Plaats: Statieplein

Toeschouwers: 1.250

Scheidsrechter: Michel Lintermans

Beide kampen tevreden, ondanks gebrek aan rood-witte afwerking

Eigen bericht - Regi Van Acker had op uitzondering van de (licht?)geblesseerden Giovanni Fedorow, Cedric Tomsin, Souleymane Mamam, Alex Di Gregorio en de afwezige Fangzhuo Dong, toch nog een bijzonder uitgebreide kern mee in Kalmthout om er de plaatselijke KSK te bekampen. Verrassend genoeg opteerde de Antwerpcoach voor een bijzonder jeugdig team om mee te starten. Naast het al een beetje bekende gezicht van testdoelman Bojan Milic stonden ook Spencer Verbiest (4) en een nr. elf, van wie de naam De Donder zou zijn, aan de aftrap. Technisch was er een duidelijk verschil in het voordeel van de roodwitte bezoekers, maar de Kalmthoutenaren compenseerden dat ruimschoots op inzet. R Antwerp FC kwam het meeste dreigen, maar toch klommen de thuisspelers nog voor het kwartier op voorsprong. De door Antwerpdoelman Bojan Milic onvoldoende afgeweerde inswinger viel voor een gele voet en het stond tot tevredenheid van de lokale aanhang 1-0. Het duurde geruime tijd eer de jonge Antwerp-XI de gepaste afwerker vonden. Kansen genoeg, maar pas op het half uur poeierde Kevin Jansen, door Spencer Verbiest diepgestuurd, in de rechterbenedenhoek binnen. Net voor de rust kopte Sasha Verveckken een van de lat terugspringende stifter van Kevin Jansen achter de voortreffelijke lokale portier. "Laten we dat kepertje maar binnenhalen," hoorden we ook in de tweede periode nog bij herhaling uit Antwerpmonden.

Aan het begin van de tweede helft pakte Regi Van Acker uit met een zestal wissels. Het verschil in krachtsverhouding en snelheid van uitvoering was dadelijk te merken. De lokale spelers kwamen nu meermaals net dat stapje tekort. Dat leidde ook enkele keren tot vrij bitse ingrepen. Ook dit 'startelftal' zoals het in de pers omschreven wordt, deed er ruim tien minuten over om de bijzonder degelijke doelman in gebreke te stellen. Dan zorgde Chris De Witte voor Antwerps derde doelpunt en niet veel later dreef Sam Lavan tot 1-4 op middels een overzwaaierende hoekschop van een bijzonder efficiënt spelende Mohammed Cissé. De Guineeër lijkt (eindelijk) begrepen te hebben dat de speeltijd over is... Tot drie maal toe leek de goal niet hoog genoeg voor een alweer voortreffelijke Kevin Baert, maar dan was het toch prijs (1-5). De lokale jongens werden nu volledig gedomineerd. Het was slechts door toedoen van hun beide doelmannen en een beetje onkans langs Antwerpkant dat de score uiteindelijk bleef steken op 1-6. Chris De Witte zag een enig mooie omhaal via de doelman op de lat te pletter slaan. Sam Lavan stond opnieuw op de juiste plek om een corner van diezelfde Chris De Witte binnen te prikken. Een monsterscore leek alsnog in de maak, maar de scheidsrechter vond het al na dik 85' welletjes en floot de wedstrijd af.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/07/2005)

22 David De Donder (T.)

46' 9 Olivier Claessens (uit)/
19 Chris De Witte (T.) (in) - 60'
46' 26 Christophe Préseaux (uit)/
5 Alain Van Mieghem (in)
46' 22 David De Donder (uit)/
8 Gunter Verjans (in)
46' 5 Jelmer Schoeters (uit)/
6 Moumou Cisse (in)
46' 18 Stephan Wilmssen (uit)/
3 Sam Lavan (in) - 65' - 85'
46' 1 Bojan Milic (uit)/
21 Ivan Willockx (in)
77' 10 Kevin Baert (uit)/