R.S.C. Anderlecht

2 - 2

Zat. 17/01/1998 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Constant Vanden Stockstadion

Toeschouwers: 19.000
 
Scheidsrechter: Willy Van Driessche

Lijnrechters: Jacky Quaranta - Luc Victor
 
Na RSC Anderlecht - R Antwerp FC

Enzo Scifo reageert geprikkeld op stelling van Haan dat hij een corrigerende speler mist - "Coaching gebeurt voor de match"

R Antwerp FC nam een droomstart in het Vanden Stockstadion. Doll kopte een voorzet van Wim Kiekens in de voeten van Manu Godfroid, die met rechts langs De Vlieger knalde. RSC Anderlecht speelde tegen het massaal terugplooiende R Antwerp FC zonder snelheid, inspiratie en lef. Bewijs: de enige schoten op doel tijdens het eerste halfuur kwamen vanop afstand. Stassin kon de secure Oldrich Parizek niet verontrusten. Zelfs De Vlieger vond bij zijn doeltrappen nauwelijks een aanspeelpunt. De goede voornemens uit Marokko liggen in de prullenmand.

Dheedene zorgde na een corner voor het enige Anderlechtse hoogtepunt van de eerste helft, maar zijn volley spatte uiteen op de lat. R Antwerp FC verdedigde kort en geconcentreerd en mikte op counters via de snelle Darko Pivaljevic. Eenmaal bereikte die Tomas Ramelis, die niet kon afdrukken. Net voor de rust, toen het Anderlechtpubliek met een striemend fluitconcert zijn ongenoegen liet blijken, kon Gunter Verjans wel gevat op doel schieten. De sterkspelende ex-Bruggeling, die zich bezig hield met de mandekking op Stoica, deed dat iets te hoog.

Sporting tapte na de pauze uit een ander vaatje. Scifo speelde hoger, Petersen en Stoica vonden hun vertrouwen terug, de halve kansen stapelden zich op. Aarst tekende na een beweging Katana-Petersen voor zijn derde Anderlechtgoal. R Antwerp FC repliceerde via de tegenaanval. Darko Pivaljevic schudde Selymes en Grujic van zich af, maar vergat te scoren. Nadat Scifo tot tweemaal toe Anderlecht bijna op voorsprong had gebracht en scheidsrechter Van Driessche een duidelijke trekfout op Stoica niet bestrafte, sloeg Darko Pivaljevic toch toe.

Gunther Verjans stak het leer door tot bij de Servische topschutter, die onder De Vlieger binnen schoot. De slotminuut had nog drie grote kansen in petto, enkel Bart Goor scoorde. Darko Pivaljevic (bij 1-2 en voor een lege goal) en Johan Mücher (bij 2-2) faalden (bron: GvA - 17/01/1998).

(bron: de pers - 17/01/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Oldrich Parizek
2 Wim Kiekens
3 Igor Nikolovski - 84'
4 Geert Emmerechts (K)
5 Rudi Taeymans
23 Gunter Verjans
16 Zbigniew Wyciszkiewicz
8 Manu Godfroid - 8'
10 Sandro da Silva
7 Tomas Ramelis
9 Darko Pivaljevic - 39' - 73'
 
64' 10 Sandro da Silva (uit)/
19 Bimbo Fatokun (in)
80' 7 Tomas Ramelis (uit)/
14 Johan Mucher (in)
88' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
18 Rogério Oliveira da Costa (in)
R.S.C. Anderlecht
1 Geert De Vlieger
18 Suad Katana
12 Olivier Doll
9 Didier Dheedene
5 Spira Grujic
2 Tibor Selymes
17 Stéphane Stassin
4 Enzo Scifo (K)
11 Dan Petersen
3 Alin Stoica - 70'
8 Ole-Martin Aarst - 55'
 
82' 5 Spira Grujic (uit)/
7 Bart Goor (in) - 89'