R. Antwerp F.C.

1 - 2

Vrij. 18/07/2014 20:00 u.

Helmond Sport

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Wesley Alen

Lijnrechters: Guido Denhond - Michel Ceuppens
 
Bezoekers straffen defensieve foutjes ongenadig af

Eigen bericht - Een jaar en een halve make-over na hun eerste kennismaking in Deurne-Noord, stonden R Antwerp FC en Helmond Sport terug tegenover mekaar in het Bosuilstadion. Tribune 1 is in volle renovatie en dus niet in gebruik. Het Atriumgebouw kreunde onder de loden hitte en dus was het voor de achterban verzamelen geblazen op de Vic Meestribune, achter het doel van Jorn Brondeel, alvast voor de eertste vijfenveertig minuten. Na Sandro Calabro en Sulaiman Abimbola Shabi tegen KFC Brasschaat en/of KFC Schoten SK, Yohan Boli en Jordi Dobbelaere tegen KSC City Pirates Merksem, Nicolas Belvito en Yohan Boli tegen KFC Sint-Lenaarts, Kiyan Soltanpour tegen RFC Cappellen en William Owusu Acheampong tegen K Berchem Sport, koos coach Richard Stricker dit keer voor Kevin Tano als targetman in de box. Die rol is de nieuwste Antwerpspits echter niet op het lijf geschreven, al was hij wel voorwerp van voortdurende aandacht vanwege zijn landgenoten. Het rood-witte vijfmansmiddenveld, alweer zonder John Bostock, sloot evenwel onvoldoende aan om diepgang en gevaar te kunnen creëren.

De Nederlanders hadden de aftrap niet, toch hadden de bezoekers vrij vlug het overwicht in balbezit, zij het zonder veel offensieve activiteiten over de middellijn. Ook de elf van Richard Stricker nam een afwachtende houding aan in een gesloten en langdurige studieronde. Elbers oefende zijn schot, maar Jorn Brondeel hoefde niet in te grijpen. R.A.F.C. herbegon stereotiep na elke herstart van achteruit met een korte bal op Papé Diakité en een loeier in de diepte. In de twaalfde minuut werd de rood-witte verdediging voor het eerst echt aan de tand gevoeld. Linksachter Justiana stuurde Visser diep voor de openingstreffer in de linkerbenedenhoek. Bij de volgende Nederlandse infiltratie ontzette Papé Diakité nogal paniekerig in hoekschop. Joren Dom trok op avontuur richting van den Steen, maar werd onorthodox tegengehouden, wat Sequira op een stevige bolwassing kwam te staan.

Misschien had een eerste gele kaart hier en nu later onheil kunnen voorkomen. Op vrijschop van Emrullah Güvenç ging de vlag de hoogte in voor Kevin Tano. Dik twintig minuten voorbij mocht Helmond Sport voor het eerst naar de cornervlag, even later stuurde Emrullha Güvenç aan de overkant een variante richting eerste paal, waar de Nederlandse doelpuntenmaker gevat ingreep. Bij een volgende gelegenheid was Burak Koyuncu op vrijschop van Emrullah Güvenç iedereen in Nederlandse loondienst te snel af. Met een boogballetje stuurde hij de gelijkmaker tegen het net. Op een ogenblik dat iedereen, ondanks de drankpauze net voor het half uur, naar een verfrissing verlangde, verslikte Papé Diaktié zich tot ontzetting van Gertjan Martens in de bal, zoveel mocht duidelijk zijn na het doelpunt in cadeauverpakking voor... Oumar Diouck.

Kampgeest na de pauze. Aanvoerder de Regt was al voor de kampwissel opgeschreven, om het bezoekende oorlogsgeweld in te tomen, zouden vele van zijn ploeggenoten volgen. Helmond Sport haalde het tempo uit de wedstrijd. Hoe Anthony Di Lallo en Joren Dom in een driehoeksverhouding met Wim De Deckker ook probeerden, Kevin Tano in stelling brengen lukte hoogst zelden. De Nederlandse verdediging gaf geen krimp en had daarbij de buitenspelval en een arsenaal aan vertragingsmanoeuvres ter beschikking. Na een opstootje tussen de Nederlandse kapitein de Regt en Emrullah Güvenç mochten de beide kamphanen vervroegd vertrekken. Ook Richard Stricker eindigde de partij dus met z'n tienen. In tegenstelling tot zijn collega van Helmond Sport die aan de lopende band wisselde, gunde de Antwerpcoach van zijn wisselspelers enkel Just Berends enkele speelminuten.

De Antwerpfans zorgden ook op de Vic Meestribune voor sfeer, maar de rood-witte selectie moest dit keer wel het hoofd buigen voor Helmond Sport en leed dus haar eerste nederlaag van de oefencampagne.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/07/2014)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jorn Brondeel
2 David Iboma
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Gertjan Martens - 64'
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
6 Wim De Decker (K)
10 Emrullah Güvenç - 85'
16 Anthony Di Lallo
15 Burak Koyuncu (T.) - 29'
11 Kevin Tano
 
76' 15 Burak Koyuncu (uit)/
22 Just Berends (in)
Helmond Sport
1 Wouter van den Steen
19 Maiky Fecunda
3 Ferry de Regt (K) - 44' - 85'
4 Jeffrey van Nuland
5 Gilian Justiana
12 Mark Koot
7 Juanito Sequira
6 Kevin Visser - 12'
14 Roel van de Sande
11 Stanley Elbers - 56'
31 Oumar Diouck - 40'
 
46' 19 Maiky Fecunda (uit)/
20 Sven van de Kerkhof (in)
67' 12 Mark Koot (uit)/
8 Daniël Guyo Velasco (in) - 72'
72' 5 Gilian Justiana (uit)/
17 Arne van Geffen (in) - 74'
88' 11 Stanley Elbers (uit)/
27 Martijn Henst (in)