F.C.V. Dender E.H.

3 - 1

Zon. 17/10/2010 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Florent Beeckmanstadion

Toeschouwers: 2750
 
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Mark Simons - Kristof Meers
 
Les in efficiency

Eigen bericht - R Antwerp FC heeft het dipje in de resultaten niet kunnen ombuigen in het Florent Beeckmanstadion en tuimelt opnieuw in de rangschikking. Colin Andrews rekende het achteraf netjes na: zijn ploeg had het meeste doelkansen afgedwongen. Toch won FCV Dender EH met 3-1. Dat heet efficiency in de afwerking. Die optelsom had ook Vital Borkelmans gemaakt. De Antwerpcoach werd overigens door de sportieve patron van FCV Dender gecomplimenteerd voor zijn aanpak. "We komen spelen om de mensen wat te bieden in het stadion en dat blijft ook na vandaag ons uitgangspunt", wist hij. Bij FCV Dender was er heel wat commotie om de aansluitingstreffer, maar daar was met het reglement in de hand weinig reden toe.

Defensieve wisselmogelijkheden nagenoeg onbestaande en Darko Pivaljevic nog weken in de lappenmand, stuurde coach Colin Andrews op Yannick Put en Niels Martin na dezelfde beginnerself de wei in tegen FCV Dender. En de roodwitten gingen dit keer wel aardig van start. Niet alleen tussen de lijnen, waar FCV ruim twintig minuten achter de bal aanholde, maar de fusieclub zag zich bovendien genoodzaakt het huisorkest in te zetten om de massale vokale roodwitte steun te counteren. Kansen afdwingen tegen de blauwzwarte organisatie bleek geen sinecure. Serbest verraste bijna zijn eigen doelman. En dan was er ook een beste kans was voor Kevin Oris. De spits kopte op de scherpaangesneden voorzet van linksachter Marvin Peersman net aan het doel voorbij. Bij de eerste ernstige lokale aanval, kreeg roodwit opnieuw te incasseren.

Een snelle eentijdscombinatie in de lengte-as bracht Meeus in de zestien en die aarzelde niet om Kevin Wauthy het nakijken te geven (1-0). Bijna onmiddellijk scoorde R Antwerp FC tegen, maar het voorzetschot van Lambot werd van de lijn geschraapt door De Ly. Bart Van Zundert probeerde het van ver, maar het doelkader bleef buiten bereik. Doelman Mollez gaf niet echt een formidabel secure indruk, maar de kopbal naar de grond van Oris was een kolfje naar zijn vuisten. Antwerpdoelman Kevin Wauthy had voortdurend werkloos toegeken, maar nog voor het rustsignaal moest hij zich een tweede keer gewonnen geven: uitblinker Ngolok poeierde vanop grote afstand in de kruising. FCV nam alzo een bijna geruststellende voorsprong mee naar binnen.

Roodwit kwam ongewijzigd en met productieve intenties terug. Het bleek evenwel aardig moeilijk het defensieve blauwzwarte bouwsel te bedreigen, laat staan te slopen. Toch kwam R Antwerp FC nog voor het uur aansluiting vinden. De lokalen zagen hun voorsprong plots half in rook opgaan: het kopbaldoelpunt van Kevin Oris op assist van Bart Van Zundert gaf de roodwitte kleuren meteen nieuwe hoop. Een derde lokaal doelpunt, het tweede vanop afstand en dit keer geproduceerd door Meeus na een stevige run, sneed evenwel de adem af. Coach Colin Andrews probeerde het nog met drie wissels, maar tot een langdurige slotstormloop kwam het niet meer. Halve kansjes nog voor Stavros Glouftsis en Kevin Oris, maar de drie punten bleven in Oost-Vlaanderen. In de slotfaze werd Benjamin Lambot naar de inzichten van scheidsrechter Boucaut nog uitgesloten! De Great Old moet helaas opnieuw enkele plaatsen in de rangschikking prijsgeven en ziet de Wase fusieclub KV RS Waasland-SK Beveren als eerste periodekampioen in amper enkele weken steeds verder weglopen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/10/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
4 Bart Van Zundert
20 Jef Vogels
2 Thomas Phibel - 67'
43 Marvin Peersman - 39'
30 Niels Martin
23 Alexandre Di Gregorio (K)
8 Benjamin Lambot - 90'
22 Emmerik De Vriese - 41'
24 Yannick Put
10 Kevin Oris - 56'
 
65' 30 Niels Martin (uit)/
28 Kerem Zevne (in)
68' 24 Yannick Put (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
80' 23 Alexandre Di Gregorio (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
F.C.V. Dender E.H.
1 Peter Mollez (K)
2 Sylvain Mathe Luvago
3 Osman Serbest
4 Bram De Ly
5 Wouter Artz
7 Paul Jans
6 Evariste Ngolok - 40'
8 Daan Vaessen - 48'
11 Roy Meeus - 22' - 65'
9 Jorgo Waeghe
10 Janis Coppin
 
75' 7 Paul Jans (uit)/
14 Olivier Claessens (in)
86' 6 Evariste Ngolok (uit)/
12 Niels Peers (in)
90' 11 Roy Meeus (uit)/
17 Ben Van Den Brandt (in)