F.C.M. Brussels S.

1 - 0

Vrij. 01/04/2011 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Edmond Machtensstadion

Toeschouwers: 1788
 
Scheidsrechter: Thierry Derycke

Lijnrechters: Gino De Belder - Jeroen Walschap
 
In het land der blinden, was er helaas bitter weinig te zien...

Eigen bericht - FC M Brussels had precies twee kansen nodig om een keer tegen een mak R Antwerp FC te scoren. Net voldoende om de driepunter in huis te houden en zo de zegetocht richting behoud verder te zetten. Zag de situatie er enkele weken nog schier hopeloos uit in het Edmond Machtensstadion, na deze bedroevende voetbalavond laait de hoop in Molenbeekse harten weer flink op. R Antwerp FC beheerste weliswaar de ganse eerste periode, tot scoren kwam de Great Old niet. De tweede periode was helaas een maat voor niets. De rood-witte fans maakten er een avondje Antwerp(en) zingt van. Het lokale volume ging pas crescendo naarmate het einde dichterbij kwam.

Het Edmond Machtensstadion balanceert een beetje tussen chic op de tribunes en totaal afgeleefd achter de doelen op de gradins. Zo ook laat zich de huidige situatie van de tegenstander samenvatten: het Molenbeekse volk leeft met de herinneringen aan de glorie van de letters van de fusienaam als kampioenen in 's lands hoogste voetbalreeks en nu met een half been in derde? Niet zo voor coach Michel De Wolf die zijn formatie de afgelopen weken puntje per puntje dichterbij bracht. Ook voor deze avond moest die beproefde defensieve tactiek soelaas brengen. 't Was heel lang zoeken naar de invulling per positie, zoveel verdedigend Molenbeeks volk er tussen de lijnen liep! R Antwerp FC bleek eerder weinig bestand tegen dergelijke tegenstander, het gevaar voor die ene beslissende tegenprik bijzonder groot. Bart De Roover zou dat met zijn aanpak graag anders zien. De Antwerpcoach kon overigens vrezen voor wat instabiliteit in het elftal nu Emmerik De Vriese en Thomas De Corte opnieuw onbeschikbaar bleven. Jef Vogels verhuisde van de bank naar rechtsachter. Niels Martin moest op de voor hem tegenvoetse linkerflank aan het werk. Twee coaches met een uitgesproken voorliefde voor strakke organisatie? Zouden de sfeergroepen van beide clubs lang zingen? Ja, dat deden ze, ook al was er op het terrein zoals gevreesd nauwelijks animo.

De openener beloofde wel. Stavros Glouftsis schoot het eerste gevaar al in de openingsminuut over doel, maar een kansenrijk vervolg kwam er helaas niet. Een half kansje voor Bart Van Zundert (11') hier, een vervaarlijk indraaiende corner van Alex Di Gregorio daar (21') en werk de rekensom met een voorlangs schot van Stavros Glouftsis (29') af. Het tempo laag, de passing van achteruit slordig had rood-wit wel balbezit dank zij de inzet van Benji Lambot, maar de topschutter in stelling brengen lukte nooit. Van FCM ging al helemaal geen dreiging uit tot even voorbij het half uur. Komel trok de rechterkant van de roodwitte verdediging open, huurling Siani parachuteerde de bal in de zestien waar Nollevaux overhoeks binnenpegelde (1-0). R.A.F.C. had nog bijna een uur om aan die achterstand iets te doen. Buiten het oprapen van gele kaarten voor Benjamin Lambot en skipper Alex Di Gregorio met fatale gevolgen voor de komende wedstrijd, gebeurde er nog bitter weinig. Een keer leek de tegengoal in de maak: de vrije trap van Alex Di Gregorio scheerde evenwel de bovenrand van de dwarsbalk. Siani had zijn aanhang voor een bibberend slot kunnen behoeden, maar schoot de enige Brusselse kans van de tweede periode het wolkendek tegemoet. Het lokale volume richtte desondanks nog een feestje aan voor deze puntenrijke zege. In dit land der blinden, was er evenwel bitter weinig te zien...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/04/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
20 Jef Vogels
3 Jasper Vermeerbergen
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman
4 Bart Van Zundert
8 Benjamin Lambot - 59'
23 Alexandre Di Gregorio (K) - 78'
30 Niels Martin - 23'
14 Stavros Glouftsis
10 Kevin Oris
 
67' 30 Niels Martin (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
F.C.M. Brussels S.
20 Sebastien Van den Eynde
3 Bafodé Diakhaby
7 Jonathan Heris
2 Kassim Doumbia
12 Sebastjan Komel - 35'
4 Zoran Nizic
6 Jérome Nollevaux (K) - 33'
5 Romain Haghedooren - 37'
22 Edenilson Bergonsi
24 Sébastien Siani
28 Lutala Eale
 
67' 5 Romain Haghedooren (uit)/
8 Jonas Vandermarliere (in)
76' 22 Edenilson Bergonsi (uit)/
18 Angelo Vaccaro (in)
83' 28 Lutala Eale (uit)/
23 Nicolas Maeyens (in)