K.F.C. St.-Lenaarts

0 - 6

Zat. 05/07/2014 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Houtstraat

Toeschouwers: 400
 
Scheidsrechter: Dirk Schoenmaeckers

Lijnrechters: Davy Verhoeven - Paul Meerts
 
Richard Stricker past de lijntjes netjes in mekaar
Eigen bericht - Derrick White reisde mee als back-up voor Jorn Brondeel, maar net als voor de titularis onder de lat bij R Antwerp FC had hij zich die moeite kunnen besparen. Oud-Antwerpspeler Said Abbou deed aardig zijn best, maar zijn ploeggenoten vonden nooit aansluiting bij de spits. Dit KFC Sint-Lenaarts was in niets te vergelijken met het elftal dat vorige winter op de Bosuil kwam zegevieren. Op uitzondering van de rechts- en linksachterpositie en in de spits, stuurde hoofdcoach Richard Stricker een exaxte kopie van de startersrij van voorgaande maandag tussen de lijnen. Jannes Vansteenkiste was fit en schoof opnieuw in als linkerback. Umberto Carvalho Dos Santos zette ruim zeventig minuten een stevige verrichting neer op rechtsback. De eerste speelhelft werd Nicolas Belvito als diepe spits gewogen, na de kampwissel mocht Yohan Boli zijn duivels ontbinden in de zestien. R Antwerp FC had de aftrap en het duurde niet zo gek lang of de rood-witte supporters mochten voor het eerst juichen...

Hoewel elk duel in het nadeel van de rood-witte duellist werd geblazen (vier fouten tegen in zes minuten, geen enkele voor), rondde tester Nicolas Belvito het voorbereidende werk van Joren Dom, Emrullah Güvenç, Wim De Decker en Anthony Di Lallo al na zes minuten haarscherp met links af. Volgde al vlug een hoekschop voor Emrullah Güvenç, overgekopt door Gertjan Martens. Ook de mogelijkheid voor Anthony Di Lallo was te hoog gericht. Joren Dom liet op het beslissende moment de bal iets te ver springen, zodat KFC-doelman Vermeylen in twee tijden kon redden. Johanna Omolo krulde een driehoekje met Jannes Vansteenkiste en Nicolas Belvito over het doel. Vrijgemaakt door Nicolas Belvito richtte de laatste rood-witte aanwinst in de vlucht naast. Pal op de twintigste minuut lieten de geel-groenen zich voor het eerst opmerken op de rood-witte helft. Hamdoune kanjerde hoog over het doel van de geconcentreerd toekijkende Jorn Brondeel. Ook dat was werken onder de gestaag neervallende regen. Abbou deed een poging van afstand, maar de Antwerpdoelman hoefde opnieuw niet in actie te komen. Joren Dom pikte een miskukte uittrap op, stuurde Emrullah Güvenç aan en in de rebound van diens schot prikte Wim De Decker de 0-2 op het bord. De vroege vervanging van Johanna Omolo doorkruiste misschien de lijntjes van het tactische bord van Richard Stricker, al volgde even later nog een stevige mogelijkheid voor Nicolas Belvito. De lengte gebruikt om een corner van Emrullah Güvenç te beroeren, maar de ruststand stond al op het bord.

Een wissel bij de kampwissel: spits Yohan Boli mocht zijn trainingsarbeid komen verzilveren ter vermaak van de rood-witte fans. Coach Richard Stricker wekt daarmee de indruk dat hij dicht bij zijn basiself zit. De balcirculatie overspoelde opnieuw de tegenstander. Het was toch tot de 54e minuut wachten op een volgend doelpunt. Wim De Decker stuurde Anthony Di Lallo tussen de centrale verdedigers door en hij liftte simpel over de lokale invallersdoelman. Yohan Boli wist zich tijdelijk geen raad met de buitenspelval, maar eens daarmee afgerekend, werd hij een gesel voor de in ademnood verkerende lokale verdediging. Kevin Tano bracht de spits in stelling en weer trilden de netten. Anthony Di Lallo zag zijn doelpoging op de uitgelopen doelman stranden. Inmiddels was David Iboma op rechtsachter komen postvatten en liet zich op zijn vleugel in het samenspel betrekken. Een mislukt schot van invaller 17 was het begin voor een tegenstoot langs Jannes Vansteenkiste en Anthony Di Lallo. Yohan Boli dook gepast op in het doelgebied om de forfaitcijfers overhoeks op het bord te knallen. Nog was de rood-witte doelpuntenhonger niet over. Yohan Boli kopte op aangeven van Anthony Di Lallo vol op de dwarsbalk. Bij zijn volgende uithaal met links was het goed raak, zijn derde, meteen de zesde goal voor een trefzeker R Antwerp FC. De cooling down werd meteen een rondje applaus vanwege de (niet zo talrijk) meegereisde twaalfde man!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/07/2014)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jorn Brondeel
14 Umberto Carvalho Dos Santos
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Gertjan Martens
5 Jannes Vansteenkiste
16 Anthony Di Lallo - 54'
6 Wim De Decker (K) - 28'
7 Joren Dom
10 Johanna Omolo
10 Emrullah Güvenç
9 Nicolas Belvito (T.) - 6'
 
35' 10 Johanna Omolo (uit)/
11 Kevin Tano (in)
46' 9 Nicolas Belvito (uit)/
19 Yohan Boli (T.) (in) - 65' - 74' - 84'
68' 14 Umberto Carvalho Dos Santos (uit)/
2 David Iboma (in)
K.F.C. St.-Lenaarts
21 Sam Vermeylen
2 Nordwin Laeveren
3 Rob Wouters
4 Stefan Van de Brul (K)
5 Mark Greve
8 Grerory Boeykens
14 Enzo Tibax
6 Helder Dongo
12 Johannes Hamdoune
11 Ramon Dealencar
9 Said Abbou