R. Antwerp F.C.

2 - 1

Zat. 31/01/1998 20:00 u.

K.F.C. Lommelse S.K.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Ghislain Hayen

Lijnrechters: Lode Muyldermans - Carl Signet
 
Na R Antwerp FC - KFC Lommelse SK

R Antwerp FC danst de samba onder het vriespunt - "Wat het verschil is? Ik mag nu eindelijk volledige wedstrijden spelen" (S. Da Silva)

R Antwerp FC kan zich nog redden, maar dan mag het niet in elke wedstrijd zo kwistig met de kansen omspringen zoals het tegen het uiterst zwakke KFC Lommelse SK deed. De thuisploeg versierde tien doelkansen en net toen de wanhoop het grootst werd, trapte Rogerio Da Costa de 2-1 op het bord.

KFC Lommelse SK moest de centrale verdedigers Nassen, Noben en Machiels aan de kant laten. Coach Meeuws probeerde het met Segers en de jonge Elsen als mandekkers. Dat duo werd na 28 minuten tot de helft herleid. Bayraktar leed balverlies aan Darko Pivaljevic en die werd door Segers getorpedeerd. De Lommelverdediger riep nog wel dat hij eerst de bal had geraakt, maar Darko Pivaljevic werd ook zwaar van de sokken gelopen. Segers kon met rood naar de kleedkamer. Even later kwam daar Van Kessel, last van een spierscheurtje, nog bij. Doelman Nys stond met een onuitgegeven defensie voor zijn neus, maar dat maakte hem niet veel uit.

De Kempenaar ontpopte zich eens te meer tot uitblinker bij de Limburgers en keerde pogingen van de alweer sterke Gunter Verjans en Darko Pivaljevic. Was het Lommelsluitstuk niet ter plekke, dan misten de Antwerpaanvallers wel. Dat deed vooral Tomas Ramelis in de beginfase. Vanop 5 meter schoot hij onbegrijpelijk naast. Wim Kiekens wrong onmiddellijk na de rust opnieuw een reuzegrote mogelijkheid de nek om. Geen toeval dat Sandro De Silva pas na een geharrewar voor de 1-0 kon zorgen. De vreugde was slechts van korte duur, want de enige keer dat Oldrich Parizek in moeilijkheden kwam, stond het wel 1-1 via eenzame Lommelspits Eshun.

Iwan Ilic, Rogerio Da Costa en Sandro Da Silva misten nog huizenhoge mogelijkheden. De 2-1 van Rogerio Da Costa een kwartier voor tijd, weer na een scrimmage, was ruimschoots verdiend. Bij R.A.F.C. debuteerde de Rus Andrei Chernyshov keurig als libero. Volgende week keert Igor Nikolovski terug uit schorsing. Georg Kessler zal moeten kiezen. "Die Qual der Wahl (de kwelling van de keuze)," haalde hij zijn beste Duits nog eens boven (bron: GvA - 02/02/1998).

(bron: de pers - 02/02/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Oldrich Parizek
6 Ivan Ilic
3 Andrei Chernyshov
4 Geert Emmerechts (K)
2 Wim Kiekens
16 Zbigniew Wyciszkiewicz - 87'
23 Gunter Verjans
8 Manu Godfroid
10 Sandro da Silva - 49'
9 Darko Pivaljevic
7 Tomas Ramelis
 
71' 4 Geert Emmerechts (uit)/
19 Rogério Oliveira da Costa (in) - 74'
88' 10 Sandro da Silva (uit)/
17 Zoran Campara (in)
K.F.C. Lommelse S.K.
20 Patrick Nys
2 Benny Lunenburg - 24'
5 Didier Segers - 30'
4 Hakan Bayraktar
3 Roel Elsen
8 Erik Van Kessel
7 Gert Cannaerts
6 Harm Van Veldhoven (K)
10 Karim Zouaoui
9 Dariusz Szubert - 41'
11 Robert Eshun - 53'
 
37' 8 Erik Van Kessel (uit)/
14 Kris Vincken (in)
78' 9 Dariusz Szubert (uit)/
14 René Klomp (in)
78' 10 Karim Zouaoui (uit)/
15 Mirek Walligora (in)