R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zat. 06/11/2010 20:00 u.

F.C.M. Brussels S.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3750
 
Scheidsrechter: Tom Ottevaere

Lijnrechters: Jan Busschaert - Stefan Smet
 
De hele a-kern passeerde de revue

Eigen bericht - Het gekwetstenlijstje van Colin Andrews was nog een stuk langer dan zelfs de goedgeÔnformeerde roodwitte fan had kunnen vermoeden of durven vrezen. Kerem Zevne was net als een hele reeks medespelers van wie de namen ondertussen uitentreure bekend zijn, niet speelklaar en in extremis haakte ook Yannick Put na de vrijdagtraining af. Kevin Wauthy kreeg het gezelfschap van drie nog erg onbekende gezichten in de dug-out: Said Abbou, Washilly Tshibasu en jonge belofte Conor Laerenbergh, wekelijks goed voor een karrenvracht doelputen bij de U19 en gisteren auteur van zijn eerste roodwitte goal bij de reserven. Bij de bezoekers ontbraken o.m. topschutter Dalibor Veselinovic en doelman Jurgen Sierens, allebei geschorst. GŁndogan was om disciplinaire redenen niet weerhouden door Chris Van Puyvelde, ooit assistent van Sollied, nu dus hoofdcoach in de hoofdstad. Het was zeer de vraag of de niet zo talrijk opgekomen supporters attractief voetbal te aanschouwen zouden krijgen?

De technische staf had dus uiteindelijk toch een competitieklaar elftal weten samen te krijgen. Maar was roodwit onder de gegegeven omstandigheden ook competitief? Het vertrouwen na een reeks nederlagen al niet groot en met een aantal namen in de ploeg met een flink vraagteken. Jef Vogels was een berekende gok op rechtsachter. Maar hoe zat het met Jasper Vermeerbergen zonder een competitieminuut in drie maanden, met Thomas Phibel zonder een training in een hele week, met Audry Diansangu blessuregevoelig als hij is, met Emmerik De Vriese na een week van intense behandeling en met de tot de helft teruggelopen ruggesteun vanop de tribunes? Timothy Rijckmans leverde de aftrap al vlug in bij bezoeker FC M Brussels. De tweeŽntwintig konden na het allereerste-fluitsignaal-ooit-op-de-Bosuil van scheidsrechter Tom Ottevare aan de slag. Fuat Capa zag hoe Thomas Phibel de tegenstander het leer onmiddellijk ontfutselde. Roodwit probeerde het tempo te vinden, maar Thomas Phibel moest ook al vroeg een eerste corner toestaan. Ferhat Kaya pakte de kopbal van Doumbia simpel vast. Bart Van Zundert stuurde Stavros Glouftsis voor het eerst lopen. Doelman Van Den Eynde raapte het schotje op. Vanwege de vele personeelswissels, bleef het voor beide teams zoeken. Thomas Phibel probeerde het van ver, maar de poging strandde in het wolkendek.

Het klimmende schot van Niels Martin was een kolfje naar de grijphanden van de bezoekende doelman. Ferhat Kaya, deze zomer nog enige tijd actief in het Edmond Machtensstadion, moest met de vuisten een geplaatste vrijschop van Alouad ontzetten. Na een tiental minuten windstilte in de zestien, kwam het Antwerpdoel weer onder gevaar. Een nieuwe corner werd door De Broyer voorlangs getrapt. Pal op het half uur klom roodwit een beetje verrassend op voorsprong! Niels Martin sjeesde op snelheid door de bezoekende gelederen. Bereikte via Bart Van Zundert het hoofd van Stavros Glouftsis die Emmerik de Vriese bediende. De linkspoot schoof zijn vijfde van het seizoen simpel onder Van Den Eynde binnen. FCB leek helemaal van slag, al kreeg coach Colin Andrews opnieuw met tegenslag af te rekenen. Het gestrekte schot van Jef Vogels vleugelde via de vuisten van de bezoekende goalie in hoekschop. Audry Diasangu lag ergens in de baan van de bal getroffen door een contractuur in de bil. Washilly 'Washi Washi' Tshibasu was de nieuwe man. "Samen met Emmerik De Vriese de flank mogen delen, is het mooiste dat je kan overkomen bij je eerste competitieminuten in roodwit shirt," reageerde de debutant bij RAFC.TV 'Washi Washi' zag zijn eerste actie in de verfoeilijke buitenspelval stranden. Rusten met een (te) kleine lokale voorsprong.

Roodwit opende de tweede periode met een langdurige combinatie tot 'Washi Washi' totaal onverwacht links voorbij zijn opponent draaide en de korte hoek viseerde. Doelman Van Den Eynde moest met de vuisten redding brengen. Aan de overkant via Jef Vogels ook al onmiddellijk de eerste bezoekende corner. Ferhat Kaya moest opnieuw de vuisten in beweging brengen. Beide ploegen sloten het spel rond de middencirkel op. Het roodwitte duo Bart Van Zundert en Franky Pelgrims hielden de controle, al probeerde eerstgenoemde ook wel het offensief te oriŽnteren. Doelgevaar was en bleef evenwel bijzonder schaars. Pas na het uur moest opnieuw een doelman tot de actie overgaan, alweer Ferhat Kaya beukte met de vuisten tegen een voorzetschot van Alouad. Halverwege de periode kwam Said Abbou spitsbroeder Stavros Glouftsis aflossen. FCB gooide plots de gelederen open en rekende daarbij op de buitenspelval. Amper op het terrein of de nieuweling rondde een languitgesponnen aanval doelrijp af. De beelden van RAFC.TV zullen bewijzen dat de assistent de roodwitten alweer een geheel geldig doelpunt heeft onthouden! Nu keek de spits al meteen ongelukkig tegen geel aan! De druk naar voren van de bezoekers nam toe. Het was pompen of verzuipen voor het centrale roodwitte verdedigingsduo Jasper Vermeerbergen en Thomas Phibel.

Minder dan tien minuten voor tijd klom FCB langszij. Jonge debutant Maeyens trapte van buiten de rechthoek op een slecht ontzetten van Marvin Peersman en tot ieders verbazing kromde de bal onder de lat binnen (1-1). Er restte roodwit helaas te weinig tijd en onvoldoende reserves om opnieuw een greep naar de driepunter te doen. Assistent Norbert Gadisseur verwoordde ter vervanging van zieke hoofdcoach Colin Andrews de ontgoocheling van technische staf, spelers en supporters. 't Was geen mooie wedstrijd, vatte bezoekend coach de sportieve avond in vijf woorden samen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/11/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
61 Ferhat Kaya
20 Jef Vogels
3 Jasper Vermeerbergen
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman - 70'
11 Audry Diansangu
4 Bart Van Zundert (K)
27 Franky Pelgrims
30 Niels Martin
14 Stavros Glouftsis
22 Emmerik De Vriese - 30'
 
37' 11 Audry Diansangu (uit)/
25 Washilly Tshibasu (in)
67' 14 Stavros Glouftsis (uit)/
6 Said Abbou (in) - 76'
F.C.M. Brussels S.
20 Sebastien Vandeneynde
2 Kassim Doumbia
7 Jonathan Herris
3 Bafode Diakhaby
12 David Grondin
8 Jonas Vandermarliere
6 Jerome Nollevaux (K)
10 Michael Van Geele
5 Romain Haghedooren
16 Mohammed Alouad
14 Kevin De Broyer
 
57' 8 Jonas Vandermarliere (uit)/
25 Onwuekulu Onyeka (in)
76' 5 Romain Haghedooren (uit)/
23 Nicolas Maeyens (in) - 82'
76' 3 Bafode Diakhaby (uit)/
19 Lance Kawaya (in)