R. Standard de LiŤge

2 - 1

Woe. 27/10/2010 20:45 u.

Beker van België 1/16 finale

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade M. Dufrasne

Toeschouwers: 7.990
 
Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters: Frank Bleyen - Sven Cuyt
 
Luikenaars komen met de schrik vrij

Eigen bericht - De passage van R Antwerp FC is niet onopgemerkt gebleven in het Stade M. Defrasne. De 1300 man/vrouw sterke roodwitte achterban blies vuur in de partij en was geen ogenblik geÔntimideerd door het Luikse huisorkest. Net zo de Antwerpspelers. Hoewel de kern ondertussen steeds zwaarder gehavend is door blessures allerhande, stroopten de jonkies van Colin Andrews de mouwen op. Eens op achterstand, hadden de vedetten van R Standard heel veel vlag- en andere spandiensten van het scheidsrechterlijke trio vandoen om de wedstrijd uiteindelijk zegevierend af te sluiten met het kleinst mogelijke verschil in score. Ergerlijk was bovendien de laffe aanslag van Gorieux op Benjamin Lambot die naar het zich laat aanzien voor vele weken, zo niet maanden aan de kant zal staan. R Antwerp FC verlaat met opgeheven hoofd de bekercompetitie en had met Emmerik De Vriese de absolute uitblinker van de match in de rangen.

Hoewel Antwerpcoach Colin Andrews niet bepaald vet in de wisselmogelijkheden zit, was het toch even uitkijken hoe hij het gemis aan captain Alex Di Gregorio zou opvangen. Benjamin Lambot kwam terug uit schorsing en verdrong Franky Pelgrims naar de dug-out. Niels Martin plooide een lijn achteruit in de rol van de skipper. Kerem Zevne mocht het eerste uur de rechterflank belopen. Aan de overkant kon Emmerik De Vriese zich meten met de verdedigende kwaliteiten van DaniŽl Opare in combinatie met Laurent Ciman. Vooral (derde) doelman Blazic zou te maken krijgen met de rood-witte linkspoot. Hoewel thuisploeg R Standard de aftrap had, was het bezoeker Kevin Oris die als eerste met een voorlangs balletje een miniscuul gevaartje aanrichtte. "We waren niet gekomen om ons in te graven en zo is ook niet gebeurd", verklaarde de Antwerpcoach. Zijn aanpak loonde, vooral ter linkerzijde. Een stevige beenveeg van doelman Ferhat Kaya op schot van Goreux, zette linkspoot Emmerik De Vriese aan het lopen.

De vrijschop werd door Kevin Oris in de muur gepegeld. Het kon evenwel nog erger voor de Rouches. Doelman Blazic miste de interceptie op de diepe cross van Yannick Put. Emmerik De Vriese tikte ijzigkalm via de rechterstaak in het verlaten Luikse doel. Gelukkig waren dan alle bezoekend vuurpijlen al in rook opgegaan. Het volume was rood-wit. En dat bleef nog tientallen minuten zo. Terwijl R Standard zich beperkte tot enkele pogingen die precisie misten, haalde de Emmerik De Vriese verschroeiend op halve hoogte uit, maar belandde in het zijnet. Op aangeven van Yannick Put kwam de linkspoot in de rug van de Luikse verdediging, scoorde ook, maar het rood-witte feestje werd ten onrechte afgevlagd en afgekeurd, zal heel voetbalkijkend BelgiŽ hebben kunnen vaststellen. Yannick Put richtte vervolgens zijn schot naast. R.A.F.C. bijna thuis met de voorsprong of vrijgelopen Opare knalde de gelijkmaker op slag van rusten binnen. De jonge bende van Colin Andrews moest er mee verder!

Beide teams ongewijzigd terug, maar dat zou door toedoen van een beestige overtreding van Opare niet lang duren. Dader van de aanslag werd onmiddellijk weggestuurd. "Shame on You!" hoonde de dertienhonderdkoppige bezoekende achterban terecht! Benjamin Lambot werd minutenlang aan de zijlijn bewerkt, maar moest uiteindelijk zijn plaats toch afstaan aan Franky Pelgrims. Het kwaad was ondertussen helaas geschied. Carcela bereikte ter linkerzijde Pocognoli. Het duel met Jef Vogels gewonnen, vertrok de voorzet naar de tweede paal. Nong kopte er tegen de logica van het matchverloop in, binnen. Mooi doelpunt, dat wel. R Standard onverhoopt en zeker onverdiend op voorsprong. De Great Old reageerde prompt. Yannick Put stuurde Emmerik De Vriese lopen tot in de zestien waar hij de bijl van Ciman tegenkwam. Televisiekijkend BelgiŽ verwachtte zich zelfs zonder herhaling aan de zwaarste sanctie.

Groot was de rood-witte woede als scheidsrechter Virant met geel stond te zwaaien richting slachtoffer! De verwijten richting fluitenier waren niet echt fraai geformuleerd, maar best wel begrijpelijk. De inbreng van Carcela gaf de Luikenaars vleugels, maar echt overtuigen deed het Luikse spel zelden. Terwijl Colin Andrews met Yens Peeters en Stavros Glouftsis volop offensief wisselde, zette Dominique D'Onofrio een extra pion in verdediging. Het merendeel der hoekschoppen voor de bezoekers, moest de Antwerpdoelman in de voeten van Nong om de genadeslag te voorkomen. Ver in blessuretijd zorgde Kevin Oris bijna nog voor gerechtigheid, de Luikse portier zag de kopbal evenwel op het dak van zijn doel vallen. R Standard had aan een handjevol kansen en de hulp van het scheidsrechterlijke trio genoeg om zich te kwalificeren. De jonge talenten van R Antwerp FC gingen vrank en vrij hun kans, maar moesten uiteindelijk voor die overmacht buigen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/10/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
61 Ferhat Kaya
4 Bart Van Zundert
20 Jef Vogels
2 Thomas Phibel - 74'
43 Marvin Peersman - 30'
28 Kerem Zevne
30 Niels Martin
8 Benjamin Lambot
22 Emmerik De Vriese - 20' - 61'
24 Yannick Put
10 Kevin Oris (K)
 
56' 8 Benjamin Lambot (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
69' 30 Niels Martin (uit)/
19 Yens Peeters (in)
78' 43 Marvin Peersman (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
R. Standard de LiŤge
33 Srdjan Blazic
4 DaniŽl Opare - 44' - 53'
6 Laurent Ciman
5 Felipe Trevizan
15 Sebastian Pocognoli
2 Reginal Goreux
28 Axel Witsel (K)
27 Arnor Angeli
20 Eric Bokanga
9 Luigi Pieroni
13 Aloys Nong - 56'
 
30' 20 Eric Bokanga (uit)/
99 Mbaye Leye (in)
54' 2 Reginal Goreux (uit)/
11 Mehdi Carcela (in)
71' 9 Luigi Pieroni (uit)/
3 Victor Ramos (in)