R. Charleroi S.C.

2 - 1

Zat. 06/12/1997 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade de Mambour

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Benoît Struys

Lijnrechters: Marc Van Den Broeck - Christian Demoustier
 
Na R Antwerp - RSC Charleroi

Rudi Smidts pakt belangrijke punten met RSC Charleroi en bezorgt zijn ex-club zware degradatiezorgen - "Ik geloof nooit dat R Antwerp FC zakt"

Georg Kessler had aan zijn ploeg gesleuteld. Zo was Iwan Ilic libero, speelde Igor Nikolovski als mandekker, Rudi Taeymans mocht als linkermiddenvelder aan de slag en Argent Beciri werd van onder het stof gehaald om te proberen wat aanvallend werk te verrichten. Darko Pivaljevic bleef in de spits actief en dat was maar goed ook. De Antwerpaanvaller bracht zijn ploeg, na een niet afgestopte ren en een niet eens onhoudbaar schot, vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Bij de eerste tegenactie van RSC Charleroi was de stand alweer gelijk. Gueye kopte de bal over Yvan De Corte tegen de netten.

R.A.F.C. was aangewezen op de klasse van Darko Pivaljevic om het verschil te maken. De Serviër deed zijn stinkende best, maar scoorde niet meer. Tweemaal verdween een schot naast. Eén keer duwde Frans de pegel van de Antwerpspits over de dwarsbalk. Argent Beciri wettigde slechts heel even zijn aanwezigheid toen hij een volley richting Charleroidoel stuurde. Weer was Frans de reddende engel. De thuisploeg was in de eerste helft nog twee keer gevaarlijk. Een schot van Brogno verdween in hoekschop. Manu Godfroid moest een boogbal van Omelianovitch van de doellijn koppen.

Kort na de pauze klom RSC Charleroi op voorsprong toen Brogno helemaal vrijstaand een vrije trap van Remy aan de verste paal binnentikte. Remy toonde zich de beste Charleroispeler. Twee verdere pogingen van Remy zoefden naast en een vrije trap strandde op de plaats waar de lat en de paal elkaar vinden. Ook Gueye en Allasane kwamen dicht bij een derde Carolotreffer. R.A.F.C. geraakte na de rust moeilijker in de buurt van Frans. Enkel Darko Pivaljevic en de ingevallen Bimbo Fatokun haalden uit. De pogingen misten de juiste richting zodat de tiende competitienederlaag van rood-wit een feit was (bron: GvA - 08/12/1997).

(bron: de pers - 08/12/1997)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ivan De Corte
2 Wim Kiekens - 53'
3 Igor Nikolovski
13 Ivan Ilic - 50'
5 Rudi Taeymans
4 Geert Emmerechts (K)
21 Antonio Acosta - 42'
16 Zbigniew Wyciszkiewicz - 33'
8 Manu Godfroid - 36'
11 Argent Beciri
9 Darko Pivaljevic - 9'
 
46' 21 Antonio Acosta (uit)/
14 Johan Mucher (in)
74' 11 Argent Beciri (uit)/
19 Bimbo Fatokun (in)
86' 8 Manu Godfroid (uit)/
10 Sandro da Silva (in)
R. Charleroi S.C.
1 Franky Frans
2 Roch Gérard
3 Alexandre Teklak
8 Laurent Wuillot - 75'
7 Dandu Selenge
5 Rudi Smidts
10 Sergueï Omelianovitch
11 Dante Brogno (K) - 50' - 60'
9 Samuel Remy
6 Allasane Ouedrago - 29'
7 Adama Gueye - 10'
 
89' 6 Allasane Ouedrago (uit)/
15 Jacky Ullrich (in)
89' 10 Sergueï Omelianovitch (uit)/
16 Pascal De Backer (in)