Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Lijnrechters: Danny Huens - Jean-Marie Thijs

Vierde official: Kris Hermans

Raket van Goots

Er was een vroege mogelijkheid voor Kolotilko, maar daarna was het scheppen van kansen het grootste zorgenkind. Patrick Goots, die even gemakkelijk knalt als ademt, lag constant op de loer, maar vond weinig gehoor bij zijn foeriers. Net voor de rust nam de gepatenteerde hardschutter dan toch een droomvoorzet van Omar Mussa op de slof. Zijn raket verdween via het dak van het doel tegen de netten.

Defays en Kargbo staken na de koffie een tandje bij. Invaller Emmamifar sprong zijn falende aanvallers bij en dwong een klein kwartier voor tijd, na een doorbraak van Yazdani met een schuin schot de gelijkmaker af. De thuisploeg verzorgde nu beter de balcirculatie. Yves Feys dook een ultieme kans van Yazdani weg.

(J.V.D.L. - bron: Het Nieuwsblad - 02/09/2002)

Minuut per minuut
00' Bij Charleroi ontbreken Lendvai, Dudas en Dufer, Herreman start op de bank. R Antwerp FC vertrekt met hetzelfde elftal dat vorige week les Hurlus uit Moeskroen klopte. Nielsen op de bank. Charleroi speelt in traditionele zwart-wit gestreepte shirts, R Antwerp FC presenteert voor het eerst de nieuwe uit-kits, lichtblauwe shirts op donkerblauwe broeken. De 80-jarige Pino Cerami doet de aftrap.
01' Charleroi schiet gretig uit de startblokken. Yazdani zet voor, Atasever trapt voorlangs.
05' R Antwerp FC houdt het geduldig bij de trage opbouw, terwijl Charleroi voortdurend de lange bal hanteert.
10' Twee corners op rij voor Charleroi, zonder problemen door de Antwerpachterhoede geweerd.
11' Hoewel de scheidsrechter aanvankelijk laat verderspelen, toont hij op het einde van de aanval de gele kaart aan Stefan Leleu, zijn tweede van het seizoen.
16' Na een breed uitgesponnen aanval met Edwin Ouon, Tony Sergeant en Ibrahima Yattara knalt Tony Sergeant op doel. Godart pakt moeiteloos.
20' Over en weer lopen beide ploegen consequent in de buitenspelval.
21' R Antwerp FC krijgt stilaan meer grip op het middenveld.
22' Leuke afstand voor een vrijschop, Mahdavi plaatst de bal naast het doel van Yves Feys.
24' Patrick Goots knalt een vrije trap in de muur.
30' Hoge voorzet van Eduardo, Yves Feys plukt klemvast.
36' Zoran Campara krijgt geel voor een "fout" op Eduardo.
40' Tony Sergeant stuurt Bernt Evens diep die echter over het doel van Godart schiet.
42' G O A L: Omar Mussa centert tot bij Patje Goots die op halve hoogte de bal in een tijd op de slof neemt. Doelman Godart verslagen met een een wereldgoal: 0-1 voor de Great Old
45' Het staat 0-1 bij de rust. Er wareb te weinig echte kansen, maar wel voorsprong voor de opportunistische 'roodwitte' bezoekers.
46' Coach Henk Houwaart brengt Anders Nielsen voor een weinig gretige Ibrahima Yattara.
50' Charleroi is vaak aan de bal, maar maakt weinig gevaar klaar, de roodwitte verdediging behoudt het overzicht.
58' Eduardo trapt een vrijschop naast.
63' Charleroi-speler Mahdavi kijkt tegen een gele kaart aan en wordt even later vervangen door coach Delangre.
64' Patrick Goots schroeit de handschoenen van doelman Godart op vrijschop.
69' Verre voorzet tot bij Yves Feys die rustig plukt.
75' De druk vanwege de thuisploeg neemt toe.
77' G O A L: vlug genomen vrijschop tot bij Yazdani, glijdende voorzet die door Emamifar achter Yves Feys wordt gezet. De bordjes staan opnieuw in evenwicht. De wedstrijd lijkt beslist.
85' Slotoffensief van R Antwerp FC, ingeleid door Hussain Abdulrahman. De score verandert niet meer. Een gevoel van ontgoocheling overheerst onder de bezoekende supporters.

11 Omar Mussa - 80'

46' 13 Ibrahima Yattara (uit)/
9 Anders Nielsen (in)
80' 14 Tony Sergeant (uit)/
20 Hussain Abdulrahman (in)
85' 11 Omar Mussa (uit)/
23 Eduardo Adelino da Silva

46' 30 Lokman Atasever (uit)/
8 Ali Emamifar (in) - 77'
69' 6 Gauthier Remacle (uit)/
12 Adrian Aliaj (in)
89' 7 Lokasi Lokembo (uit)/