R. Antwerp F.C.

1 - 0

Don. 23/09/1993 20:00 u.

R.W.D.Molenbeek

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.000
 
Scheidsrechter: Marcel Van Elshocht

Lijnrechters: Luc Helderweirdt - Luc Janssens
 
Na R Antwerp FC - RWD Molenbeek

Zuinige zege tegen 'half elftal'

Deurne ó Statistisch gezien loopt het lekker op de Bosuil. Uit de laatste vijf wedstrijden puurden de Sinjoren negen punten, wat momenteel een virtuele tweede plaats oplevert in het klassement. Tussendoor ging ook nog Maritimo Funchal voor de bijl. De kwaliteit op het veld laat voorlopig te wensen over. Tegen een fel gehandicapt RWD Molenbeek, dat nauwelijks een volwaardig elftal bij elkaar kon schrapen, had R Antwerp FC moeite om aan een zuinige zege te geraken. Met een ontevreden thuisaanhang, die trainer Haesaert niet spaarde, als gevolg.

Urbain Haesaert behield het vertrouwen in het elftal dat de laatste weken punten pakte. Collega Freddy Smets kende meer zorgen. Hij geraakte nauwelijks aan een volledige ploeg. Jacob, Rubenilson, Pijpens, Keshi en Kepa waren vooraf al zekere afwezigen, de lijst werd nog aangevuld met Delangre die last had van een voetverstuiking. Rosez toonde zich opnieuw fit. RWD Molenbeek realiseerde zich dat het moeilijk zou worden om in die omstandigheden het stuntwerk van vorig seizoen te herhalen. De Brusselaars verwachtten zich aan een fel offensief van de thuisploeg, maar dat bleef in het eerste halfuur achterwege.

R.A.F.C. ontwikkelde weinig druk, verscheen raar of zelden in het strafschopgebied. Daardoor kon RWD Molenbeek rustig meedraaien in het middenveld. Een slecht gericht schot van Williams en een afgekeurde goal van Claesen waren als enige wapenfeiten genoteerd. Na een halfuur schoot R.A.F.C. wel wakker, met telkens een actie waarin Milos Bursac betrokken was. Een kopbal van de ServiŽr moest door Rouyr van de lijn gehaald worden. Vervolgens knalde hij een vrije trap slechts rakelings naast de doelpaal. De aanloop naar het openingsdoelpunt trouwens. Milos Bursac kopte een voorzet terug, Wim Kiekens legde opzij en Krist Porte trapte mooi in de verste hoek binnen.

Ook Hans-Peter Lehnhoff kwam in de laatste minuten van de eerste helft nog dreigen, maar Rosez was net iets sneller op de bal. Overtuigend kon je het allemaal niet noemen. R.A.F.C. zocht tevergeefs naar de goede coŲrdinatie en moest in defensie op zijn hoede blijven voor de tegenstoten van RWDM, soms niet van gevaar ontbloot. Ratko Svilar haalde op het uur zijn beste reflexen boven toen Williams alleen voor doel opdook. Kort daarna haalde Urbain Haesaert niet voor het eerst de banbliksems van het thuispubliek op de hals nadat hij Milos Bursac, tot dan veruit de gevaarlijkste aanvaller, verving door Didier Segers, de terugkeer na een lange inactiviteit.

In de slotfase zorgden Hans-Peter Lehnhoff, Vandersmissen en Nico Broeckaert nog voor gevaar, zonder resultaat evenwel (Ludwig De Smedt - GvA - 24/08/1993).

Retrospectieve door Peter

R Antwerp FC zette haar zegereeks en opmars in het klassement verder. Tegen RWDM liep het niet van een leien dakje. Er diende negentig minuten lang geknokt te worden voor elke bal. De rood-witten startten enthousiast, dwongen enkele halve kansjes af, maar scoorden niet. De defensief ingestelde Brusselaars (hoewel Freddy Smets na de wedstrijd beweerde dat hij met 3 spitsen had gespeeld) hadden greep op het gebeuren, braken gevaarlijk uit via Williams. Rood-wit reageerde, Milos Bursac kopte een hoekschop voorbij Rosez, maar de bezoekendedoelman werd op de lijn bijgesprongen door Rouyr. Drie minuten later heerste Milos Bursac alweer in de lucht. Dit keer legde hij een voorzet van Wim Kiekens terug op Nico Claesen, die Krist Porte bediende. Hij zorgde voor een enig mooie en zoals later zou blijken, enige treffer uit de partij.

Na de pauze weigerden de bezoekers hun egelstelling te verlaten. R Antwerp FC was tevreden met de voorsprong en vermeed risico's met de terugmatch in Maritimo in het vooruitzicht. De laatste vijf minuten kreeg elke ploeg nog een kans. Vandersmissen kopte naast, Nico Broeckaert knalde op Rosez. Zo behaalde R Antwerp FC haar vijfde overwinning van het seizoen en nam het revanche voor de nederlaag van vorig seizoen. Als er nu nog een kwalificatie voor de 2e ronde van de UEFA-cup bovenop komt, heeft R.A.F.C. er een schitterende septembermaand opzitten (Antwerp Clubblad 8 - 29/10/1993).

(bron: Antwerp Clubblad - 24/08/1993)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ratko Svilar
6 Rony Van Rethy
3 Nico Broeckaert
2 Rudi Taeymans
5 Rudi Smidts (K)
7 Wim Kiekens - 89'
8 Krist Porte - 32'
11 Nico Claesen
10 Hans-Peter Lehnhoff
9 Cisse Severeyns
4 Milos Bursac
 
66' 4 Milos Bursac (uit)/
14 Didier Segers (in)
80' 10 Hans-Peter Lehnhoff (uit)/
12 Geert Emmerechts (in)
R.W.D.Molenbeek
1 Dirk Rosez
3 DaniŽl Nassen
5 Emil Lorincz
8 Patrick Thairet (K)
9 Thierry Rouyr
10 Guy Vandersmissen
13 DaniŽl Camus
14 Marc Wuyts
15 Steve Laeremans
16 Mark Williams - 83'
18 Harold Deglas