K.V. Turnhout

2 - 2

Zat. 28/08/2010 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadsparkstadion

Toeschouwers: 2786
 
Scheidsrechter: Sébastien Delferière

Lijnrechters: Eddy Roosens - Michaël Gerard
 
R.A.F.C. sleept zuurverdiend punt uit de brand

Eigen bericht - De rood-witte supporters hadden er voor gevreesd, de Antwerpspelers waren er voor gewaarschuwd, de neutrale toeschouwer en de persmensen konden enkel bevestigen: de Henegouwse fluitenier Sébastien Delferière heeft inderdaad zijn naargeestige reputatie lastens R Antwerp FC in het Turnhoutse Stadsparkstadion alle eer aangedaan. De uitsluiting van Thomas De Corte was maar een van de vele verkeerde beslissingen van een ondermaatse en vooringenomen leiding! KV Turnhout, dan al op achterstand, kon aanvankelijk niet eens profiteren van zoveel scheidsrechterlijke generositeit. Kreeg zelfs in overtal nog een goal in de doos, maar kon net voor de rust de hoop op puntengewin weer doen opflakkeren. Antwerpcoach Colin Andrews kon zijn ontgoocheling om de aansluitingstreffer nauwelijks verwoorden. De tweede periode werd een ware slijtageslag. Rood-wit toonde eens te meer die geweldige fighting spirit en met steun van de geweldige achterban, bleef de ploeg ook deze avond ongeslagen.

De blessure van Kerem Zevne aan de schouder was voldoende geheeld en zo was de roodwitte technische staf met dezelfde XI als afgelopen woensdag aan zet in de slag om het Stadsparkstadion te Turnhout. En oorlog zou het worden, dat bleek dadelijk. De interventies van de thuisploeg (te) scherp op snee, de Henegouwse fluitenier liet begaan. Eerste gevaar van de partij werd veroorzaakt door een eerste blauwwitte corner. Didier kon trappen, Kevin Wauthy klemmen. Kevin Oris zat al goed in de tang bij het trio van twee Turnhoutse centrale verdedigers en de Henegouwse fluitenier die consequent alle acties van de Antwerpspits afblies. Dan maar Emmerik De Vriese doorsturen, dacht Kerem Zevne. De Linkspoot kwam staalhard tegen de binnenkant van de staak uit. Daar mocht het KVT-twaalftal van geluk spreken. Franky Pelgrims recupereerde haarprecies op het middenveld. Marvin Peersman kon profiteren. Gooide voor doel. De kopbal van Kevin Oris zweefde over de dwarsbalk. Terwijl Niels Martin en Darko Pivaljevic loskwamen van de bank, stuurde Franky Pelgrims de bal de diepte in. Kevin Oris controleerde, draaide en haalde loeiendhard uit... in de verste hoek (0-1). Het team was vanwege een medische ingreep bij Thomas Phibel in de dug-out dan al even in ondertal bezig tegen KVT & co.

Gelukkig klapte de buitenspelval accuraat open. Alex Di Gregorio werd (voet vooruit) door Renson de lucht in getrapt. De Henegouwse fluitenier zag er geen graten in. In dezelfde beweging haalde hij wel de rode prent boven voor Thomas De Corte die in achtervolging een overtreding beging. Het gedoogbeleid van de Henegouwse fluitenier werd door Alex Di Gregorio op de korrel genomen, maar of hij daarbij de omschrijving 'prulleman' gebruikte, is niet geweten. De gele prent viel de Antwerpcaptain te beurt. Amper bekomen van zoveel onrechtvaardigheden lastens hun club, mocht de roodwitte achterban toch opnieuw juichen! De rappe benen van Kerem Zevne gingen achter de assist van Emmerik De Vriese aan en plots stond er dubbele voorsprong op het bord. Ondanks de hulp van de Henegouwse fluitenier ging KVT tijdelijk met de billen bloot! De thuisploeg kreeg niets meer klaar, al zou het de achterstand nog voor de pauze halveren. Delanoy trapte de corner, Alan Ven (net als vorig seizoen aan het feest tegen de Great Old) kopte aan de eerste paal binnen. Coach Colin Andrews was achteraf loeiend hard in zijn kritiek op deze late tegentreffer!

Bij roodwit enkel wisselmogelijkheden in het offensieve compartiment en dus begon de startersploeg (zonder ten onrechte weggestuurde Thomas De corte) ook aan de tweede speelhelft. Bij KVT wel een wissel, maar net als voor aanvang bleef ook nu de stadionomroeper in gebreke van info. De roodwitte elf probeerden het tempo enigszins te drukken en er verzorgd uit te geraken. Enige tijd lukte dat ook wel met een reeks hoekschoppen ten gevolge. De bevrijdende treffer kwam er evenwel niet. Het overtal en de hulp van de Henegouwse fluitenier in de bestraffing van de duels, veroorzaakten een langzame kanteling van de krachtsverhoudingen. Even voorbije halverwege de tweede periode stormde Didier langs de linkerkant. Alves Da Silva trapte binnen (2-2). Coach Colin Andrews bracht onmiddellijk Niels Martin en even later ook Darko Pivaljevic, maar onder de blauwwitte druk uitkomen lukte niet echt meer. Gelukkig kon de ploeg onder moeilijke omstandigheden op Kevin Wauthy rekenen die met enkele gesmaakte reddingen uitpakte op pogingen van o.a. Didier, Ven en Noyen. Ondanks vijf volle extra minuten bleef roodwit overeind. Het zuurverdiende punt mocht mee naar Deurne-Noord. Rechtsachter Thomas De Corte mag zich aan een stevige schorsing verwachten, zoveel werd duidelijk bij clubzender RAFC.TV.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/08/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte - 25'
8 Benjamin Lambot - 37'
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman
4 Bart Van Zundert
27 Franky Pelgrims
23 Alexandre Di Gregorio (K) - 27'
22 Emmerik De Vriese
10 Kevin Oris - 18'
28 Kerem Zevne - 32'
 
72' 28 Kerem Zevne (uit)/
30 Niels Martin (in)
79' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
90' 10 Kevin Oris (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
K.V. Turnhout
24 Joris Claessen
2 Domien Leys
3 Steven Vandenbergh
17 Gunther Loyens (K)
4 Maxim Renson
5 Sven Delanoy
6 Thomas Wils
9 Augusto Alves da Silva Neto - 69'
8 Henny Noyen
7 Alan Ven - 44'
10 Sébatien Didier
 
53' 5 Sven Delanoy (uit)/
21 Sami Buyuktopac (in) - 83'