K.F.C. Lentezon Beerse

0 - 3

Zat. 24/07/2010 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Gemeentelijk Sportcomplex

Toeschouwers: 850
 
Scheidsrechter: Paul Gorremans

Lijnrechters: Jozef Van Besauw - Danny Mintjens
 
Aangename kennismaking met de (lente)zon

Een kleine 1 000 aanwezigen aan de Stadionlaan te Beerse, waar de plaatselijke trots KFC Lentezon uit de provinciale reeksen het stamnummer 1 mocht ontvangen. Royal Antwerp trad aan in een flexibele 3-4-3 veldbezetting en tot verrassing van velen droeg Yens Peeters de aanvoerdersband. Met een mix van jeugdige talenten, zaalvoetballer van het jaar Ahmed Sababti als spelverdeler en vleugelflitser Audrey Diansangu die spitsen Yens Peeters en verloren zoon Stavros Glouftsis van assists moest voorzien leek het tactische plaatje perfect te kloppen. Op papier althans, want op de goed bespeelbare mat waren het de oranje-blauwen die het vinnigst uit de startblokken schoten en vooral in de eerste minuten een nog niet gerodeerde verdediging in moeilijkheden bracht. Gelukkig was Jeroen Hofmans attent.

Na tien minuten nam een mak R Antwerp FC het initiatief in handen wat resulteerde in enkele kansen voor een vlijtige Peeters (2 stuks) en Abbou had evenmin het vizier op scherp staan. Toen de stilaan ingedommelde tribuneklanten aan een zomerslaapje dachten te beginnen bracht de geblesseerde Yannick Put (nog steeds steunend op een kruk) een welgekomen bezoek aan de fraaie hoofdtribune om zijn collega’s een hart onder de riem te steken. Vermeldingswaard in een oersaaie eerste helft nog pogingen van Stavros Glouftsis en Yens Peeters tussen minuut twintig en dertig. Tien minuten voor de citroentjes leek de vlam dan toch in de pijp te slaan wanneer Washily Tsibasu thuiskeeper Totaro tot een ultieme redding dwong maar de aansluitende hoekschop werd door Stavros Glouftsis richting kantine gekopt. Rusten met een beschamende brilscore!

Na de pauze en de gebruikelijke wissels langs beide zijden verdween Yens Peeters uit het basiselftal en werd Stavros Glouftsis de nieuwe kapitein maar het was een andere verloren zoon, Giovanni Fedorow die op rechts dolde met zijn mandekker en de vrijstaande Saïd Abbou bediende in het strafschopgebied. Wanneer de houterige targetspits tijd en ruimte heeft om de trekker over te halen dan is het resultaat bekend : doelpunt voor de Great Old (0-1). Twee minuten later was het opnieuw prijs, deze keer ging een vlotte combinatie over Mike Van der Linden via Saïd Abbou richting Stavros Glouftsis. De Griek controleerde de bal prachtig met zijn borst, legde hem voor zijn rechtervoet en gaf Totaro voor de tweede keer het nakijken (0-2).

Na veel middenveldspel langs beide kanten hoorden we opeens het getoeter van een vuvuzela onze trommelvliezen teisteren. Nadat de gemoederen bedaard waren, wist onze skipper nog eens zijn mannetje in de wind te zetten en een voorzet te geven die via een arm van een Lentezon verdediger een andere richting uitgaat en de scheidsrechter kan slechts de zwaarst mogelijke sanctie treffen. Strafschop voor de rood-witten. Giovanni Fedorow achter de bal. De keeper wordt naar de verkeerde hoek gestuurd en de 0-3 einduitslag staat op het bord.

Verder te onthouden: linksachter en tester Nlate liet een onbevredigende indruk achter, de hoofdcoach was niet tevreden door het ontbreken van echt flitsende, dominante spelpatronen en jonge Antwerpbelofte Jeroen Verbruggen maakte zijn eerste speelminuten bij het fanionteam. Vandaag iedereen present te Zoersel waar ook een nieuwe Hongaar, een verdedigende middenvelder met een grote actieradius zijn opwachting zal maken. Met zijn allen naar de Bethaniënlei…

(Frank Nicola - bron: www.rafc.be - 24/07/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Jeroen Hofmans
27 Pierre Nlate (T.)
5 Stijn Laenen
12 Victor Lukeba
11 Audry Diansangu
17 Ahmed Sababti
26 Mike Van der Linden
25 Washilly Tshibasu
6 Said Abbou - 49'
16 Stavros Glouftsis (K) - 51'
23 Yens Peeters (K)
 
46' 11 Audry Diansangu (uit)/
18 Sidy Ceesay (T.) (in)
46' 27 Pierre Nlate (uit)/
29 Sam van den Broek (in)
46' 17 Ahmed Sababti (uit)/
15 Jeroen Verbruggen (in)
46' 23 Yens Peeters (uit)/
28 Giovanni Fedorow (in) - 83'
K.F.C. Lentezon Beerse
23 Ornello Totaro
28 Brent Van Gestel
6 Geri Geys
9 Ringo Jacobs
14 Stef Maes
17 Manuel Noboa
18 Hans Peeters
20 Bart Roelants (K)
31 Glenn Verhoeven
34 Rob Wouters
32 Jan Verschueren