A.S.V. Geel

2 - 1

Zon. 05/04/2015 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: De Leunen

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters: Michele Scatorchia - Christophe Battiston
 
Rood-wit laat voorsprong van Emrullah Güvenç stomweg uit de handen glippen

Eigen bericht - In afwachting van een (gunstige) uitspraak van de licentiecommissie, maar getroffen door een ware blessuregolf, stoomde hoofdcoach Richard Stricker samen met zijn assistenten en zijn medische staf zijn kern zo goed mogelijk klaar voor de clash in de middenmoot met ASV Geel. Op de Bosuil sterk genoeg om een dubbele achterstand op te halen, leefde er enige revanchegevoelens bij de rood-witte kern. R.A.F.C. behaalde het merendeel van de gewonnen punten buitenshuis en dat gaf de rood-witte achterban de juiste prikkel om ondanks de combiregeling en familiale verplichtingen die het bezoek van de paashaas met zich meebrengen, om het bezoekersvak tot de nok te vullen.

Relgevoelig als stadion De Leunen is, werd een verstrengde toepassing van de (nationaal geldende!) voetbalwet aangekondigd. Dat mocht al blijken in het lokale sfeervakje dat nog voor de wedstrijd de kleur, de geur en de rook van pyrotechnische middelen uitbraakte. Eens de spelers en de wedstrijdleiding op het terrein, verlegde de focus zich naar het wedstrijdverloop, al was een wederzijds provocatie nooit ver weg! Dat mocht ook achteraf nog blijken als een ongeordende bende lokale supporters de bezoekersparking bestormden (!) en de aangekondigde strenge politiemacht (te) laat in actie kwam...

Op uitzondering van de onderlinge rivaliteit stond er sportief slechts weinig op het spel op De Leunen. Bij ASV Geel stuurde de coach man in vorm en lokale lieveling Bossekota vanaf het begin tussen de lijnen. Hij moest alleszins het duel niet aangaan met Maël Lépicier, een hele week stevig behandeld, maar uiteindelijk niet fit genoeg om de strijd aan te gaan met de Geelse kwelduivel. Günther Vanaudenaerde kreeg op rechtsachter de voorkeur op David Iboma en dus ging de Great Old met de kop in de rug en een nieuwgevormde achterhoede aan de slag. Grootste verrassing aan de aftrap was Patje 'Boem-Boem' Goots, die zijn plaats op het terrein direct inruilde voor een zitje op de eretribune.

Joren Dom kwam al vlug opzetten, maar maakte al even snel kennis met de onverbiddelijkheid van de Geelse verdediging. Pas rond het kwartier legde scheidsrechter Visser zijn schroom af om ook de aanvallers daadwerkelijk te beschermen middels de eerste van een lange reeks gele kaarten, die in de slotfase ook Günther Vanaudenaerde trof. Richard Stricker mag voor de opdracht tegen Lommel United meteen een alternatief uittesten. Weinig doelgevaar in de aanvangsfase. Bovendien trokken de beide ploegen de buitenspelval open, Jannes Vansteenkiste en Bossekota de eerste slachtoffers. Net voor het kwartier moest doelman Blondeel stevig ingrijpen om de kopslag van Johanna Omolo na een corner van Emrullah Güvenç uit zijn doelvlak te houden.

ASV antwoordde vanaf het vlaggetje, maar ook de rood-witte defensie liet zich niet verrassen. Op het half uur kwam William Owusu Acheampong los van de Geelse zesmansachterhoede. Zijn schot belandde in het zijnet. Even later moest Frank Boeckx een corner van Gielis met de vuist bewerken en een schotje van Berben klemmen. Net voor de pauze redde de Antwerpdoelman zijn clean sheet. Het voorzetschot van Steurs ging via zijn vuist tegen de dwarsbalk.

Geen doelpunten voor de pauze, geen van beide coaches vond personeelswissels al nodig. Lukte het scoren tot dan toe niet, scheidsrechter Vissers honoreerde de schwalbe van Berben met een terechte gele kaart! R.A.F.C. trok het tempo enigszins op en zag zijn overwicht weldra beloond met enkele mogelijkheden. Joren Dom net niet gebruik maken van de tweede corner van Emrullah Güvenç in enkele seconden. Hij richtte zijn kopslag te hoog. Emrullah Güvenç verplichtte doelman Blondeel tot ingrijpen. William Owusu Acheampong zag zijn schot uit de draai via centrale verdediger Santermans in hoekschop belanden. Pal op het kwartier trok Stallone Limbombe voor de zoveelste keer op avontuur over de linkerflank.

Hij snelde opponent Scheelen buitenom voorbij. Aan de tweede paal knalde Emrullah Güvenç een gat in de tent. Met zijn twaalfde van het seizoen gaat hij (voor het eerst) ploegmaat William Owusu Acheampong (hardwerkend, maar ongelukkig bij het besluiten zou even later blijken) als beste clubschutter voorbij. De dubbele rood-witte voorsprong bleef dus aan de schoenen van de Antwerpspits kleven en dat gaf ASV de moed om met z'n allen de richting van Frank Boeckx op te stomen. Hield lokale slordigheid aanvankelijk tegen in die pogingen, de gelijkmaker van Augustynen liet het spelverloop geheel onverwacht in het voordeel van de thuisploeg kantelen.

Joren Dom probeerde wel nog vanop afstand, maar het was Augustynen die in een vreemde carambole tussen doelman Frank Boeckx en Günther Vanaudenaerde de score voor de lokalen alsnog wist om te keren. Volgde nog de zielloze bestorming van de bezoekersparking door het lokale heir, maar dat leverde enkel blikschade op aan de 'veiligheidsvoorzieningen' (?), de aanhouding van een aantal Geelse hooligans en een lafhartige aanval van de media op de reputatie van de Antwerpsupporters!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPORTER Online - 05/04/2015)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Frank Boeckx - 88' (O)
32 Günther Vanaudenaerde - 87'
3 Papé Abdoulaye Diakité - 13'
4 Gertjan Martens
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
6 Wim De Decker (K)
15 Johanna Omolo
20 Stallone Limbombe
10 Emrullah Güvenç - 60'
9 William Owusu Acheampong
 
85' 15 Johanna Omolo (uit)/
18 Seïd Khiter (in)
A.S.V. Geel
1 Joris Blondeel
4 Ruben Scheelen
3 Ben Santermans
23 Ken Spies
2 Jo Christiaens (K)
11 Zico Gielis - 63'
17 Yannis Augustynen - 22' - 78'
12 Kenneth Kerckhofs - 89'
21 Marijn Steurs
10 Geert Berben - 50'
9 Axel Bossekota
 
67' 21 Marijn Steurs (uit)/
5 Timo Cauwenberg (in)
74' 9 Axel Bossekota (uit)/
7 Onyeka Onwuekelu (in)
74' 11 Zico Gielis (uit)/
6 Jasper Van Der Heyden (in)