R. Antwerp F.C.

4 - 1

Zat. 07/03/2015 20:00 u.

K Patro Eisden Maasm.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4816
 
Scheidsrechter: Jurgen Brinckman

Lijnrechters: Patrick Plumes - Bart Leen
 
Great Old opnieuw goed bij schot na rusten

Eigen bericht - Respect voor K Patro Eisden Maasmechelen en haar supporters die gewapend met een mooi spandoek van de laatste wens van Wim De Clerck mee een onvergetelijk moment hebben gemaakt. Ook voor de rood-witte technische staf, die na afloop beloond werd met een flinke savooikool, was onder de indruk. Richard Stricker vertelde achteraf hoe R Antwerp FC hem weer helemaal gegrepen had. Hij was overigens niet te beroerd om met Andy Van Hoof een nieuwe jonge lefgozer als invaller voor Joren Dom aan het Bosuilpubliek te presenteren. De rechtspoot werd voor het eerst dit seizoen immers gewisseld en zag met een pijnlijke grimas een einde komen aan zijn lange ononderbroken reeks speelminuten sedert het begin van de voetbaljaargang.

Een pijnlijke grimas dus voor Joren Dom, maar zeker niet vanwege de tussenstand. Hoewel de Great Old haar aanvankelijke bonus sekonden voor een veel te korte eerste periode moest inleveren, stond het verschil toen al op het scorebord te blinken. Bosuilstadionomroeper Daniël Vuylsteke moest weliswaar een beroep doen op het publiek om een vervanger te leveren voor de ook al geblesseerde Jurgen Brinckman. Duurde de eerste helft daardoor amper tweeënveertig en een halve minuut, Emrullah Güvenç zette zijn kleuren nog voor het uur opnieuw op winst en besliste daarmee over het lot van de promovendus uit de grensstreek.

Antwerpcoach Richard Stricker had samen met zijn assistenten een heel mooi plannetje uitgedacht om de overwinning in de hoofdstad een leuk vervolg te geven op de eigen Bosuil en meteen te werken aan de thuisreputatie die de voorgaande weken en maanden een knauw had gekregen. Daarvoor deed de technische staf een beroep op exact dezelfde basiself van de wedstrijd tegen W.S. Bruxelles. Nog geen Anthony Di Lallo vanwege een tweede schorsingsdag en evenmin Seïd Khiter in de kern vanwege een eerder in de week opgelopen blessure. Het was even wennen aan de afmetingen van de eigen grasmat en het humeurige gedrag van scheidsrechter en assistent die in de beginfase de vergissingen opstapelden en bovendien William Owusu Acheampong onterecht een uitbrander bezorgden.

De bijna vijfduizend toeschouwers schaarden zich als één achter het team en dat inspireerde Emrullah Güvenç tot een monsterjam op de voet van doelman Debatty. Joeg Stallone Limbombe de bezoekende rechterflank de stuipen op het lijf, het was David Iboma die nog voor de tiende minuut aan de overkant een eerste corner voor zijn kleuren versierde. Emrullah Güvenç in afwisseling met Stallone Limbombe zouden er een hele reeks van maken. Toch was het in de omschakeling uitkijken. Taktak, ooit nog testend bij R.A.F.C., probeerde het telkens opnieuw om het de andere kant uit te sturen. Een eerste bezoekende corner werd gevolgd door een streep van centrale verdediger Hustinx over het doel van Frank Boeckx. Was daarmee de Antwerpdoelman voor het eerst in beeld, het bleef opletten geblazen voor de rood-witte afweer.

Het was echter even naar binnen om er verhaal te halen over het wel of wee van scheidsrechter Brinckman die zijn ongelukkige prestatie vroegtijdig moest afbreken vanwege een blessure. De zoektocht naar een vervanger werd dank zij stadionomroeper Daniël Vuylsteke vlug succesvol. Na een intensieve opwarming nam de nieuwe man-in-groen-en-zwart de fluit ter hand. Het duurde even voor de voetballersbenen opnieuw gerodeerd waren, maar eens op temperatuur vond Emrullah Güvenç ploegmaat Stallone Limbombe die fors, haarscherp en vernietigend uithaalde. Er zou nog spektakel volgen, maar dit was een doelpuntje om in te kaderen! Rood-wit probeerde nog voor rusten een geruststellende verdubbeling te realiseren, maar dat was zonder de bezoekers gerekend.

Op de scheidsrechtersklok waren nog nauwelijks enkele sekonden weg te tikken of een afgeweerde bal van Maël Lépicier werd opgepikt door Car die Stefani de gelijkmaker voor de voeten legde.

Ontgoocheling op de Bosuilbanken en -zitjes, maar het hoofd buigen deden de elf van Richard Stricker dit keer niet. Nauwelijks afgetrapt of er volgde al opnieuw een hoekschop voor Emrullah Güvenç en even later ook een uithaal die buiten het kader van Debatty draaide. De eerste corner van K Patro Eisden Maasmechelen werd aan de eerste paal weggeknikkert door William Owusu Acheampong die daarmee volop werk maakte van zijn defensieve taken. Coach Richard Stricker stuurde met Umberto Carvalho Dos Santos, Gertjan Martens en Bryan Van den Bogaert ondertussen een defensief trio ter opwarming naast de lijn. Een vrijschop van Emrullah Güvenç schoot door de paars-witte verdediging, doelman Debatty liet zich niet verrassen.

Vervolgens twee keer de bezoekers aan het kanon: Battista stuurde het projectiel richting wolken en Stefani vond evenmin het kader. Een lange combinatie begonnen bij Antwerpdoelman Frank Boeckx kwam via Wim De Decker, Emrullah Güvenç, Stallone Limbombe en WIlliam Owusu Acheampong opnieuw bij Superturk en die knalde er meteen een tweede gat in (2-1). William Owusu Acheampong had daarmee zijn offensieve aanwezigheid bewezen. Even later verzekerde hij zich zomaar van een plaatje op de tabellen. Zijn uithaal schroeide de vingertoppen van Debatty, maar belandde net zo goed tegen het vlechtwerk. Nog wilde niemand geloven in de grootste zege van de lopende competitie. Een kopbal op halve hoogte van William Owusu Acheampong leek trefzeker, maar de bezoekende doelman haalde de bal spectaculair uit de lucht.

Een fopduik van Taktak bracht de wedstrijdleider weliswaar in de war, niet zo de rood-witte doelman die simpel in hoekschop redde, op zijn beurt afgeweerd door Wim De Decker. Gertjan Martens was dan een tijdje aan de slag in vervanging van Johanna Omolo die zich nog niet kan vinden in de nieuwe veldbezetting met Maël Lépicier achter zich en Wim De Decker in de onmiddellijke nabijheid. Bouhriss zag zijn inzet ten opzichte van Stallone Limbombe bestraft met een geel karton. Andy Van Hoof, dan bezig met opwarmingsmeters, kreeg in de slotfase zijn grote debuut op 'het heilige gras'. Joren Dom trekkebenend naar de kant, al zag de tussenstand er dan al florissant uit. Emrullah Güvenç had een klein kwartier voor tijd met een magistrale stifter in de verste hoek de eindcijfers op het scorebord getrapt.

Iedereen gelukkig op de Bosuil, behalve de verslaggever van De Gazet, die zijn overijverige inspanningen gecounterd zag door een spreekverbod voor de Bosuilspelers! Krijg dan je regels voor GvA maar eens vol!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/03/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Frank Boeckx
2 David Iboma
3 Papé Abdoulaye Diakité
23 Maël Lépicier - 60'
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
6 Wim De Decker (K)
15 Johanna Omolo
20 Stallone Limbombe - 28'
10 Emrullah Güvenç - 58' - 77'
9 William Owusu Acheampong - 62'
 
64' 15 Johanna Omolo (uit)/
4 Gertjan Martens (in)
86' 7 Joren Dom (uit)/
12 Andy Van Hoof (in)
K Patro Eisden Maasm.
89 Kevin Debatty
5 Samir Bouhriss - 80'
4 Koen Hustinx
15 Maxim Geurden
6 Joeri Vastmans
8 Davy Sroka (K)
11 Taner Taktak
13 Marco Batista
9 Christophe Martin Suarez - 42' - 60'
18 Martijn Stefani
23 Bekir Car
 
85' 5 Samir Bouhriss (uit)/
22 Arif Avci (in)