K.F.C. Germ. Ekeren

2 - 0

Zon. 21/12/1997 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Veltwijckpark

Toeschouwers: 5.500
 
Scheidsrechter: Eric Blareau

Lijnrechters: Danny Vanderhoven - Kristoffe Parmentier
 
Na KFC Germinal Ekeren - R Antwerp FC

Debuut van Gunter Verjans helpt R Antwerp FC niet vooruit - "Wij kunnen niet scoren"

Antwerptrainer George Kessler had voor de aftrap in de kleedkamer van de bezoekers blijkbaar het onderste uit de motivatiekan geschraapt. Geen wonder dus dat rood-wit veruit het snedigst aan de partij begon. De Great Old moest, gezien de hachelijker wordende situatie in het klassement, absoluut winnen in Ekeren.

Dertien hele minuten lang leek de Great Old die ambitie stevig kracht bij te zetten. Een vluchtschot van Darko Pivaljevic belandde al na 180 seconden in de armen van Moons. Geen drie minuten later verscheen Manu Godfroid, knap afgezonderd door alweer Darko Pivaljevic voor de Ekerse doelman. Manu Godfoid zocht en vond de inspiratie om de bal, hoogst onbegrijpelijk, op de voet van de Ekerse doelman te trappen. De repliek van KFC Germinal Ekeren sneed R.A.F.C. de adem af. Doelman Ivan De Corte, onzeker op hoge ballen, molenwiekte onder een voorzet van Schaessens door. In de kaart gespeeld van Radzinski, die aan de tweede paal gretig dankuwel knikte. Elf Antwerphoofden verkenden de grasmat nog gretiger toen Kovacs na twintig minuten het definitieve verdict velde.

De Hongaar ging dwars door het hart van de rood-witte defensie een n-tweetje aan met Schaessens, kreeg de tijd om de bal te controleren en schoof onhoudbaar voorbij de wanhopig grabbelende Yvan De Corte. R Antwerp FC was pas in het begin van de tweede helft bij machte om te reageren. KFC Germinal Ekeren achtte het al lang welletjes, liet rood-wit komen, verzuimde om te counteren en kreeg het deksel ei zo na op de eigen neus toen Gunter Verjans en Darko Pivaljevic (tweemaal) erg dicht tegen de aansluitingstreffer hinkten. In de slotfase flirtten Toth en Siquet met de 3-0, een (te) pijnlijk lot dat rood-wit bespaard bleef (GvA - 22/12/1997).

(bron: de pers - 22/12/1997)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ivan De Corte
12 Dragan Siljanoski
6 Ivan Ilic - 60'
5 Rudi Taeymans
3 Igor Nikolovski
2 Wim Kiekens
4 Geert Emmerechts (K)
8 Manu Godfroid
16 Zbigniew Wyciszkiewicz
23 Gunter Verjans - 65'
9 Darko Pivaljevic
 
30' 4 Geert Emmerechts (uit)/
14 Johan Mucher (in)
46' 12 Dragan Siljanoski (uit)/
10 Sandro da Silva (in)
82' 2 Wim Kiekens (uit)/
7 Zoran Campara (in)
K.F.C. Germ. Ekeren
1 Jan Moons
2 Tom Vandervee
6 Mike Verstraeten
8 Thierry Siquet
4 Nick Descamps
5 Ervin Kovacs - 20' - 54'
15 Marc Schaessens
14 Laurent Dauwe
17 Cvijan Milosevic
10 Gunther Hofmans (K)
13 Tomasz Radzinski - 13'
 
67' 15 Marc Schaessens (uit)/
20 Michal Toth (in)
76' 4 Nick Descamps (uit)/
11 Jol Bartholomeeusen (in)