R. Antwerp F.C.

3 - 2

Zat. 04/04/1998 20:00 u.

K. Lierse S.K.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Pieter Vandevenne

Lijnrechters: Eddy De Coninck - Danny Verdeyen
 
Na R Antwerp FC - K Lierse SK

R Antwerp FC grijpt laatste strohalm, fel geplaagde Taeymans ontwart emotionele knoop - "Uit de doden opgestaan"

DEURNE - Het waren weer allemaal wereldspelers. Trainer Ratko Svilar was opnieuw een wereldtrainer. Zaterdagavond, na de 3-2 zege tegen K Lierse SK, geloofde iedereen met rood-wit bloed in de aderen rotsvast dat R Antwerp FC het behoud in de hoogste afdeling zal verzekeren. Het zootje ongeregeld dat twee weken geleden op een beschamende manier in Molenbeek klungelde, vormde tegen K Lierse SK een blok graniet dat pas in de slotfase dreigde uit elkaar te vallen. Dat gebeurde deze keer dus niet. "We zijn uit de doden opgestaan," sprak Rudi Taeymans, glunderend als een kind, symbolische woorden. "En ik was de voorbije anderhalve week misschien nog wel het meest dood van allemaal."

Bij R.A.F.C. bleven Wim Kiekens en Antonio Acosta (geschorst) en Igor Nikolovski (hamstrings) aan de kant. Voor trainer Ratko Svilar reden om Sandro Da Silva nog eens voor de leeuwen te gooien en aanwinst Jamie Moralee te laten debuteren. De Engelse spits kwam niet veel in het stuk voor, maar verdient krediet. In deze fase van de competitie bij een degradatiekandidaat debuteren is geen lachertje. Bovendien toonde hij werklust, iets wat bij R.A.F.C. dit seizoen geregeld ontbrak. K Lierse SK miste de geblesseerden Scavone en Eftevaag terwijl Hasenhüttl tegenwoordig zijn wekelijkse wedstrijden bij de invallers speelt. Voor de thuisploeg kon de wedstrijd niet beter beginnen. In de eerste minuut had William Verbeeck al een voorzet op het hoofd van de volledig vrijstaande Darko Pivaljevic gelegd.

In aanwezigheid van een slapende Lierseverdediging was het voor de Servische spits geen probleem om de 1-0 binnen te koppen. Het tweede doelpunt was ook van Antwerpmakelij. Andrei Chernyshov, de vervanger van Igor Nikolovski, duwde na tien minuten een voorzet van Brocken voorbij zijn eigen doelman (1-1). Op het kwartier krulde Van Meir een vrije trap naast de verkeerde kant van de paal. Sandro Da Silva deed hetzelfde, maar dan aan de goede kant (2-1). K Lierse SK stortte als een kaartenhuisje in elkaar. Zonder Menzo, die zeer knap redde op twee pogingen van Darko Pivaljevic en één van William Verbeeck, hadden de Pallieters al vroeg op een onoverbrugbare achterstand gestaan. De Liersedoelman kon het ook niet alleen.

Op het uur ging Leen zwaar in de fout en Darko Pivaljevic zorgde voor de 3-1. In de laatste twintig minuten loste R.A.F.C. steeds meer zijn greep. Van de Weyer zorgde twaalf minuten voor affluiten nog voor 3-2. De ingevallen De Gier kreeg nog mogelijkheden op de gelijkmaker, Ivan De Corte stond op de goede plek (L.V.D.W. - GvA - 6/04/1998).

(bron: de pers - 06/04/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ivan De Corte
14 Johan Mucher
3 Andrei Chernyshov - 10' (O) - 75'
4 Geert Emmerechts (K) - 47'
5 Rudi Taeymans
7 William Verbeeck
23 Gunter Verjans - 63'
10 Sandro da Silva - 16' - 25'
8 Manu Godfroid
11 Jamie Moralee
9 Darko Pivaljevic - 2' - 58'
 
82' 10 Sandro da Silva (uit)/
17 Tomas Ramelis (in)
K. Lierse S.K.
1 Stanley Menzo
2 David Brocken
3 Ives Serneels
5 Eric Van Meir
16 Carl Hoefkens
11 Nico Van Kerckhoven (K)
8 Frank Leen
14 Thomas Zdebel
7 Pieter Huistra
17 Robby Van de Weyer - 78'
9 Philippe Haagdoren - 40'
 
46' 16 Carl Hoefkens (uit)/
4 Hans Somers (in)
60' 14 Thomas Zdebel (uit)/
15 Jack De Gier (in)