Toeschouwers: 500

Scheidsrechter: ---

Lijnrechters: Liesbeth - Van Genechten

Afwezigen ruim in 't ongelijk gesteld

Eigen bericht - Al van bij de aftrap trok een zwierig en technisch sterk R Antwerp FC naar voren. Nog in de aanvangsminuut wist een in de lucht dominerende Fangzhuo Dong de bal naar Robert Neagoe door te koppen. Van aan de rand van de 16 meter lanceerde de Roemeen een diagonale raket, die maar net doel miste. In de derde minuut wist Fangzhuo Dong het luchtruim opnieuw te beheersen binnen de zestien van Dilbeek Sport. Hij scoorde ei zo na de 1-0 met het hoofd. In de vijfde minuut gaf Robert Neagoe de bal mee aan Fangzhuo Dong op rechts, die uitweek en dan een verrassend schot placeerde richting doel. Ex-Antwerp keeper De Corte kon er een handje tegen te plaatsen en in corner duwen.

R Antwerp FC domineerde het middenveld. Koortsachtig zocht de thuisploeg het openingsdoelpunt. De Dilbeekse defensie trachtte verbeten de aanvalsbewegingen op te vangen. In de 15e minuut werd de bal slecht uitverdedigd. Luciano Olguin dwong De Corte opnieuw tot een mooie reflex. In de 17e minuut was het dan zover: Robert Neagoe kreeg de bal op links en plaatste een gemeten voorzet op het hoofd van Dong. De Chinees klom ver boven de hele verdediging uit en kon simpel aan de eerste paal binnenkoppen. De verdiende 1-0 voorsprong was het resultaat. De honger bleef groot en de grip op de tegenstander werd niet gelost. In de 18e minuut schoot Robert Neagoe verrassend op doel terwijl iedereen een voorzet verwachtte. Jammer voor de Roemeen ging de bal net naast. Een minuutje later kreeg Luciano Olguin de bal diep na uitverdedigen van zijn team. Hij kon zich voorbij zijn verdediger murwen en alleen op De Corte afgaan, week echter te ver uit en schoot in de handen van de teruggekeerde doelman.

In de 23e minuut vrijschop op links voor de roodwitten . Iedereen groepeerde zich centraal groepeerde. Cissé zag de korte hoek open. Verrassend plaatste hij in de kruising met een prachtig banaanschot: 2-0. In de 25e minuut ging het diep naar het Chinees-Argentijnse broederschap in de Antwerpse spits. Luciano Olguin nam de bal mee en schoot hard. De Corte kon weer mooi redden. In de 27e minuut kreeg Lavan, die mee ingeschoven was, de bal in de voet en zag hij De Corte ver voor zijn lijn staan. Met een fenomenale boogbal lobde hij het leder mooi over de keeper en zette hij het net bol. 3-0 dus. Pas op het half uur een eerste kans voor Dilbeek dat de bal binnen de 16 kreeg met een vlotte combinatie. De spits van Dilbeek pivoteerde en schoot op doel, maar de nieuwe Antwerpkeeper Ristovic was alert en voorkwam de 3-1. In het laatste kwartier behield R Antwerp FC overwicht. Uiteraard ging het tempo naar omlaag en werd de druk sterieler, maar R Antwerp FC dreigde via uitblinkers Dong en Neagoe.

Deze laatste zag een geweldige vrijschop vanop 30m nog net uit de haak gehamerd worden door De Corte die zijn club in de eerste helft behoedde voor een blammage.
De tweede helft begon net als de eerste. R Antwerp FC greep Dilbeek Sport gelijk naar de keel en ontwikkelde door goed middenveldspel druk. Bemerk hoe belangrijk de inbreng van Gunter Verjans was als rustpunt: verdedigen, recupereren, snel verdelen en eventueel mee diep gaan als de kans zich voordeed. Hij valt niet op of blinkt niet uit met technische hoogstandjes, maar hij is van goudwaarde voor het evenwicht op het middenveld.

In de 47e minuut schoot Dong op doel. Het schot zwaaierde uit en ging voorlangs. In de 52e minuut gaf aanspeelpunt Dong de bal lateraal mee aan de oprukkende Neagoe die twee man in de wind zette en net naast besloot met een laag schot. In de 54e minuut kopte Baert – ook zeer bedrijvig – de bal terug op Neagoe die met een vluchtschot vanop 25 m De Corte tot een grootse save dwong. Een minuut later veroverde Fangzhuo Dong de bal en en zonder twijfelen knalde hij die van ver staalhard voorbij De Corte. De bal belandde tegen binnenkant paal en sprong dan terug het veld op. In de daarop volgende minuten demonstreerden Fangzhuo Dong en Robert Neagoe nog meer hun technische overwicht en hun doelgerichtheid. Uiteindelijk zag R Antwerp FC de aanvalsdrang in de 70e minuut beloond met een kopbaldoelpunt van Luciano Olguin. 4-0.

Iedereen leek tevreden. Het tempo zakte. R Antwerp FC dreigde nog via Luciano Olguin, Fangzhuo Dong en Jens Govaerts met een prachtig vluchtschot, maar het bleef bij 4-0.

10 Luciano Olguin - 70'

60' 7 Kevin Baert (uit)/
14 Giovanni Fedorow (in)
85' 9 Fangzhuo Dong (uit)/
23 Kevin Kums

46' 11 Kris Thielemans (uit)/
7 Alain Vandael (in)
49' 13 Peter De Pauw (uit)/
22 Jan Van Elslander (in)
65' 16 Wouter Taurin (uit)/
12 Eric Viscaal (in)
88' 19 Nicolas Rongere (uit)/