Scheidsrechter: Johny Ver Eecke

Lijnrechters: Walter Vromans - Gery Demeulemeestere

Vierde official: Pascal Willems

Great Old bekert verder
R Antwerp FC is de eerste kwartfinalist van de Beker van België. Met een doelpunt van Hussain kon het in de eerste helft van de achtste finale afstand nemen van een ongeïnspireerd Bergen. Na de rust bracht dat beter voetbal, maar het kon de achterstand niet meer ophalen. Het was Mussa dat alle twijfels nog wegnam in blessuretijd.
Eigen berichtgeving - R Antwerp FC en Bergen mochten de spits afbijten van de achtste finales van de Beker van België. De Henegouwse nieuwkomer in eerste klasse had zich op korte tijd als een te duchten tegenstander opgeworpen. In eigen huis had het in de competitie al de maat genomen van de Antwerpenaars (3-0). Maar R Antwerp FC was speciaal voor de wedstrijd van gisterenavond op afzondering gegaan. De oudste club van het land toonde eerder dit seizoen al dat het zich voor speciale gelegenheden wel kan opladen, vraag het maar aan Anderlecht dat verloor, Club Brugge dat zijn eerste puntenverlies leed op de Bosuil en stadsgenoot en rivaal Gba dat een 3-0-voorsprong in de derby uit handen moest geven en uiteindelijk met 5-3 verloor.
Mocht Bergen nog niet gewaarschuwd zijn, dan schudde Hussain hen wel snel wakker. Zijn voorzet vanaf rechts werd echter door Vandeputte geraakt. Echt gevaarlijk was het evenwel niet en hoewel de Great Old het overwicht had, raakte het aanvankelijk niet verder dan een paar halve kansen. Zo trapte Mussa een aangever van Imagbudu ver naast. Toch raakte de thuisploeg halfweg de eerste helft aan een doelpunt. Hussain bleek niet buitenspel te staan toen Goots hem op hem passte en de Qatarese aanvaller opende de score.
Ciobotariu zorgde voor een tegenwoord van de bezoekers, maar zijn kopbal ging naast. De beste kansen voor rust waren echter voor de thuisploeg. Mussa won het duel van joly en zag zijn poging nog net gekeerd door Vandeputte. In de laatste minuut voor de pauze belandde een boogbal van Patje Goots tegen de deklat om zo terug het veld in te botsen. Joly mocht nog een vrijschop nemen, maar stuurde de bal net over het doel van Feys.
Bergen kwam snediger uit de kleedkamers en was dicht bij de gelijkmaker, maar Imagbudu haalde het schot van de ingevallen Kharif van de lijn. Wat later ging het schot van Londo net naast. Roodwit herstelde het evenwicht. Goots schotelde Mussa een reuzenkans voor, maar deze wachtte te lang. Daarna trapte Kubik een vrijschop net naast. Aan de overkant kopte ook Ciobotariu een hoekschop naast doel.
De tweede helft bleef evenwichtig en aangenaam verdergaan. Sergeants schot ging in de handen van Vandeputte. Een misverstand tussen Leleu en Feys zorgde nog voor een heet standje voor het Antwerpse doel, de doelman moest zich nog reppen om de poging van Douai te stoppen. De kwalificatie was echter op zak, ook omdat Bergen in de slotfase met een man minder viel nadat Roussel geblesseerd van het veld werd gedragen en Bergen zijn wissels al had opgebruikt. R Antwerp FC buitte die numerieke meerderheid perfect uit. In blessuretijd kon Mussa op voorzet van Yattara de geruststellende tweede goal scoren.
(Freddy Carremans - bron: De Morgen - 18/12/2002)

Minuut per minuut
00' Op Edwin Ouon, die zijn laatste schorsingsdag uitzit, na bereidde coach Houwaart met zijn sterkste kern de achtste finale voor op afzondering in Brecht. Bergen schakelde in de vorige ronde immers Lokeren SNW uit. Tony Sergeant neemt na twee weken afwezigheid zijn plaats in het basiselftal opnieuw in. Bij Bergen zit La Placa zijn tweede schorsingsdag uit en boeman Devreese blijft onbeschikbaar.
04' De partij start pittig met liefst drie vrijschoppen binnen de eerste vier minuten, veel doelgevaar levert dat alvast niet op.
05' Arek Kubik stuurt Hussain Abdulrahman weg, die foutief opgehouden wordt. Patje Goots trapt de vrijschop in de muur.
07' Harald Pinxten gooit diep richting Patje Goots, maar de Bergense verdediging blijft baas.
10' Een Bergense aanvalsactie door Joly gestuurd, wordt door Harald Pinxten onderbroken.
17' Na inworp van Arek Kubik komt de bal via Omar Mussa voor de voet van Zoran Campara die hoog over besluit.
19' Alvorens Rivenet een scherpe voorzet kan bewerken, haalt Bernt Evens weg in corner.
21' G O A L: de aanval begint bij Gideon Imagbudu, hij tikt tot bij Patje Goots die op zijn beurt Hussain Abdulrahman afzondert in de 17m, controle met rechts en tegen het schot met links van de jonge Qatari heeft Vandeputte geen verhaal. R Antwerp FC leidt met 1-0.
24' Bergen tikt op het middenveld, Eric Joly komt vaak bij de bal.
27' Bergen werpt in, Ciobotariu legt terug, Rivenet knalt hoog over.
30' Omar Mussa wordt ideaal vrijgespeeld, maar ook doelman Vandeputte is ter plekke.
31' Coach Grosjean herschikt zijn team, Dennis De Souza wordt gewisseld voor Chemcedine El Araïchi.
33' Gevaarlijke voorzet van Rivenet tot bij Roussel die centimeters naast de paal besluit.
34' Patje Goots loopt op een diepe bal van Tony Sergeant, maar de pas tot Antwerpse-sportfiguur-van-het-jaar verkozen Desselnaar krijgt de bal niet onder controle.
38' Na corner knalt Gideon Imagbudu naast.
44' Harald Pinxten vindt Patje Goots die een dropbal richting doel verstuurt, de bal botst via de dwarslat in handen van de bezoekende doelman.
45+1' In blessuretijd nog een vrijschop van Joly vanop een gevaarlijke plaats over doel. Rusten met 1-0 en daar kan ook coach Grosjean vrede mee nemen.
46' Bergen herschikt nogmaals, Gosjean brengt Tarik Kharif i.p.v. Olivier Baudry. Direct gevaar van de invaller: hij knalt op hoekschop van Joly, Gideon Imagbudu haalt de bal van de lijn met het hoofd ten koste van een nieuwe hoekschop.
47' De Bergense verdediging weet raad met een Goots-vrijschop na fout op Hussain.
48' Snelle Bergense tegenstoot, Rivenet knalt in het zijnet.
51' De Bergense druk neemt toe: Londo zet voor, maar Rivenet raakt de bal net niet.
57' Joly dirigeert: de bal passeert geduldig langs veel spelers, maar mist diepgang.
60' Patje Goots aan de haal, tussen een veelvoud aan benen door tot bij Omar Mussa; hij talmt echter te lang.
62' Een gevaarlijk inzenden van Eric Joly zoeft naast het doel van Yves Feys.
67' Een vrijschop gevolgd door een corner zorgt voor gevaar. Joly geeft aan, maar Rivenet kopt naast.
69' Luid Bergens protest, Baïta duikelt in het Antwerpse strafschopgebied en krijgt (terecht!) geel.
71' Tony Sergeant dwingt Vandeputte tot een scherpe tussenkomst.
72' El Araïchi bereidt beter voor, zijn schotje verontrust Yves Feys niet in het minst.
78' De vlag gaat over en weer de hoogte in, de off-side val werkt perfect.
80' Na corner van Joly mag Ciobotariu aan de tweede paal vrijuit op doel koppen, Yves Feys mept er gepast een hand tegen zodat de bal via de balk buiten vliegt, hij behoedt zijn team voor de gelijkmaker. Roussel was eerder in die faze aangeslagen neergegaan; verzorging drong zich op.
84' Zelfs na drie minuten intensieve behandeling moet Roussel van het terrein, Bergen gaat met tien man verder. De corner wordt door El Araïchi naast gestuurd.
90' Liefst vijf minuten extra tijd.
90+2' G O A L: Tony Sergeant bedient de scherp ingevallen Ibrahima Yattara; klein kunstje voor Omar Mussa om de voorsprong te verdubbelen: 2-0.
90+5' Wat Bergen ook nog ondernam, tot scoren kwam het niet. R Antwerp FC voor het eerst in vijf jaar naar de kwartfinale. Coach Grosjean was ontgoocheld, want zag zijn team op een haartje de verlengingen missen. Henk Houwaart roemde de goeie organisatie van zijn team en hoopt mede met oog op de clubfinanciën op een aantrekkelijke tegenstander bij de loting volgende donderdag.

19 Patrick Goots

74' 20 Hussain Abdulrahman (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)
78' 19 Patrick Goots (uit)/
12 Cedric Roussel

31' 17 Dennis De Souza Guedes (uit)/
17 Chemcedine El Araïchi (in)
46' 3 Olivier Baudry (uit)/
7 Tarik Kharif (in)
65' 22 Dieudonné Londo (uit)/