K. St.-Truidense V.V.

1 - 0

Zon. 28/09/2014 17:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stayen

Toeschouwers: 5000
 
Scheidsrechter: Thierry Derycke

Lijnrechters: Cedric Lescallier - Philippe Vandecauter
 
R.A.F.C. loopt averij op

Sportief kent Royal Antwerp een moeilijk seizoensbegin. Ons trouwe Legioen kan maar matig tevreden zijn met 8 punten uit de eerste 8 wedstrijden, een gevoel dat ook Stricker en zijn jongens zullen delen. In de Cofidis Cup tegen Zulte Waregem kon geen mirakel verricht worden, en verloren onze Reds met 0-4. We hadden wel het best gevuld stadion van alle bekerwedstrijden, met meer dan 6500 toeschouwers op de Bosuil. STVV had hetzelfde probleem ondervonden in de Cup en verloor met 4-0 tegen K Lierse SK. Ook zij haperen een beetje in de Proximus League, al stond het bij aanvang van de match wel virtueel eerste! De leiders in de competitie lieten het namelijk afweten deze speeldag, en daar hoopte STVV, dat nog een inhaalmatch tegen Tubeke te goed heeft, van te profiteren.

Richard Stricker liet de ploeg van woensdag staan, behalve dan op de positie van de geschorste Anthony Di Lallo. Die werd ingenomen door Emrullah Güvenç. Beide ploegen lieten er geen gras over groeien. De eerste kans was voor de Reds, met Martens die Vansteenkiste wegstuurde, die vervolgens met rechts te zacht afdrukte. Aan de overzijde moest Boeckx alert zijn op twee pogingen van Parzyszek, en een hoekschop van Hendrickx. Ook Rherras stelde (het lichaam van) onze goalie op de proef, terwijl Parzyszek even later ver naast besloot. De grootste kans voor de Kanaries in de eerste helft kwam er na een niet-gefloten buitenspelfase. Rherras mocht met de bal aan de haal, maar stootte op een uitstekende parade van Frank Boeckx.

Ook R.A.F.C. toonde zich bedrijvig maar weinig efficiënt voor doel. Owusu probeerde op allerlei manieren door de blauw-gele verdediging te breken, maar het was telkens net-niet. Zijn kopbal na een inworp kon gepakt worden door Dutoit, terwijl een spectaculaire omhaal van zijn voet naast vloog. Wanneer Vansteenkiste nogmaals voor doel verscheen, ditmaal onder impuls van Owusu, moest onze linksback andermaal teruggrijpen naar zijn rechtervoet, met even weinig succes. Ook Dom kreeg nog eens een goede kans, toen Martens de bal fraai over de verdediging liftte. De Antwerpenaar moest echter te snel besluiten en kon zijn schot daardoor niet drukken.

Tijdens de rust haalde trainer Ferrera Rherras in de kleedkamer voor Edmilson. Antwerp bleef doorgaan op de goede weg en kreeg de eerste kans, met (alweer) Vansteenkiste. Ditmaal kopte hij een moeilijke bal naast. De vrije trap van Iandoli werd vervolgens door Boeckx heel knap uit doel geranseld, en ook op de halve volley van Parzyszek had onze doelman een antwoord. Op de overhoekse inzet van Dequevy moesten de Reds zich daarentegen wel gewonnen geven. Een rommelige over-en-weer-fase bracht de bal tot bij de gevaarlijke flankspeler, die onhoudbaar in de verste hoek pegelde: 1-0.

R.A.F.C. kreeg een tik, en had het moeilijker om vlot te voetballen. Het was zelfs even slikken toen een strakke voorzet van Parzyszek door iedereen gemist werd en maar nipt voorbij de verste paal waaide. De Great Old geraakte nog maar amper tot bij Dutoit, ook niet na de inbreng van Tano, Van Den Bogaert en later nog Khiter. De thuisdoelman kwam de bal een keer plukken boven het hoofd van Owusu, maar voor de rest zag hij vooral ballen over zijn kooi vliegen, zoals de afstandspogingen van Tano en Khiter. Dan was STVV in de omschakeling een pak gevaarlijker: Frank Boeckx moest de meubelen redden toen Iandoli voor doel verscheen, en ook de poging van Lazaar werd geweerd.

De schade bleef beperkt, maar net zo goed stond er na 90 minuten een verlies op het scorebord. 1-0 na een zeer matige tweede helft van de Reds, dat nu voor de derde keer op rij verliest. Toch konden we elf degelijke doelpogingen noteren, waarvan 5 binnen het kader, al bestaat er geen twijfel over dat de efficiëntie voor doel naar boven moet, wil R.A.F.C. een rol spelen in de Proximus League. Volgende week krijgen we daartoe de kans al, wanneer het wisselvallige WS Bruxelles op bezoek komt.

(bron: www.rafc.be - 28/09/2014)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Frank Boeckx
3 Papé Abdoulaye Diakité
25 Jonas De Roeck (K)
4 Gertjan Martens
5 Jannes Vansteenkiste - 85'
32 Günther Vanaudenaerde
14 Umberto Carvalho Dos Santos - 27'
15 Johanna Omolo
7 Joren Dom
10 Emrullah Güvenç
9 William Owusu Acheampong - 72'
 
66' 14 Umberto Carvalho Dos Santos (uit)/
8 Bryan Van den Bogaert (in)
66' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
11 Kevin Tano (in)
75' 25 Jonas De Roeck (uit)/
18 Seïd Khiter (in)
K. St.-Truidense V.V.
28 William Dutoit
14 Dimitri Daeseleire
5 David Habarugira
19 Yvan Erichot
3 Alessandro Iandoli
6 Gaetan Gendrickx
16 Rob Schoofs (K)
21 Matthias Schils
8 Fayçal Rherras
11 Joeri Dequevy - 55'
9 Piotr Parzyszek
 
46' 8 Fayçal Rherras (uit)/
22 Paulo Da Silva Junior (in)
61' 9 Piotr Parzyszek (uit)/
27 Iebe Swers (in)
81' 11 Joeri Dequevy (uit)/
7 Mehdi Lazaar (in)