R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zat. 17/02/1996 20:00 u.

K. St.-Truidense V.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Marc Hanssens

Lijnrechters: Patrick De Meulenaere - Rudi Cammerman
 
Na R Antwerp FC - K Sint-Truidense VV

Uitvallen Rudi Smidts bepalend

Deurne — Zelden een ploeg zo sterk zien openen als de Great Old zaterdag tegen K Sint-Truidense VV. Een schot van Krist Porte net naast. Twee hoekschoppen op rij. Rudi Smidts die de paal trof en Krist Porte keilde de rebound naast. Een schot van Cvijan Milosevic afgeweerd door Pedersen in de voeten van Ganiyu Owolabi. De Nigeriaan werkte keurig af (1-0). Men speelde amper zeven minuten en we hadden onze titel voor het verslag al klaar: "Bosuilen vreten Kanaries".

Dan viel alles stil. Het vroege uitvallen van Antwerpaanvoerder Smiths met een verrekking in de dij was daarbij bepalend. Met Rudi verdween immers de organisatie achteraan. Geert Emmerechts, gestart op de bank, moest zonder opwarming opdraven. Wim Kiekens schoof door naar het centrum. Manu Godfroid liep minder vaak voorin. Daardoor kreeg o.m. Pedersen meer vrijheid en die maakte daar gretig gebruik van. Het eerste Limburgse gevaar kwam van Daelmans wiens kopbal met het hoofd door Krist Porte voor de lijn werd weggehaald. Vijf minuten later stonden de bordjes evenwel terug gelijk.

Van Houdt schoot tegen het been van Yves Van der Straeten aan, Nielsen hernam succesvol. Een fase die werd ingeluid toen Nico Broeckaert bij het ontzetten de bal tegen de onderste ledematen van ploegmaat Geert Emmerechts catapulteerde. Na dit tegendoelpunt ging de thuisploeg zwakker presteren. Yves Van der Straeten moest al zijn kunnen aanwenden om een vluchtschot van Dierickx te pareren. De rust kwam met een 1-1 tussenstand, gezien het spelbeeld na de overtuigende Bosuilstart en het gepast herpakken van de Truienaars, een billijk resultaat was.

Spijtig genoeg hadden de toeschouwers daarmee ook het beste van de avond gekregen. Na de rust ging het peil omlaag. Ganiyu Owolabi kreeg vlak na de kampwisseling nog wel een kans maar hij mikte hoog naar de staanplaatsen. De schoten van Krist Porte, Rony Van Rethy en Manu Godfroid waren te zwak ofwel slecht gericht. Vanuit de tribune weerklonk gefluit aan het adres van de rood-witten die hun greep op het gebeuren verloren hadden. Toch volstaat soms een enkele mogelijkheid om de situatie alsnog te laten veranderen. En die deed zich in de laatste tien minuten voor aan de beide zijden.

Eerst verscheen de ingekomen Morhaye alleen voor Yves Van der Straeten, de Bosuildoelman heeft de voorbije weken al moeilijker klussen geklaard. Ook dit keer was hij bij de pinken. Geen 1-2 dus, maar even later evenmin 2-1. Velkeneers bokste met de vuisten een harde vrijschop van Krist Porte het veld in waar invaller Dragan Jakovljevic rustig stond te kijken. Hij kopte het leder zo tergend traag en zo weinig krachtig naar doel dat Velkeneers alweer op post stond om ditmaal de bal met beide handen te grijpen. Weg kans dus en twee ploegen die vrede moesten nemen met een gelijkspel.

Bij S.T.V.V. was daar niemand rouwig om, het Bosuilkamp bleef achter met een kater. "We zetten de competitie nu even opzij en denken aan de belangrijke bekermatch van dinsdag", probeerde Laszlo Fazekas zijn ontgoocheling te verbergen. In de Antwerpkleedkamer waren de commentaren niet wereldschokkend (Jan Claessens - GvA - 19/02/1996).

Retrospectieve door Peter

R Antwerp FC startte behoorlijk met een knal van Rudi Smidts tegen de paal en een doelpunt via Ganiyu Owolabi. Krist Porte schoot nog een keer pardoes op Velkeneers. Zo leek het tijdens het aanvangskwartier een walk-over te worden voor de Great Old. Niets was minder waar.

R.A.F.C. verviel vervolgens in slordig middenveldspel zonder enige diepgang. Dat gaf de Kanaries de kans om in de match te komen. Daelmans zag een kopbal door Krist Porte van de lijn geveegd. Even later was het raak. Van Houdt knalde op het been van Yves Van Der Straeten, de goedgevolgde Nielsen duwde binnen.

De eerste helft was al bij al nog deftig, de tweede was niet om aan te zien. Ganiyu Owolabi trapte de enige kans van R.A.F.C. over. Morhaye kopte zwak in de armen van Yves Van Der Straeten. Veer het overige gebeurde weinig tot niets (Antwerp Clubblad-17 - 26/05/1996).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 19/02/1996)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Yves Van Der Straeten
4 George Kulcsar
6 Nico Broeckaert
2 Rudi Taeymans - 34'
5 Rudi Smidts (K)
7 Wim Kiekens
8 Krist Porte
3 Rony Van Rethy
10 Cvijan Milosevic
11 Manu Godfroid
9 Ganiyu Owolabi - 7'
 
19' 5 Rudi Smidts (uit)/
14 Geert Emmerechts (in)
66' 4 George Kulcsar (uit)/
15 Dragan Jakovljevic (in)
K. St.-Truidense V.V.
1 Ronny Velkeneers
4 Peter Voets - 47'
2 Tibor Balog
3 Chidi N´wanu
12 Dirk Daelmans
17 René Petersen
14 Eddy Dierckx
15 Erwin Coenen (K)
8 Nico Curto
11 Anders Nielsen - 27'
18 Peter Van Houdt
 
66' 18 Peter Van Houdt (uit)/
9 Kurt Morhaye (in)
75' 14 Eddy Dierckx (uit)/
19 Miklos Molnar (in)