R. Antwerp F.C.

0 - 4

Woe. 24/09/2014 20:45 u.

Beker van België 1/16 finale

S.V. Zulte Waregem

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 7250
 
Scheidsrechter: Bart Vertenten

Lijnrechters: Jimmy Cremers - Thibaud Nijssen
 
Antwerpfans lieten zich over heel België horen
Eigen bericht - 31 is Karel D'Haene inmiddels, een ervaren kracht in het centrale hart van het elftal van Francky Dury en zoals verwacht de rechtstreekse tegenstander van William Owusu Acheampong. Op een verre uitstap richting Turkije na, bleef de verdediger na het vertrek in Deurne-Noord, tot op vandaag een eeuwigheid trouw aan SV Zulte Waregem. Vanavond verscheen hij opnieuw op de Bosuil, in de kleuren van de rood-geel-groene fusieclub, maar wel trouw gebleven aan het rugnummer 24 dat hij als jonge snaak ook met brio verdedigde in dienst van de Great Old. In het zog van de ervaren verdediger, maakt ene Charni Ekangamene sedert het begin van deze voetbaljaargang kennis met de stiel in de Jupiler Pro League. Hij moet zijn ongeduld evenwel opsparen tot een volgende duel tussen beide clubs, maar dat hoeft wat ons betreft, echt geen tien jaar te duren. In 2005 stond inderdaad de laatste onderlinge partij (aan de Gaverbeek) op het programma. Al had de Great Old aan doelpunten van Fangzhuo Dong en Arthur Gomez genoeg om de partij in haar voordeel te beslechten, de wegen liepen enkele weken later uit elkaar. De Antwerpfans zouden een herhaling van die prestatie alleszins weten te appreciëren.

De regen was een late spelbreker voor de publieke belangstelling, die uiteindelijk wel weer kijkcijfers opleverde voor de nationale omroep die met een uitgebreide delegatie aan mensen en materiaal, cateringploeg en straalverbinding inbegrepen, neergestreken was. Nog voor de bezoekers o.l.v. aanvoerder Karel D'Haene enkele van hun defensieve kwaliteiten hadden moeten tonen, was de Great Old al op achtervolgen aangewezen. Versmacht door de snelheid in de lengte-as via ex-GbA-er Messoudi, koos Plet de linkerhoek uit om Antwerpdoelman Boeckx een eerste keer te verschalken. De glibberige grasmat was geen bondgenoot voor Royal Antwerp FC. Een voorzet van Jannes Vansteenkiste oordeelkundig afgeslagen door Skulason, stuurde doelman Bossut diep op Sylla. die er de hele rood-witte verdediging afliep, doelman Boeckx inbegrepen. Bal opnieuw in de linkerbenedenhoek voor een tweede feestje voor de West-Vlamingen.

Royal Antwerp FC al voor de tweede keer naar de middenstip en het besef van vroegtijdige uitschakeling groeide bij de achterban die evenwel niet versaagde. De elf van Stricker had even nodig om een tegenzet te vinden. Gesteund in de rug door Gertjan Martens kwam de Great Old langs het duo Johanna Omolo en Anthony Di Lallo opzetten. Zo pikte laatstgenoemde halverwege de eerste periode in combinatie met Johanna Omolo bezoekend balverlies op. Anthony Di Lallo stuurde evenwel de kans in de vlucht links naast de kooi van Bossut. Een aansluitingstreffer kwam er dus niet. S.V.Z.W. liet onder de striemende regen het strakke tempo wat verflauwen en maakte kennis met de rood-witte buitenspelval. R.A.F.C. deed verwoede pogingen centrumspits William Owusu Acheampong te bereiken, maar op een zeldzaam ogenblik na gebeurde dat niet.

De 33e minuut was zo een van die schaarse momenten. Aangespeeld door Joren Dom knalde hij naast. De dominantie van de West-Vlamingen over, verraste S.V.Z.W. met nog een derde doelpunt. Jonas De Roeck blokte in corner. Messoudi bereikte aan de eerste paal Plet en die haalde op zijn beurt vernietigend uit met het hoofd. Günther Vanaudenaerde kon nog even dreigen, maar de dwingende eerredder werd een opdracht voor de tweede periode.

Bijkomend gestalte of duelkracht, daarover beschikte de Antwerpcoach weinig tot niet in de dug-out en dus viel de keuze op de technische kwaliteiten en snelheid van Seïd Khiter om de achtervolging in te zetten in de tweede periode. In combinatie met het volume dat de Antwerpfans de huiskamers injoeg, zorgde de inbreng van de Fransman inderdaad voor meer evenwicht in het wedstrijdverloop. K.S.V.W. trok zich achter de demarcatielijn om de voorsprong veilig te stellen. "Wilden we ons kwalificeren voor een interessante affiche in de volgende ronde, had ik mijn sterkste elftal nodig hier op de Bosuil", verklaarde Francky Dury zijn respect voor de selectie van Richard Stricker. Günther Vanaudenaerde behield het overzicht. Zijn pegel scheerde helaas bovenkant lat. Nog was de rood-witte stormloop niet over. Twee hoekschoppen op rij vonden helaas niet de gepaste afwerking.

Het moet gezegd, het jonge broekje Karel D'Haene is een ervaren aanvoerder geworden in dienst van de fusieclub. Even later moest doelman Bossut toch alles uit de grote handschoenen halen om een strakke pegel van Joren Dom uit zijn doelvlak te ranselen. In de nabeurt stond Umberto Carvalho Dos Santos in een opvallend offensieve rol klaar om nog wat klaar te maken. De verdediging gaf geen krimp. Met hen beschikt Francky Dury allicht toch over de nodige strijdlust en ervaring om zich toekomstgewijs uit de degradatiezone te voetballen. Althans dat is toch het vaste voornemen aan de Gaverbeek, zo klonk de S.V.Z.W.-coach tijdens de persconferentie. Richard Stricker probeerde zonder ophouden het offensief te ondersteunen. De inbreng van Kevin Tano en even later ook nog van Emrullah Güvenç leverde wel wat doelkansjes op, maar scoren deed helaas Messoudi aan de overkant.

Hij liftte de bal gepast over de uitkomende Frank Boeckx. Vier in het mandje, was het zware verdict voor het moedige en leeggestreden R.A.F.C. "De steun van de Bosuil was wel hartverwarmend!", vatte de officiële website van de club het gebeuren samen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/09/2014)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
21 Frank Boeckx
3 Papé Abdoulaye Diakité
25 Jonas De Roeck (K)
4 Gertjan Martens
5 Jannes Vansteenkiste
32 Günther Vanaudenaerde
7 Joren Dom
15 Johanna Omolo
14 Umberto Carvalho Dos Santos
16 Anthony Di Lallo
9 William Owusu Acheampong
 
46' 25 Jonas De Roeck (uit)/
18 Seïd Khiter (in)
70' 16 Anthony Di Lallo (uit)/
11 Kevin Tano (in)
78' 14 Umberto Carvalho Dos Santos (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
S.V. Zulte Waregem
1 Sammy Bossut
2 Yarouba Cis­sako
24 Karel D'Hae­ne (K)
16 Olafur Sku­la­son
5 Bryan Verboom
11 Idrissa Syl­la - 11'
13 Mamatou N'Diaye
10 James Troi­si
21 Mohammed Mess­oudi - 73'
26 Chuks Aneke
9 Glynor Plet - 6' - 37'
 
65' 10 James Troi­si (uit)/
17 Willy Overtoom (in)
75' 11 Idrissa Syl­la (uit)/
12 Aleksander Trajkovski (in)
81' 16 Olafur Sku­la­son (uit)/
4 Jeremy Labor (in)