R. Antwerp F.C.

2 - 2

Zat. 04/09/2010 20:00 u.

K.S.V. Roeselare

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.750
 
Scheidsrechter: Jimmy Verhe

Lijnrechters: Yves Kenens - Jeroen Walschap
 
Jef Vogels komt terug door de grote poort

Eigen bericht - Antwerpcoach Colin Andrews zat niet breed in defensieve wisseloplossingen. Jasper Vermeerbergen is al een tijdje bezig met revalideren, maar nog niet speelklaar. Thomas Phibel is bovendien geblesseerd teruggekomen uit Turnhout en staat al enkele dagen op non-actief. Daar bovenop kwam nog de bijzonder onwelkome schorsing van Thomas De Corte na het schandelijke scheidsrechtersverslag van de Henegouwse fluitenier Delferière. Benjamin Lambot depaneerde al enkele weken als centrale verdediger en bleef logischerwijze op die positie. De Antwerpcoach schoof naar verwachting de ervaren Bart Van Zundert centraal in de verdediging, terwijl Jef Vogels mocht starten op rechtsachter. Het welslagen van deze veldbezetting zou mogelijk beslissend zijn voor de uitkomst van de partij. Met Dissa en Vanthournout kon bezoeker KSV Roeselare immers twee gevaarlijke heerschappen de zestien insturen.

Regi Van Acker doet, net als Erik Van Looy, wel eens meer de Bosuil aan, dat ook Radio 1 en (Stefaan Lammens voor) Sportweekend hun opwachting maakten, had veel, allicht alles te maken met de staat van ontbinding van de VZW R Antwerp FC. Verslag van de doodsstrijd van stamnummer Eén? Veel nobeler de drijfveer van Martha & Jozef. Vurig Antwerpfanaten in het verre Duitsland en oprichters van de Hans-Peter Lehnhoff fanclub aldaar, mochten zij de aftrap van de partij verzorgen. En de bekendste aller Bosuil-oudspelers zag dat de roodwitte club een geconcentreerde, zij het een voorzichtige start nam. Jef Vogels kreeg naar de hoop van zijn coach een rustige insteek van de match. Eens vertrouwd met de nieuw te belopen posities, kon het naar voren. Kerem Zevne versnelde op de rechterflank en trok scherp naar binnen. Op het gepaste ogenblik over de grond door de bezoekende verdedigingslinie. Emmerik De Vriese zorgde voor de luidbejubelde vroege voorsprong (5'). De komende minuut hapte KSV even naar adem, wat dan volgde was razende efficiëntie. Dotsenko joeg diep, Kevin Wauthy kwam uitlopen en De Fever lobde de Antwerpdoelman (1-1).

Amper afgetrapt of Vanthournout stuurde een uitvallende corner voor doel waar Vandenbussche het hart van de roodwitte verdediging simpelweg verschalkte (1-2). Daar werd de Bosuil, op het minimaal bezette bezoekende vak na, wel even helemaal stil van. De stormloop nog niet voorbij, wisselden Bart Van Zundert en Jef Vogels van positie. "Het rammelde centraal en dus moest ik wel ingrijpen", verduidelijkte coach Colin Andrews. "Jef 'Blondie' Vogels pikte het meteen op en heeft mijn vertrouwen helemaal ingelost." R Antwerp FC klapte de buitenspel open en trok met bekwame spoed in de achtervolging. Kevin Oris oefende zijn kopspel, maar richtte over het doel. Vrijgespeeld in de zestien door Kerem Zevne had Stavros Glouftsis te veel tijd nodig om af te drukken. De spits zou (net als Benjamin Lambot) bij de kampwissel vervangen worden. Razend snel in de omschakeling, nam Dissa Antwerpdoelman Kevin Wauthy bijna opnieuw te grazen. Marvin Peersman bekocht zijn aanvallende drift met een geel karton. Alex Di Gregorio zette na voorbereidend werk van Kevin Oris de laatste roodwitte mogelijkheid naast het doel.

Rusten met achterstand en terugkeren met Darko Pivaljevic en Niels Martin als verse offensieve krachten. Franky Pelgrims zakte iets dieper terug om de jonge driemansachterhoede een handje toe te steken. Ook Alex Di Gregorio en zelfs Darko Pivaljevic bekommerden zich gaandeweg mee met het opruimwerk. Amper op het terrein of Niels Martin werd geboekt voor een hele foute tackle. Kevin Oris kon helaas alweer niet op dezelfde behandeling rekenen. Terwijl het op de bezoekende helft stilaan drummen was voor een offensieve voet in het gebeuren, nam Jef Vogels resoluut de roodwitte afweer in handen. De jonge blonde verdediger zorgde eveneens voor aanvoer van achteruit, al bleef de bezoekende verdediging baas in eigen zone. Bart Van Zundert werd in zijn intenties tegengewerkt door jonge KSV-doelman Dutoit. Overbuur Kevin Wauthy moest een forse uithaal van De Fever uit zijn doelvlak ranselen. En de Antwerpdoelman moest even later ook in de baan van het schot van Dotsenko. Roodwit de val nabij? Coach Colin Andrews offerde Franky Pelgrims en stuurde met Yens Peeters extra aanvallende power tussen de lijnen voor zijn grote debuut als profspeler. De jonge spits amper op het terrein of roodwit klom langszij.

Kevin Oris trapte de afgeweerde vrijschop van Bart Van Zundert tegen de touwen. En er volgde nog fraais. Kevin Oris stuurde de nieuweling aan, maar het schot strandde op de laaghangende benen van de KSV-goalie. Roodwit werd in zijn slotoffensief gestoord door drie tijdrovende bezoekende wissels, maar greep toch nog bijna de driepunter vast. Yens Peeters klom hoog, kopte staalhard naar de grond, maar de bal caprioleerde op het dak van het doel. In blessuretijd kreeg Kerem Zevne nog een laatste kans voor de voeten. Leeggelopen knalde de rechtspoot overhaast over. Tweede gelijkspel op rij werd desondanks met luide gezangen en vuurpijlen gevierd, al zal er aan het gebruik van dat pyrotechnische materiaal voor de club wel opnieuw een fors prijskaartje hangen...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/09/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
20 Jef Vogels
4 Bart Van Zundert
8 Benjamin Lambot
43 Marvin Peersman - 40'
26 Kerem Zevne
27 Franky Pelgrims
23 Alexandre Di Gregorio (K)
22 Emmerik De Vriese - 5'
14 Stavros Glouftsis
10 Kevin Oris - 76'
 
46' 14 Stavros Glouftsis (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
46' 8 Benjamin Lambot (uit)/
30 Niels Martin (in) - 48'
75' 27 Franky Pelgrims (uit)/
19 Yens Peeters (in)
K.S.V. Roeselare
1 Sören Dutoit
7 Olivier Decock
20 Vadim Dotsenko
3 Damir Mirvic
29 Cleber Sonda
17 Vincent Provoost (K)
15 Lander Van Steenbrugghe - 82'
8 Daan De Fever - 7' - 78'
21 Bram Vandenbussche - 8' - 40'
23 Mahamadou Dissa
11 Jeroen Vanthournout
 
83' 8 Daan De Fever (uit)/
4 Cédric Guiro (in)
85' 23 Mahamadou Dissa (uit)/
9 Tibo Vandevelde (in)
89' 11 Jeroen Vanthournout (uit)/
5 Mackim Joos (in)