op te zetten. In het verleden hebben we bewezen dat we daar prima toe in staat zijn. De wedstrijd tegen R Standard CL was daar het laatste bewijs van. Hopelijk slagen we er tegen GbA met evenveel glans in om een goed resultaat weg te halen. De druk ligt in elk geval bij hen. Ze liggen uit de beker en moeten nu op de competitie rekenen om Europees voetbal af te dwingen. Dat zij de punten moeten pakken in de derby, zal bij hen voor bijkomende druk zorgen. Daar moeten wij optimaal van gebruik proberen te maken."
(J.V.C. - bron: GvA - 17/04/2001)

Minuut per minuut
16' Ki-Hyeon Seol bereikt van op de rechterflank Patje Goots. De Bosuilspits trapt in één tijd in de handen van Xhardez.
20' Tony Sergeant knalt vanop de zestien meter hard op de vuisten van Xhardez.
27' G O A L: Ki-Hyeon Seol, bediend door Goots, draait knap om zijn bewaker heen en schiet onder Xhardez binnen: 1-0.
31' Kris Mampaey tikt een laag schot van Thans in hoekschop.
36' Kris Mampaey ranselt een vrijschop van Missé-Missé uit zijn doel.
78' G O A L: Buelinckx zet voor vanop links, invaller Yousfi kopt de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1.

26 Ki-Hyeon Seol - 27'

69' 19 Patrick Goots (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
82' 6 William Verbeeck (uit)/
17 Ante Simundza

46' 7 Vincas Jonaitis (uit)/