Technische staf 2014-2015
Richard Stricker Pieter-Jan Sabbe
03/11/1970 16/04/1980
hoofdcoach assistent-coach en keepertrainer

Richard Stricker heeft bij zijn aanstelling bij R Antwerp FC veel minder een (internationaal) bekende naam als speler dan wel zijn sportieve patron in Deurne-Noord. De nieuwe assistent van Jimmy Hasselbaink kende helaas een veel te korte carrière als profspeler die bovendien op een bijzonder ongelukkige manier ten einde kwam. Opgeleid bij D(oor)W(ilskracht)Sterk en KBV, bleven FC Den Bosch tussen 1995 en 1999 en Telstar (1999 tot aug. 2000) (als huurling) zijn enige clubs als profspeler. Desondanks proefde hij gedurende het seizoen 1999-2000 elf keer van het leven van de KPN Telecompetitie, de Nederlandse Eredivisie. Vijf keer zette de middenvelder de netten bol in 153 wedstrijden, voorwaar een mooi aantal gedurende de te korte loopbaan.
Geveld door een bijzonder zware blessure tijdens een bekerwedstrijd tegen AZ kon de geboren Amsterdammer na een moeilijk herstel en lange revalidatie op zijn eenendertigste door. Het incident dat naar Nederlandse gewoonte veel stof tot discussie opleverde, voorbij, stond hij als trainer bij de jeugd van FC Den Bosch aan het begin van een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Dat nieuwe leven buiten de schijnwerpers van het betaalde voetbal beviel hem bijzonder goed. Duel om de bal, maar Fairplay stond en staat daarbij hoog aangeschreven. Na een periode bij PSV (jeugdopl.) was hij kort assistent en jeugdcoach bij FC Volendam B1 om er op z'n negendertigste bij de club uit de provincie Noord-Holland de functie van Hoofd Opleidingen op zijn eigen doordachte manier gestalte te geven. Drie jaar na datum wordt hij naar Deurne-Noord geroepen om bij R Antwerp FC als assistent aan de slag te gaan.
In de zomer van 2014 verliet hoofdcoach Jimmy Floyd Hasselbaink de Bosuil. Terwijl in de pers een rondje namen noemen werd opgevoerd stelde het rood-witte bestuur diens vroegere assistent Richard Stricker aan tot zijn opvolger. De nieuwe hoofdcoach geniet het voordeel de club, de spelerskern en de reeks te kennen, werkt in tegenstelling tot zijn voorganger veel meer in de luwte zodat de onuitgesproken ambitie er in bestaat beter te doen dan de zevende plek van het seizoen 2013-2014.

Ondanks zijn uitstap over de taalgrens van de afgelopen twee seizoenen, is hoofdcoach Dennis van Wijk bijzonder goed thuis in de meest westelijke provincie van Vlaanderen. 't Is allicht op die manier dat R Antwerp FC uitgekomen is bij Kortrijkzaan Pieter-Jan Sabbe als opvolger van Predrag Ristovic als doelmantrainer. De jonge West-Vlaming (16/04/1980) bracht zijn actieve carrière als doelman door bij KV Kortrijk, SK Wevelgem City, RFC Tournai en BS Poperinge. Hij mag zich verheugen te hebben gewerkt onder Jerry Vanacker, Luc Vanderschommen en Hans Serroels, van wie hij een en ander heeft opgestoken. Leerkracht van opleiding en van beroep, moest Pieter-Jan Sabbe vanwege een hardnekkig schouderletsel al vlug zijn plaats onder de lat opgeven om doelmantrainer te worden, waarbij hij steeds voeling hield met de jeugdopleiding. Zo volgde hij als verantwoordelijke van de Roeselaarse Keeperacademie ook de opleiding van het jonge Roeselaarse keeperstalent van dichtbij op. Zijn stijl van werken wordt omschreven als energiek en vol overgave. Pieter-Jan Sabbe heeft vanaf het seizoen 2012-2013 de roodwitte doelmannen onder zijn hoede bij R Antwerp FC. Het harde werk in de schaduw leverde alvast de titel 'man van het seizoen' op voor doelman Björn Sengier. Ondanks het vertrek van zijn provinciegenoten Dennis van Wijk en Sadio Demba verlengde hij in de zomer van 2013 zijn contract met twee seizoenen. Hij kon ook de onrust onder de Bosuillat niet voorkomen, maar wist jonge Jorn Brondeel na het ontijdige vertrek van Björn Sengier naar een opvallend seizoenseinde te leiden. Het clubbestuur behield het vertrouwen en Pieter-Jan Sabbe werd bij het aantreden van Richard Stricker gepromoveerd tot assistent-coach.

 
Carrière als speler
DWS
KBV
FC Den Bosch
Telstar
 
Carrière als coach
PSV (jeugdopl.)
FC Den Bosch (jeugdopl.)
PSV (jeugdopl.)
FC Volendam (ass.-coach, coach jeugdopl., hoofd jeugdopl.)
R. Antwerp F.C. (ass.-coach)(2013-2014)
R. Antwerp F.C. (hoofdcoach)(2014-...)
 
 
Carrière als speler
jeugd Zwevegem Sport (-1994)
KV Kortijk (1995-2001)
SK Wevelgem City (2001-2003)
RFC Tournai (2003-2005)
KBS Poperinge (2005-2006)
 
Carrière als coach
jeugdopleiding KV kortrijk (2006-2008)
WS Lauwe icm keeperschool SOEF (2008-2009)
KFC Sparta Petegem (2009-2011)
jeugdopleiding KSV Roeselare icm Keeperacademie Roeselare (2011-2012)
O.M.S. Ingelmunster (2012)
R Antwerp FC (2012-..)
 
   
Jonas De Roeck Steve Van Giel
 
 
20/12/1979 13/06/1964
assistent-coach - speler

coach beloften

Met Steve Van Giel haalde onze club in de zomer van 2013 een nieuwe beloftetrainer binnen. Van Giel (°13/06/1964) heeft heel wat ervaring op alle niveaus van het voetbalgebeuren en weet als levenslang Antwerpsupporter ook waar de klepel hangt in het Antwerpse voetbal. Hij maakte liefst tien seizoenen als coach bij R Cappellen FC vol. Begonnen als jeugdtrainer, wist hij door te groeien tot coach van de U19 (twee seizoenen, waarvan éénmaal kampioen), nadien van de beloften (twee seizoenen) en nog later als assistent (één seizoen) van Branko Stojanovic. Vervolgens schopte hij het tot hoofdcoach van de rood-gelen, die hij één seizoen in Vierde Nationale (kampioen) en twee seizoenen in Derde Nationale onder zijn hoede had. Daarbij heeft hij ook de nodige ervaring als scout. Net voor de winterstop 2012 nam hij ontslag bij de rood-gele buren, waarna hij tot enkele weken geleden op zoek was naar een nieuwe sportieve uitdaging, die hij aan het begin van de campagne 2013-2014 vond bij de Ploeg van 't Stad! Het mocht al tijdens de voorbereiding duidelijk zijn dat de individuele kwaliteiten opgingen in de groepsdynamiek. De inzet van de selectie op training en tijdens de wedstrijden gekoppeld aan een ijzersterke organisatie met individuele opdrachten, leverde een erg behoorlijke voorbereiding en een ronduit knappe start van de competitie op. Ook in confrontatie met een sterkere tegenstander werd geappeleerd aan het eergevoel van het individu en de selectie als geheel en zorgde voor een succesvol eerste seizoen, zodat Steve Van Giel ook in 2014-2015 voor de groep staat als coach van de beloften.

Carrière als coach: RFC Cappellen (jeugdopleiding - 2003-2009), RFC Cappellen (assistent - 2009-2010), RFC Cappellen (hoofdcoach - 2010-dec. 2012), R Antwerp FC (coach beloften 2013-..).

 

 

Hayk Melkonian  
 Willy Pallemans 
24/08/1993 13/05/1940
assistent-coach beloften scout
Een plannetje op het tactische bord uittekenen lijkt heel eenvoudig als Hayk Melkonian daarmee bezig is. Hoewel jong van jaren, heeft hij al heel wat ervaring op zijn CV staan. Op vijftienjarige leeftijd had hij zijn eerste baantje als trainer vast. Vanaf 2011 ging het pas echt oerend hard. Hij verhuisde in het kader van zijn opleiding naar Leuven en Antwerps talent wordt ook buiten de Metropool herkend! Na een half jaartje speler-jeugdtrainer bij OHL, ging hij de uitdaging aan om daarbij ook nog een duobaan als T1 en trainer van de U21 van VK Linden te accepteren. Een blessure strooide roet in het eten. De roep van 't Stad klonk en de terugkeer naar Antwerpen onvermijdelijk. Een snelle opeenvolging van uitdagingen lijkt wel een constante in zijn prille trainerscarrière bij K Beerschot AC. Aangeworven voor U7, ging het stormenderhand doorheen de jeugdcategorieën op de Wilrijkse Pleinen. Amper een maand bezig of hij stapte over naar de U9 elite. Vervolgens wachtten hem gedurende korte tijd de U13 en de andere leeftijdscategorieën t.e.m. U17. Een duo-baan lijkt wel aan hem besteed, want hij combineert doorlopend het trainerschap met doorgedreven voetbalstages (UEFA-B bij KV Mechelen), in het kader van de opleidingen die overigens tot vandaag en morgen (UEFA-A licentie) doorlopen. Na het faillissement op het Kiel, stelde hij in de zomer van 2013 zijn kennis en ervaring ter beschikking van de jeugdopleiding van de Ploeg van 't Stad. Met twee jeugdploegen onder zijn hoede, ging hij ook de uitdaging aan als assistent van coach Steve Van Giel bij de beloften om dus uit te komen bij een trio-baan in de rood-witte kleuren van R Antwerp FC. Zijn opleiding als personal trainer en functioneel fitness coach voor voetbal zal hem bij het begin van de duo-uitdaging Beloften én U11 voor het seizoen 2014-2015 zeker van pas komen.
Na het vrij onverwachte vertrek in januari 2005 van Pierre Brits richting K Tubantia Borgerhout VK, kwam oud-Antwerpjeugdspeler en bijna-levenslang trainer van datzelfde Tubantia Willy Pallemans naar de Bosuil als opvolger. De nieuwe assistent begon zijn voetbalopleiding in 1952 in de jeugdafdeling van R Antwerp FC en doorliep er alle reeksen van kadetten over scholieren tot junioren. Na die roodwitte periode ging het via de Canadaboys voor het eerst langdurig naar Tubantia Borgerhout (1960-1972). De actieve carrière eindigde in eerste provinciale bij Germinal Ekeren, waar ook de eerste ervaring als trainer werd opgedaan. Volgde weldra een eerste overstap naar Tubantia Borgerhout als trainer, waar hij afwisselend de jeugd en het seniorenelftal onder zijn hoede had. In 1982 zocht Willy Pallemans andere oorden op. Met Belgica Edegem kampioen in tweede provinciale, bij Olsea kampioen in de hoogste reeks van het katholiek sportverbond, promotie met FC Ekeren naar de hoogste reeks van het arbeidersverbond, werd hij vervolgens hoofdcoach bij provincialers Ternesse en Luchtbalboys. In 1990 opnieuw voor twee jaar naar... Tubantia Borgerhout als assistent van Paul Put. Met wisselende waardering ging zijn trainersleven nadien langs Lyra, Brasschaat, Olympia Wilrijk, Brasschaat, FC Ekeren en Sint-Pauwels en in 1996 opnieuw naar... Tubantia Borgerhout waar hij de junioren naar de kampioenstitel leidde. Na een korte interim bij Schilde, voegde hij tussen 1999 en 2002 nog drie seizoenen als hoofdcoach bij Tubantia Borgerhout toe aan zijn rijkgevulde carrière. In januari 2005 tenslotten kwam hij terug naar R Antwerp FC voor een nieuw stuk roodwit trainersbestaan. Gedurende anderhalf seizoen combineerde hij de functies van begeleider van de A-kern en coach van het Beloftenelftal. Zo begeleidde hij o.m. de youngsters Kevin Baert en Ritchie De Laet bij hun eerste voorzichtige optredens in de hoofdmacht van de club. Na het einde van het seizoen 2007-08 trad hij terug als coach van de beloften, maar bleef nog een seizoen begeleider van de A-kern en hersteltrainer met als specifieke taak de revaliderende spelers te helpen bij het wegwerken van conditionele achterstand. Na nog een korte opdracht als hoofdcoach bij K Tubantia VK, nam hij zijn in 2008 begonnen taak als hoofd van de scoutingcel bij R Antwerp FC in november 2010 opnieuw op.
 
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online i.s.m. Royal Antwerp Football Club)