K Patro Eisden Maasm.

0 - 1

Zat. 11/10/2014 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Gemeentelijk Sportstadion

Toeschouwers: 2000
 
Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters: Jean-Marie Dans - Christophe Battiston
 
Se´d Khiter kijkt klaar tijdens nacht van de duisternis
Eigen bericht - Geen uitgesproken ambities in de pers uit de mond van Joren Dom. Wel zwengelde clubsecretaris Paul Bistiaux de afgelopen dagen zijn vertrouwen in de groep aan, al werd uiteraard verwacht dat de selectie daar iets tegenover zou stellen aan het begin van de nieuwe periode, de tweede. De eerste eindigde op een sisser door de late gelijkmaker van WSB. Buiten de verliespunten, de negatieve reacties van de supporters via de sociale media, kreeg coach Richard Stricker af te rekenen met een nieuwe blessuregolf. De medische staf klopte tevergeefs overuren. Naast Wim De Decker, MaŰl LÚpicier, Johanna Omolo en Stallone LimbombÚ kwam ook Anthony Di Lallo het legertje onbeschikbaren vervoegen. David Iboma koos voor Congo en behoorde evenmin tot de keuzemogelijkheden van zijn coach. Het was dus schuiven en testen voor de rood-witte technische staf om een competitieklaar eltal tussen de lijnen te jagen in het nieuwe Patrostadion. De lokalen hadden alvast zwaar geschut klaarstaan om de rood-witte twaalfde man van antwoord te dienen. Nacht van de duisternis of van hervonden vertrouwen?

Vijfentwintig jaar en enkele weken is het al geleden, maar nu stond Nico Claesen (held tijdens de Vitosha mirakelavond in het Bosuilstadion) samen met Robert Stevens fris en monter aan de aftrap in het Gemeentelijk Sportcentrum te Maasmechelen. Het echte sportieve werk lieten ze weldra over aan de huidige generatie, want vechten tegen het Bosuilsyndroom moeten er enkele uit de selectie van Richard Stricker precies zelf doen bij het begin van de tweede periode. Daarvoor werd bij R Antwerp FC dus gerekend op de defensieve organisatie. De aftrap en de eerste corner kwamen er onmiddellijk aan voor de promovendus. Een eerste gevaarlijke standje in de rood-witte zestien volgde. Frank Boeckx gooide zich in de baan van bal en schutter. De wonderspons moest voor verkoeling zorgen. R.A.F.C. reageerde prompt met een (nogal slechtgerichte) kopbal van Joren Dom. Even later volgde nog een voorzet van Jannes Vansteenkiste die Joren Dom over het doel richtte. Op het kwartier mocht Taktak al voor de tweede keer naar de cornervlag.

Aan de overkant kwam William Owusu Acheampong in stelling, maar ook de rebound van Joren Dom werd in extremis van de lijn geschraapt voor een eerste corner voor... Joren Dom. Later in de partij zou ook Umberto Carvalho Dos Santos als rechtsachter zich afwisselend met het karwei bezighouden. Een grondbotsende kopbal van centrale verdediger Hustinx na een nieuwe Patro-hoekschop leek gevaarlijk, maar klom gezwind over de dwarser van Frank Boeckx. Was de kaart in de zak gebleven na een slag aan Umberto Carvalho en de ingreep van Gertjan Martens met theatrale uitbrander van de wedstrijdleiding, PapÚ DiakitÚ opende al voor de rust een lange reeks boekingen ten nadele van de bezoekers! Dat derde opeenvolgende karton in drie wedstrijden zette Jannes Vansteenkiste meteen op scherp. In het slot van de eerste periode moest linksachter Vastmans nog een stevige kopslag van Jonas De Roeck van de lijn vegen.

Na de kampwissel kwam Emrullah GŘvenš met aanvoerdersband zijn eigen intrede aankondigen bij de wedstrijdleiding. De nieuwe skipper gaf meteen zijn visitekaartje af met een scherpe doelpoging na balverlies van Bougriss. Hij lag op vinkenslag, die nieuwe captain van de rood-witte troepen. Helaas stuurde hij even later Se´d Khiter de buitenspelval in. Aan de overkant moest Frank Boeckx bij het eerste verschijnen van 'paars-wit' in zijn buurt, opletten voor een slechtgerichte poging van Geurden. Aan de overkant klapte de val telkens gepast (?) dicht. Taktak probeerde Frank Boeckx vanop afstand te verschalken. De
Antwerpportier gaf geen krimp. Een nieuwe rood-witte corner zorgde voor opwinding in de lokale zestien, maar de score bewoog niet. Een voorzetschot van Jannes Vansteenkiste, op dat ogenblik dus al geelgeboekt, viel pal op het dak van Debaty. Joren Dom werd voor de zoveelste keer zwaar aangepakt en dus mocht rood-wit met een vrijschop van Umberto Carvalho Dos Santos verder.

Het zorgde opnieuw voor een kortstondige zenuwentoestand in de plaatselijke zestien, dug-out en bij uitbreiding bij de paars-witte achterban. Veel volume produceerde de plaatselijke kop niet, al was er wel een behoorlijk irritant instrument aan de slag. Het kon voor de lokale club helaas niet baten. De bezoekers uit Deurne-Noord staken een bijzonder mooie combinatie van achteruit in elkaar met eerst dichtbij eigen doel, Umberto Carvalho Dos Santos, Gertjan Martens, GŘnther Vanaudenaerde, steeds hoger op het terrein met Bryan Van den Bogaert, Se´d Khiter een eerste keer en Emrullah GŘvenš om via William Owusu Acheampong bij de zestien opnieuw via Se´d Khiter achter Debaty uit te komen. De thuisploeg stortte zich vervolgens resoluut in het offensief. R.A.F.C. verloor (ten koste van ongepaste publieke hoon) onderweg nog geblesseerde Jannes Vansteenkiste. Robin Lenaerts was wel al van de bank los, maar coach Richard Stricker verkoos met Kevin Tano een offensieve wissel.

Hij verraste in de slotfase met nog een invalbeurt voor Gauthier Madjo-Matsingi. De Koninklijke wist zich geen raad en moest ondanks een enkel slippertje in de rood-witte zestien de overwinning laten aan de bezoekers uit Deurne-Noord. Nacht van het hervonden vertrouwen, vatten we de woorden van Richard Stricker, Se´d Khiter en Emrullah GŘvenš bij RAFC.tv beknopt samen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/10/2014)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Frank Boeckx - 89'
14 Umberto Carvalho Dos Santos
32 GŘnther Vanaudenaerde
4 Gertjan Martens
3 PapÚ Abdoulaye DiakitÚ - 36'
7 Joren Dom
25 Jonas De Roeck (K)
8 Bryan Van den Bogaert
5 Jannes Vansteenkiste - 55'
18 Se´d Khiter - 70'
9 William Owusu Acheampong - 56'
 
46' 25 Jonas De Roeck (uit)/
10 Emrullah GŘvenš (in)
78' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
11 Kevin Tano (in)
88' 18 Se´d Khiter (uit)/
17 Gauthier Madjo-Matsingi (in)
K Patro Eisden Maasm.
89 Kevin Debaty
5 Samir Bouhriss
2 Ruben Janssen
4 Koen Hustinx
6 Joeri Vastmans
15 Maxim Geurden - 66'
18 Martijn Stefani
23 Bekir Car
11 Taner Taktak
8 Davy Sroka (K)
9 Christophe Martin Suarez
 
65' 6 Joeri Vastmans (uit)/
16 Michael La Rosa (in)
68' 18 Martijn Stefani (uit)/
10 Alessio Allegria (in)