R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zat. 02/08/2014 20:00 u.

Seraing United

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 8000
 
Scheidsrechter: Jurgen Brinckman

Lijnrechters: Christophe Bailleul - Florian Lemaire
 
Rood-wit noodelftal doet geen Dom(me) dingen

Eigen bericht - Bij Royal Antwerp FC heb je bij elk nieuw begin de vinger aan de pols van de toekomst, de hooggespannen verwachtingen van de supporters en de aangescherpte doelen uit de directiekamer, met uiteraard telkens met een halve of hele blik richting geschiedenis van de afgelopen felgeplaagde club. Zo ook keek Michel Schepers achterom in Antwerp Clubblad en kwam uit bij Louis Van Gaal, enkele weken geleden gelouwerd bondscoach van Nederland, momenteel manager bij Manchester United en ooit voetballer op de heilige grasmat van het Bosuilstadion. De editorialist analyseerde het afgelopen wereldkampioenschap in Brazilië en trok meteen de lade met het bid voor 2018 of 2022 opnieuw open. Het nieuwe Stadion aan de Stroom komt er niet, is de Bosuil opnieuw op weg om een nieuw speerpunt in het Antwerpse voetbal te worden? Kijk eens hoe Tribune 1 er op 6 juni voorstond en vergelijk! "Nu nog promoveren en we staan weer helemaal waar we moeten staan!", orakelde het eerste editoriaal in Antwerp Clubblad van deze nieuwe voetbaljaargang. Voorwaar een loodzware opgave voor Richard Stricker en co. Seraing United heeft alvast meer gedaan dan het stamnummer van R.B.D.B. te kopen, ook een aantal spelers van de Henegouwers, o.a. Christophe Préseaux liepen in de (nieuwe) kleuren van de Luikenaars.

Met bijna achtduizend waren ze, de Antwerpfans, om de rood-witte 'stars in stripes' te komen aanmoedigen in het Bosuilstadion. Ook enkele tientallen bezoekers zagen hoe Wim De Decker en Cois Coeckhoven samen het seizoen op gang trapten. R.A.F.C. deed dat onmiddellijk en volgens de regelen van scheidsrechter Brinckman nog een keertje over. S.U. infiltreerde vrijwel direct de rood-witte speelhelft. Kehli testte de cohesie in de Antwerpafweer, maar vond het kader niet. Anthony Di Lallo deed aan de overzijde iets soortgelijks, zag zich afgeblokt worden door Préseaux en liftte de rebound over het doel van Didillon. Jorn Brondeel moest alert reageren op een tussendoorsteekbal van spits Stévance. Jonas De Roeck kreeg de voorkeur op Umberto Carvalho Dos Santos en streelde de eerste rood-witte vrijschop na ruim vijf minuten spelen naast. "Veel opties voor de positie van Wim (De Decker) restten me niet, maar de jonge Umberto Carvalho Dos Santos nu al brengen was veel te riskant. Ik wil hem zeker niet laten verdrinken en hem zachtjesaan brengen", verantwoordde Richard Stricker zich bij GvA. De voetbalverslaggeving van de krant verloor ondertussen al alle objectiviteit, maar ziet nu ook haar morele standaard intern onderuigeschoffeld worden...

Het hele verhaal? Als de journalist tijdig aanwezig is, uiteraard. Eerste corner van de partij door Dufer werd aan de tweede paal naastgebuffeld. R.A.F.C. kreeg niet echt vat op de tegenstander. De duelkracht werd tijdens de rust bijgespijkerd, maar de promovendus profiteerde ervoor om enkele keren gevat uit te breken. Toch was het Joren Dom die halverwege de periode de beste kans tot dan op de vuisten van doelman Didillon richtte. Het leverde weliswaar een nieuwe hoekschop op voor... Emrullah Güvenç. De aanvoerder vond echter niet het hoofd van William Owusu Acheampong of enig ander rood-wit voetballer. Tirpan ontfutselde Jannes Vansteenkiste een corner, maar ook die kreeg niet het gewenste resultaat voor de bezoekers. Emrullah Güvenç was eveneens ongelukkig in de afwerking. John Bostock werd op het eerste geel van de avond getrakteerd door scheidsrechter Brinckman, die herhaaldelijk het thuispubliek niet zonder reden over zich heen kreeg! Jonas De Roeck zorgde in de slotfase nog bijna voor voorsprong. Joren Dom werd als eerste in de buitenspelval gevangen. Rusten met een wat ongoochelende blanke tussenstand.

Geen specifieke vervangingsopwarming tijdens de publicitaire break en dus verschenen beide teams ongewijzigd terug. John Bostock, noch William Owusu Acheampong genoten van enige bewegingsvrijheid en al even weinig bescherming van de wedstrijdleiding. Jannes Vansteenkiste moest een gaatje stoppen, maar kwam daarbij foutief in contact met de weggesnelde Sodiq Saliu Popoola. Plots stonden de bezoekers met spits Stévance achter de stip. Jorn Brondeel naar de verkeerde kant en de bezoekende voorsprong deed kond op de sociale media. Dat was even pompen of verzuipen. Dufer plaatste zijn schot voorlangs. Tot ontzetting van tribune 2, kreeg hij er nog een hoekschop bovenop! John Bostock probeerde het tij te keren. Dat hij daarbij van tegenstander Dikaba geen duimbreed toekreeg, is logisch. De wedstrijdleiding liet zelfs vuile truken toe in een poging hem af te stoppen. De bezoekers trokken vervolgens een eerste aanvallende kracht terug. Op het kwartier werd William Owusu neergehaald met voordeel voor Seraing United tot gevolg. Toch verscheen R.A.F.C. opnieuw in de frontlinie. Joren Dom joeg de doelpoging naast. Doelman Didillon schoffelde net buiten zijn gebied als laatste verdediger opvallend gretig en onreglementair Anthony Di Lallo onderuit. Weg open kans.

Bovendien greep Brinckman niet naar de logische uitsluiting! John Bostock viseerde de tweede paal, maar dat had de doelman doorzien. Af en toe een afkeurend geluid bij een mislukte passing, maar dat werd gesmoord in ludieke aanmoedigingen en heftig gezang. Tribune 2 golfde op het Britse vormpeil. De Bosuilspelers deden merkelijk beter, al ging een assist van William Owusu Acheampong in de vlucht af Emrullah Güvenç opnieuw naast. Net voorbij het uur twee wissels bij de thuisploeg. Stallone Limbombe maakte verrassend zijn grote debuut in rood en wit. De jonge debutant zette zijn snelheid in over rechts. Bijna profiteerde Joren Dom, al kwam de voorzet wel vanuit de driemansacherhoede van de voet van Papé Diakité. De bal scheerde bovenkant lat en vlechtwerk. Slechts uitstel. Het schot bijgesteld, de assist na combinatie tussen John Bostock, Jannes Vansteenkiste en opnieuw John Bostock millimeterprecies bij de tweede paal en dit keer was het wel goed raak! De Great Old was nu helemaal los, maar zelfs de vijf extra minuten die Seraing United ruimschoots had veroorzaakt, brachten niet de volledige ommekeer. De beelden van RAFC.tv zullen ongetwijfeld aantonen dat een doelpoging van Emrullah Güvenc onreglementair met de hand werd afgestopt in de zestien, daarvan was het hele stadion op de enkele bezoekende fans en scheidsrechter Brinckman na overtuigd.

Emrullah Güvenç heeft het heel hard geprobeerd, maar was ook seconden voor tijd ongelukkig in de afwerking, al genoot hij, net als zijn collega's terecht bescherming van zijn coach bij de frontale aanval van een van de Antwerpse kranten tijdens de na-wedstrijdbabbel.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/08/2014)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jorn Brondeel
2 David Iboma
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Gertjan Martens - 89'
5 Jannes Vansteenkiste - 48'
7 Joren Dom - 85'
23 Jonas De Roeck
8 John Bostock - 37'
16 Anthony Di Lallo
10 Emrullah Güvenç (K)
9 William Owusu Acheampong
 
69' 16 Anthony Di Lallo (uit)/
11 Kevin Tano (in)
73' 2 David Iboma (uit)/
20 Stallone Limbombe (in)
Seraing United
1 Thomas Didillon - 64'
23 Mickaël Tirpan
5 Christophe Préseaux
4 Lionel Gendarme
27 Axel Bonemme
7 Grégory Dufer (K)
18 Rodrigue Dikaba
8 Sodiq Saliu Popoola - 60'
10 YaYa Boumedienne
11 Samy Kehli
9 Florent Stévance - 48'
 
58' 10 YaYa Boumedienne (uit)/
22 Emilien Fransquet (in)
73' 9 Florent Stévance (uit)/
26 Lilian Bochet (in) - 85'
77' Mickaël Tripan (uit)/
2 Francesco D'Onofrio (in)