K.F.C. Schoten S.K.

0 - 9

Vrij. 27/06/2014 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Gemeentepark Schoten

Toeschouwers: 500
 
Scheidsrechter: Cayir Altan

Lijnrechters: Thomas Verhulst - Patrick Verhulst
 
Veel debutanten maken samen mooi weer
Hoewel Jordi Dobbelaere op de valreep een zware inspanning van Joren Dom voorbij de Schotense doelman joeg, stonden er net geen dubbele cijfers op het bord. De beide doelmannen Jorn Brondeel en Daniël Müller konden zonder al te veel moeite hun (dubbele) nul vrijwaren en dus mochten de Antwerpsupporters tevreden huiswaarts na de uitgeregende oefenpot tegen het bescheiden KFC Schoten SK.

Een infrastructuur die zonder moeite tenminste de concurrentie aankan met de laagste nationale afdelingen, toch is KFC Schoten SK langzaam weggezakt naar de derde provinciale reeks. De Parkclub blijft nochtans een overtuigd en overtuigend sparring-partner voor de Great Old. Het duurde even voor Wim De Decker en co. de goede kadans en goede richting te pakken hadden. Het balbezit kleurde mede onder impuls van debutant Anthony Di Lallo rood-wit. Het eerste doelpunt viel net nog binnen de eerste tien minuten langs Emrullah Güvenç af de stip, na fout op de doorgebroken Joren Dom. Dik tien minuten later verdubbelde linkerflank (al lijkt hij wel de nodige vrijheid te genieten van zijn coach om in te snijden) Emrullah Güvenç de score met een heerlijk geplaatste vrijschop. Net voor het half uur stond Sandro Calabro on spot om de door Gertjan Martens aan de eerste paal doorgekopte corner van Emrullah Güvenç in doel te verlengen. John Bostock werd alvast bij deze oefening niet gemist. Net voor inrukken was het ook voor de van blessure herstelde Jannes Vansteenkiste nog een keertje juichen. Kevin Tano voegde er inderdaad nog een streepje aan toe op rebound van een schot van Joren Dom dat via doelman Busschots een ideale assist werd.

Zijn voornemens getrouw, kwam er in de tweede periode op David Iboma na, een geheel ander elftal tussen de lijnen. Nieuw op rechtsachter kwam Karim El Ouahidi en hij 'duwde' zijn voorganger een rijtje vooruit. In de jeugdopleiding van de club een uitgesproken flankspeler werd David Iboma tijdens zijn passage in het Olympische Stadion omgevormd tot defensieve kracht. Nu mocht het in het rood-wit van R.A.F.C. nog een keertje voluit offensief. Lang duurde het niet of het nieuwgevormde elftal bij wie Johanna Omolo en Umberto Carvalho Dos Santos het centrale hart van het middenveld vormden startte een nieuwe doelpuntenlawine. Johanna Omolo opende de festiviteiten met een rake kopslag na corner van Umberto Carvalho Dos Santos. Debuteren met applaus heet zoiets. Forfaitcijfers volstonden niet, zo oordeelde tester Sulaiman Abimbola Shabi die eerst met een halve omhaal de voorbereiding van Jovan Stojanac tegen de na de kampwissel gerepareerde Schotense netten plofte. Mooiste doelpunt van de avond viel allicht David Iboma die een achterom beweging langs de achterlijn van Karim El Ouahidi in doel werkte en vervolgens onder een stevig applaus naar de kant werd geroepen door zijn coach.

Even later was er eveneens voor Aahde Choual een wissel voorzien. Ook hij mag net als zijn ploegmakkers terugblikken op een stevige prestatie. Hoewel hij een aantal keren met de buitenspelval worstelde, ging het via Sulaiman Abimbola Shabi vlotjes naar 0-8. De inzet van Elias Lampis bracht hem bijna in het lijstje matchfacts, maar die eer moest hij dus laten aan Jordi Dobbelaere, meteen goed voor een eeste doelpunt bij zijn debuut in het a-elftal. Conclusies voor de rest van de campagne zijn voor later, er heerste wel een gevoel van tevredenheid bij de ruime achterban!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/06/2014)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jorn Brondeel
2 David Iboma - 66'
3 Jonas De Roeck
4 Gertjan Martens
5 Jannes Vansteenkiste
11 Kevin Tano - 43'
7 Joren Dom
6 Wim De Decker (K)
16 Anthony Di Lallo
10 Emrullah Güvenç - 9' (P) - 20'
28 Sandro Calabro - 29'
 
46' 1 Jorn Brondeel (uit)/
21 Daniel Müller (in)
46' 11 Kevin Tano (uit)/
17 Sulaiman Abimbola Shabi (T.) (in) - 63' - 79'
46' 28 Sandro Calabro (uit)/
14 Umberto Carvalho Dos Santos (in)
46' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
19 Jordi Dobbelaere (in) - 89'
46' 16 Anthony Di Lallo (uit)/
18 Jovan Stojanac (in)
46' 6 Wim De Decker (uit)/
9 Johanna Omolo (in) - 49'
46' 23 Joren Dom (uit)/
12 Karim El Ouahidi (in)
46' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
15 Elias Lampis (in)
46' 4 Gertjan Martens (uit)/
22 Just Berends (in)
46' 3 Jonas De Roeck (uit)/
16 Robin Lenaerts (in)
67' 2 David Iboma (uit)/
23 Joren Dom (in)
K.F.C. Schoten S.K.
1 Tim Busschots (K)
5 Mike Bosschaerts
22 Frank Vissers
17 Glen Geysels
19 Jens Vandiepenbeek
9 Kevin Heylen
10 Yannic Janssens
11 Aahde Choual
4 Djeno Tak
7 Michael Borremans
99 Colin Bogaerts
 
51' 10 Yannic Janssens (uit)/
8 Bart Janssens (in)
60' 19 Jens Vandiepenbeek (uit)/
23 Jeff Kloeck (in)
65' 11 Aahde Choual (uit)/
6 Anthony Colignon (in)
70' 17 Glen Geysels (uit)/
24 Jordi Van Hemelrijk (in)