R. Antwerp F.C.

0 - 4

Zat. 07/02/1998 20:00 u.

K. St.-Truidense V.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Luc Melotte

Lijnrechters: Claude Bourdouxhe - Kristoffe Parmentier
 
Na R Antwerp FC - S.T.V.V.

Georg Kessler hekelt de slappe houding en wisselvalligheid van zijn spelers - "Publiek actiever dan de ploeg"

Voor R Antwerp FC kon de partij niet slechter beginnen. Eén aanval van S.T.V.V. en de Great Old was op achtervolgen aangewezen. Een schot van Dierickx dreigde voorlangs te gaan. Rasmussen, de vervanger van de afwezige Rudonja, schoof het leer tegen de touwen. Nauwelijks één minuutje later had de Deen de 0-2 aan de voet, maar hij kon aan een dieptepas van youngster Vrancken geen degelijk slot breien. De Great Old stelde er een krachtige kopstoot van Darko Pivaljevic tegenover. Het ding belandde pal in de handen van doelman Belic.

Ook thuisdoelman Oldrich Parizek bleek bij de pinken. De Tsjech ranselde een pegel van Wuyts uit zijn kooi. Gunter Verjans probeerde het tegen zijn ex-ploeg van ver, tevergeefs. Rasmussen zorgde vervolgens voor een tweede koude douche. Een voorzet van Englebert werd door Igor Nikolovski slecht ontzet. Rasmussen kon op een bijna identieke plaats als bij de 1-0 een tweede Truiense treffer aantekenen. Match gespeeld heet dat. Van Antwerpzijde kon enkel Darko Pivaljevic nog voor de rust voor dreiging zorgen, zijn rush werd in laatste instantie afgeremd.

Na de pauze bracht Rogerio Da Costa, de vervanger van een bleke Manu Godfroid, meer offensieve impulsen. Het was toch S.T.V.V. dat bijna opnieuw scoorde. Kwelduivel Rasmussen werd in extremis van de 0-3 gehouden door Igor Nikolovski. Toen Darko Pivaljevic, voor een overtreding op libero Nijs, ook nog eens vervroegd onder de douche mocht, was voor het team van Georg Kessler de kous helemaal af. Vrancken, met een beetje geluk en Dierickx met een strakke schuiver zorgden nog voor erg zware 0-4 cijfers. R.A.F.C. had daar een kopbal (over) van Rogerio Da Costa, een schot van Tomas Ramelis (op doelman Belic) en een kansje voor Sandro Da Silva (bal te ver van de voet) tegenover kunnen stellen (M.D. - GvA - 7/02/1998).

(bron: de pers - 07/02/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Oldrich Parizek
2 Wim Kiekens (K)
4 Andrei Chernyshov - 41'
6 Ivan Ilic - 81'
3 Igor Nikolovski
23 Gunter Verjans
16 Zbigniew Wyciszkiewicz
10 Sandro da Silva
8 Manu Godfroid
7 Tomas Ramelis
9 Darko Pivaljevic - 57'
 
46' 8 Manu Godfroid (uit)/
18 Rogério Oliveira da Costa (in)
46' 4 Andrei Chernyshov (uit)/
12 Geert Emmerechts (in)
60' 7 Tomas Ramelis (uit)/
17 Zoran Campara (in)
K. St.-Truidense V.V.
1 Dusan Belic
4 Peter Voets
6 Steven Nijs
2 Wouter Vrancken - 78'
8 Gaëtan Englebert
3 Samuel Aerts
14 Eddy Dierickx (K) - 80'
16 Patrick Teppers
10 Marc Wuyts - 85'
19 Zvezdan Ljubobratovic
11 Thomas Rasmussen - 2' - 25'
 
68' 11 Thomas Rasmussen (uit)/
12 Gunther Grammet (in)
84' 8 Gaëtan Englebert (uit)/
18 Kurt Morhaye (in)
86' 10 Marc Wuyts (uit)/
17 Sascha Holans (in) - 83'