R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 06/02/1988 20:00 u.

Ferencvárosi Torna Club

 
 
 
 
Plaats: Bosuil

Toeschouwers: 1.000
 
Scheidsrechter: Jean Gernay
 
Na R Antwerp FC - Ferencvárosi Torna Club

Pareltje wederoptredende Frans van Rooij

R Antwerp FC heeft zaterdagavond in een matig gevuld stadion een ruim verdiende overwinning behaald tegen een Hongaarse tegenstander. Ferencvárosi Torna Club kon niet imponeren, maar was toch een valabele sparringpartner. De thuisploeg domineerde doorlopend. Dat had uiteraard te maken had met het wederoptreden van Frans Van Rooij, die zich echter niet forceerde. In het doel stond Ratko Svilar, vermits Wim De Coninck sukkelt met een enkelblessure, opgelopen op training. Verder werd Mark Van der Linden aan de rust vervangen door Harry Cnops. Dat heeft te maken met de nakende schorsing van de Antwerpaanvoerder.

De twee enige doelpunten uit de partij kwamen tot stand uit stilstaande fazes. Even voor het halfuur bereikte Hans-Peter Lehnhoff, Cisse Severeyns die hoog binnenknalde. Diep in de tweede helft toonde Frans van Rooij op een magistrale manier zijn aanwezigheid. Vanop vijfentwintig meter en vanuit een moeilijke positie pakte hij in één tijd met een lobbal uit. De bal belandde perfect in de rechterbovenhoek. H.-P. Lehnhoff kreeg het een paar keer aan de stok met zijn tegenstander. Het leverde hem een gele kaart op vanwege scheidsrechter Gernay. George Kessler besloot tot zijn vervanging. Frans van Rooij bleef de hele wedstrijd op het veld.

Kessler blijft
Na afloop van de vriendschappelijke wedstrijd was een duidelijk opgeluchte Antwerptrainer bijzonder spraakzaam. Naast de zoveelste bevestiging dat het nieuwe stadion er komt, verklaarde hij dat hij ook volgend seizoen aan de Bosuil actief zal zijn. "Voor het geld hoef ik het niet meer te doen. Waarom zou ik dan naar het buitenland uitwijken?" vroeg hij zich af. "Ik ben perfect gelukkig in dit land en in deze stad".

Behoudens het nieuwe stadion is George Kessler nog met een ander project bezig 'dat velen zal verbazen'. De Antwerpspelers verzamelden zondagvoonmiddag voor een training. "Vorige zondag, daags na de nederlaag tegen RSC Charleroi, waren de spelers zo opgetogen over wat in de pers als een straftraining, werd omschreven, dat wij besloten hebben voortaan altijd daags na de wedstrijd samen te komen, als die op een zaterdag is gevallen. Mijn mannen krijgen dan 's maandags vrij (E.M. - bron: onbekend - 08/02/1988)."

(bron: onbekend - 08/02/1988)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ratko Svilar
2 Yves Vanderveeren
4 Rony Van Rethy
5 Pascal Plovie
3 Rudi Taeymans
6 Hans-Peter Lehnhoff
7 Frans van Rooij - 75'
8 Jan Poortvliet
9 Thierry Pister
10 Marc Van der Linden
11 Cisse Severeyns - 13'
 
46' 10 Marc Van der Linden (uit)/
12 Harry Cnops (in)
78' 6 Hans-Peter Lehnhoff (uit)/
13 Arek Klimas (in)
Ferencvárosi Torna Club
1 Miklos Sozsa
2 Gyula Vaszil
3 Attila Pinter
4 Gyula Zsivotzky
5 Tibor Simon
6 Laszlo Straun
7 Zsolt Limperger
8 Joszef Banki
9 Posl Fischer
10 Janos Zsinka
11 Bela Dukon