S.C. Eendr. Aalst

1 - 0

Zon. 31/08/2014 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Pierre Cornelisstadion

Toeschouwers: 2.500
 
Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters: Dirk Gilon - Mathias Hillaert
 
Wedstrijdleiding heeft alweer dikke vinger in eindresultaat
Eigen bericht - 'Den Iendracht' heeft gedaan wat het moest doen, winnen, vatte coach Regi Van Acker zijn wedstrijd samen. Meer was het ook echt niet, al claimde de coach wel een positieve bijdrage aan het wedstrijdverloop. Die manier van spelen laat als inspiratie het ergste vermoeden voor clubs met zgz. nog minder dan waarover hij in het Pierre Cornelisstadion kan beschikken. R.A.F.C. heeft wel bijgedragen aan het spektakel, speelde in tegenstelling tot de thuisploeg fris en aanvallend voetbal, scoorde ook een rechtsgeldig doelpunt dat met doellijntechnologie of een wakkere wedstrijdleiding zeker een andere uitkomst had opgeleverd voor de Great Old. Frappant hoe na de wedstrijden tegen OHL, tegen KSK Heist en SC E. Aalst de club uit de fusiestad er alweer bekaaid afkomt. De fusieclub uit Wilrijk krijgt dinsdag nog een herkansing, maar de ronduit verkeerde beoordelingen van lijn- en scheidsrechter zijn definitief. De Great Old blijft helaas achter met slechts een punt uit negen en voelt de rode lantaarn in de nek hijgen. Het krakkemikkige Aalsterse stadion heeft de confrontatie tussen de ex-club en de huidige van coach Regi Van Acker alvast goed doorstaan, sportief zat het ondanks de vier gele kaarten die Veboomen wel uit de borstzak wist te vissen, alvast wel snor tussen en naast de lijnen!

Richard Stricker heeft er weken van geduldig trainen, kijken en inpassen opzitten. Dinsdag speelde, ondanks het ontijdige vertrek van John Bostock, zijn elftal Seraing United op een hoopje in de vijfde ronde van de bekercompetitie. De Antwerpcoach wilde zo graag ongewijzigd naar Aalst, de schorsing van Papé Diakité doorkruiste die plannen. Gelukkig was Gertjan Martens opnieuw fit. Samen met Jonas De Roeck vormde hij het centrale duo achteraan. Voor het overige kregen de rood-witte spelers dezelfde opdracht met een bij aanvang iets behoudender veldbezetting. De Aalsterse organisatie lokte de Great Old al vlug naar voren. Seïd Khiter werd afgevlagd en teruggefloten, in een bovenstebeste verstandhouding en samenwerking tussen de wedstrijdleiding, die later in de partij zo zou flateren! William Owusu Acheampong richtte in samenspel met Seïd Khiter een gevaartje richting korte hoek aan. Vandennoortgaete was tijdig ter plekke. Eerste corner daartentegen, was voor thuisploeg SC E. Aalst, van wie het publiek bij aanvang van de partij een bedelboodschap richting stadhuis stuurde. Jonas De Roeck kon de inzwaaier van Shkodra met het hoofd ontzetten. In de rebound probeerden de Aalstenaars nog iets te forceren, maar het eindigde in de buitenspelval met Van Damme.

Nog voor Gertjan Martens na vrijschop van Anthony Di Lallo en even later Jonas De Roeck na hoekschop van dezelfde Di Lallo nog maar bij de bal kwamen, werden ze beurtelings teruggefloten voor ingebeelde duwfouten! Johanna Omolo was onbetwist meester op het middenveld, toch kon Janssens ontsnappen. Het schot belandde ver naast. Anthony Di Lallo lanceerde op zijn beurt een snelle tegenaanval. Jannes Vansteenkiste dropte aan de tweede paal bij William Owusu. De Aalsterse doelman moest weliswaar een hoekschop toestaan, maar wist zijn netten schoon te houden. Joren Dom kreeg een stevige bolwassing vanwege een te felle tussenkomst. Even later gingen Van Damme en vervolgens ook Umberto Carvalho Dos Santos in het opschrijfboekje. Ondertussen had Anthony Di Lallo een opgelegde kans na samenspel tussen Jannes Vansteenkiste, SeÏd Khiter en William Owusu Acheampong, voorlangs gestuurd. Even later joeg hij ook de voorzet van Joren Dom over de balk. De Aalsterse aanvallers lagen weliswaar op de loer, maar ook Ratco Vansimpsen kon niets klaarmaken van een voorzet van rechtsachter Smet. Rusten met een dubbele blanke stand en dat was gevleid voor de thuisploeg!

Beide coaches leken tevreden met het verloop. R.A.F.C. kreeg de kop in de rug en dat inspireerde de troepen van Richard Stricker. Joren Dom knalde met volle geweld het balverlies onderkant dwarsligger en over de lijn. Zoveel maakten de beelden van Belgacom TV in de rechtstreeks uitzending duidelijk. Niet zo voor de wedstrijdleiding die het reglementaire rood-witte doelpunt liet vervolgen met een Aalsterse diepe bal. De Neve even los van de tegenstand en zijn pegel verbrijzelfde de clean sheet van Jorn Brondeel. Hoe hard de twaalfde man/vrouw/kind ook hun best deden, het volume kantelde nu voluit in het voordeel van SC E. Aalst. De thuisploeg pakte heel even de macht over. Joren Dom probeerde als eerste iets terug te doen. Zijn schot met links ging naast de muit van Vandennoortgaete, die ook voor de rust al de beste reddingen op zijn actief had moeten laten schrijven. Joren Dom, niet te stuiten in zijn dadendrang, kon helaas ook een balverlies van centrale verdediger Bogaerts niet in doel krijgen. Beste kans van het vijfde kwartier was beslist voor Seïd Khiter. Günther Vanaudenaerde maakte de actie en stuurde gepast Joren Dom in het straatje. Seïd Khiter trapte in de vlucht op de voorzet halve hoogte.

Doelman Vandennoortgaete kon er nog net een vuist tegen kletsen. Jannes Vansteenkiste joeg de rebound over het Aalsterse doel. In tegenstelling tot de lokale collega die defensieve versterking liet aanrukken, kwam Antwerpcoach Richard Stricker bij het ingaan van het laatste kwartier met een eerste van drie offensieve wissels. Emrullah Güvenç werd al vlug gevolgd door Stallone Limbombé en tot slot ook nog Gauthier Madjo-Matsingi, die na zijn treffers bij de beloften, toch eerder verrassend zijn grote debuut in de rood-witte hoofdmacht beleefde. Beste mogelijkheid viel in het slot Emrullah Güvenç ten deel. De halve omhaal ging slechts centimeters naast. De Great Old had het doelpunt en zelfs meer dan een puntendeling verdiend, maar moest desondanks de nederlaag op foutieve beslissing van de wedstrijdleiding in koop nemen! Shame on You!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/08/2014)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Jorn Brondeel
24 Günther Vanaudenaerde
23 Jonas De Roeck (K)
4 Gertjan Martens - 61'
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
15 Johanna Omolo
14 Umberto Carvalho Dos Santos - 33'
16 Anthony Di Lallo
22 Seïd Khiter
9 William Owusu Acheampong
 
71' 23 Jonas De Roeck (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
83' 22 Seïd Khiter (uit)/
20 Stallone Limbombe (in)
87' 9 William Owusu Acheampong (uit)/
8 Gauthier Madjo-Matsingi (in)
S.C. Eendr. Aalst
1 Kevin Vandennoortgaete (K)
22 Mike Smet
4 Arnaud De Greef
17 Jonas Bogaerts
3 Wesley Vanbelle
14 Philippe Janssens
10 Kevin Janssens - 44'
19 Gianni De Neve - 50'
11 Ken Van Damme - 32'
20 Donjet Shkroda
18 Ratco Vansimpsen
 
53' 11 Ken Van Damme (uit)/
7 Tjendo De Cuyper (in)
75' 18 Ratco Vansimpsen (uit)/
16 Steve Bael (in)
88' 10 Kevin Janssens (uit)/
6 Matthias Lievens (in)