R. Antwerp F.C.

0 - 2

Zat. 28/02/1998 20:00 u.

K.R.C. Harelbeke

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.500
 
Scheidsrechter: Pieter Vandevenne

Lijnrechters: Marc Van Den Broeck - Bernard Hosdains
 
Na R Antwerp FC - KRC Harelbeke

Afzondering en dubbele winstpremie halen Wim Kiekens en zijn ploegmaats niet uit de malaise - "Ik schaam me heel diep"

DEURNE - Zonder goed te spelen bleef KRC Harelbeke op de Bosuil zonder problemen aan de winnende hand. Europees voetbal blijft in het vizier voor de West-Vlamingen. Harelbeketrainer Henk Houwaart had alleen oog voor de hopeloze situatie van R Antwerp FC. "De rood-witte supporters lieten zich van hun slechtste kant zien," poneerde Houwaart de tegenovergestelde mening van zijn Westerlo-collega Heyligen vorige week. "De bekritiseerde spelers durven geen pass van tien meter meer geven. Ik vind het spijtig voor zo'n man als Georg Kessler, mijn leermeester. Hij verdient dit niet."

Over de uitslag werd amper gesproken. De West-Vlaamse winst was de normaalste zaak van de wereld. Door treurnis en gelatenheid in de Antwerprangen werd ook niet gepraat over het gruwelijk lage niveau van de partij. Harelbeke kreeg vier kansjes, R Antwerp FC één. Zvingilas miste van kortbij door op Vaidas Zutautas te trappen. Vaidas Zutautas, de zoveelste vliegenvanger in het Antwerpdoel, stelde ook Visser in staat te scoren. Andrey Chernyshov redde op de lijn. De Harelbekedoelpunten vielen er na balverlies van de Antwerpspitsen. Darko Pivaljevic stelde na twintig minuten De Tollenaere in de gelegenheid te scoren.

Rogerio Da Costa leverde op het uur in bij Hameg, die Zvingilas voor 0-2 liet zorgen. En R.A.F.C.? Met de rust in zicht besloot Wim Kiekens van kortbij op Gaspercic. Voor de rest was het het grote niets voor de thuisploeg, waar Sandro Da Silva zowaar eerst op de linkerflank werd uitgespeeld en Antonio Acosta achter de spitsen mocht ronddolen. "De wedstrijd vormt net als de partij tegen K Sint-Truidense VV een absoluut dieptepunt," stelde general manager Georg Kessler. "Met de terugkeer van de gegriepeerden Iwan Ilic, Manu Godfroid en Tomas Ramelis zullen we in de levensbelangrijke wedstrijd tegen KSK Beveren meer kracht in de ploeg hebben. Winst tegen KSK Beveren kan wonderen doen." R.A.F.C. heeft een mirakel nodig (L.V.D.W. - GvA - 02/03/1998).

(bron: de pers - 02/03/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Vaidotas Zutautas
2 Wim Kiekens
3 Igor Nikolovski
6 Andrei Chernyshov
5 Rudi Taeymans
22 Antonio Acosta
4 Geert Emmerechts (K) - 44'
23 Gunter Verjans - 53'
10 Sandro da Silva
25 Rogério Oliveira da Costa - 39'
9 Darko Pivaljevic
 
46' 22 Antonio Acosta (uit)/
15 Dragan Glogovac (in)
61' 25 Rogério Oliveira da Costa (uit)/
17 Zoran Campara (in)
K.R.C. Harelbeke
1 Ronny Gaspercic
18 Nordine Hameg
5 Kurt Deltour
6 Patrice Zéré
12 Daniël Maes
19 Mike Okoth Origi
7 Dragan Tadic - 42'
22 Hans Visser
10 Olivier Baudry
14 Rimantas Zvingilas - 60'
4 Joris De Tollenaere (K) - 20' - 51'
 
60' 7 Dragan Tadic (uit)/
21 Steven Wostijn (in)
80' 4 Joris De Tollenaere (uit)/
23 Philip Piedfort (in)