R. Antwerp F.C.

6 - 3

Zat. 03/01/2015 11:00 u.

K.V. Oostende

 
 
 
 
Plaats: Lotto Arena Antwerpen

Toeschouwers: 2400
 
Scheidsrechter: Joeri Van De Velde
 
Football Battle 2015

Shootout beëindigt boeiende Football Battle met FT Antwerpen en R Antwerp FC in een hoofdrol

Met slechts een groepstraining in de benen, trok de voltallige selectie van Richard Stricker, Pieter-Jan Sabbe en Jonas De Roeck op zaterdag 3 januari richting Lotto Arena. Niet om er te figureren in het publiek, wel om er een actieve rol te spelen tijdens de tweede editie van de Football Battle. En zoals al bleek tijdens de persvoorstelling van het evenement op 't Schoon Verdiep ten Stadhuize van de Stad, evenmin om er een bijrolletje te vervullen. Een half uur voor aanvang van de openingspartij tussen KV Oostende en R Antwerp FC gaapte de Antwerpse sporttempel nog bijna leeg, maar bij het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Joeri Van De Velde was de eerste boog gereserveerd voor de kleuren van 't Stad al aardig volgelopen. In het vak van KVO jammer genoeg bijna evenveel toeschouwers als spelers op het terrein.

Ruytinx werkte zich onmiddellijk in de belangstelling en kon daarbij alvast rekenen op afkeuring van de rood-witte 'twaalfde man'. Zoals gezegd een flink gevulde rood-witte dug-out, met inbegrip van o.a. Wim en Decker en Maël Lépicier van wie laatstgenoemde eindelijk in de laatste rechte lijn zit naar zijn eerste speelminuten van het seizoen. Ook Bryan Van den Bogaert zat zich in spelersoutfit te verbijten, want net nog niet speelklaar. David Iboma maakte de aanvankelijke groen-rode voorsprong vlug ongedaan. Gertjan Martens zag zijn doelpunt opnieuw uitgewist door een tegentreffer van KVO, dat in de tweede periode met Seïd Khiter, Emrullah Güvenç, Stallone Limbombé, Kevin Tano in de vernieling werd gespeeld. Bij het begin van haar tweede poulewedstrijd was R.A.F.C. al zeker van een plaats in de halve finale.

De Seasiders gingen tijdens de nieuwjaarsduik tegen Futsal Topsport Antwerpen immers opnieuw kopje onder. Het doelpuntensaldo wees voor de derby tegen FTA tijdelijk aan als reekseerste, mits winst kon de selectie van Richard Stricker alsnog naar de kop van de poule. Ondanks het almaar groeiende volume lieten de rood-witten het een klein beetje hangen tegen de top van het zaalvoetbal in ons land. Ondanks de openingstreffer van Seïd Khiter en de latere aansluitingstreffer van Anthony Di Lallo, nam ex-Antwerpspeler Ahmed Sababti alle twijfel weg met een geslaagde shootout en een vijfde doelpunt voor Futsal Topsport Antwerpen. Ook bij de volgende tegenstander, de Nederlandse topklasser FC Dordrecht, stonden enkele bekende gezichten op het wedstrijdblad.

Ondanks de aanwezigheid en de inzet van aanvoerder Funso Ojo en Marvin Peersman, bewezen de rood-witten hersteld te zijn van hun inzinking tegen FT Antwerpen. Anthony Di Lallo stond opnieuw (tot twee keer toe) aan het kanon en wees daarmee de weg naar een finaleplaats voor zijn rood-witte kleuren. Marvin Peersman bracht met een formidabel afstandsschot dat onder de balk van Frank Boeckx binnenviel, even hoop voor de Schapenkoppen, maar Emrullah Güvenç bezorgde de Great Old met twee late treffers in weinig seconden een ticket voor de finaleplaats en de herkansing van de grote Antwerpse Derby tegen Futsal Topsport Antwerpen.

De fijnbesnaarde zaalvoetballers beschikten weliswaar over de kleinste spelerskern, maar dat was geen bezwaar om de dubbele achterstand na vroege doelpunten van Joren Dom en William Owusu Acheampong in de tweede helft van de partij bij te benen in de score via topschutter Aziz Hitou. In de slotfase kwamen ze op ook voorsprong en zelfs heel dicht bij de toernooizege. Emrullah Güvenç (shootout na drie corners) en Stallone Limbombé bezorgden ultiem commentator Aimé Antheunis overwerk en het talrijk aanwezig publiek een formidabele apotheose onder de vorm van een shootout. Hierin toonden de zaalvoetballers met hulp van invallersdoelman Naigen Gomes zich de besten zodat FT Antwerpen haar naam alle eer aandeed.

R Antwerp FC deed met een finaleplaats beter dan tijdens de eerste editie, maar FT Antwerpen mocht desondanks de toernooizege op het palmares bijschrijven. Volgend jaar derde keer, goede keer voor de Great Old (PeWe - De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/01/2015)?

R Antwerp FC verdienstelijke finalist op 'Football Battle'

11:00u. - R Antwerp FC 6 - KV Oostende 3

Onze ideale voorbereiding op de tweede helft van het seizoen begon met de openingsmatch tegen KV Oostende. Onder meer supportersclubs De Grens, Red & White Legends, De Goudbloem en Great Old vormden een ruim vijftienhonderdtal sterke armada, op post vanaf 11u in de ochtend. Er waren nog tientallen diehards voor de kassa’s aan het aanschuiven of de allesbehalve geliefde Ruytinx kon na twee minuten het eerste doelpunt voor de Kustboys op het scorebord zetten. Tijdens een tijdstraf voor de KVO-doelman kon David Iboma tegenprikken (7’) en 240 seconden later bracht Gertjan Martens de rood-witten op voorsprong.

Nadat Jali egaliseerde voor een 2-2 rustscore, begon R Antwerp FC aan een ware demonstratie na de citroentjes. Voor een zinderende Lotto Arena dikten Seïd Khiter, Emrullah Güvenç, Stallone Limbombe en Kevin Tano aan tot de niet eens geflateerde 6-3 eindscore tegen één van de vroege revelaties van de Jupiler Pro League. Aangezien ook de zaalvoetballers van FT Antwerpen weinig tegenstand ondervonden van het ‘wereldploegske’ van Mark Coucke (7-3 eindscore) zouden FT Antwerpen en R.A.F.C. in het derde en laatste duel van de poule onder elkaar uitmaken wie als winnaar en runner-up uit de bus zou komen.

R Antwerp FC - eerste helft: 21 Frank Boeckx - 2 David Iboma (7' 20 Stallone Limbombé - 15' 3 Papé Diakité), 7 Joren Dom (7' 14 Umberto Carvalho Dos Santos), 9 William Owusu Acheampong (7' 11 Kevin Tano - 15' 16 Anthony Di Lallo), 10 Emrullah Güvenç (7' 4 Gertjan Martens - 15' Seid Khiter)
R Antwerp FC - tweede helft: 21 Frank Boeckx - 3 Papé Diakité (22' David Iboma), 9 William Owusu Acheampong (20' 10 Emrullah Güvenç - 26' 18 Seid Khiter), 16 Anthony Di Lallo (22' 7 Joren Dom), 18 Seid Khiter (20' 20 Stallone Limbombé - 26' Kevin Tano).

Scoreverloop: 2' Ruytinx (0-1), 7' David Iboma (1-1), 10' Gertjan Martens (2-1), 10' KVO-14 (2-2), 18' Seïd Khiter (3-2), 24' Emrullah Güvenç (4-2), 26' Stallone Limbombé (5-2), 28' Kevin Tano (6-2), KVO-20 (6-3).

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

14:00u. FT Antwerpen 5 - R Antwerp FC 2

Stamnummer 1 begon met een startvijf bestaande uit Jordy Huysmans, Papé Diakité, Anthony Di Lallo, Seïd Khiter en Kevin Tano aan het duel tegen de balgoochelaars van coach Karim Bachar. Seïd Khiter scoorde een enig mooi doelpunt in deze Antwerpse kraker, maar met smaakmaker en vliegende keeper Zemmouri wisten de Rooijongens altijd een numerieke meerderheid te creëren. De Strickerboys waren dus rijp voor de slacht. Anthony Di Lallo kon nog wel met een fraaie lob (4-2) even hoop in de rood-witte rangen brengen, maar het was ex-Antwerpspeler Ahmed Sababti die met een schootout-doelpunt de wedstrijd in een beslissende plooi legde (5-2)!

Niet getreurd. Ondanks de nederlaag stond de Great Old wel degelijk in de halve finale en in de andere groep kon KV Kortrijk na een ware zenuwthriller de winnaars van de vorige editie, KSC Lokeren uit de Football Battle kegelen. De tweede halve finalist was FC Dordrecht, dat met fris en fruitig voetbal op geen enkel moment de indruk gaf om een laagvlieger te zijn in de Nederlandse Eredivisie. Met onder andere Funso Ojo en Marvin Peersman in de gelederen hielden ze KSC Lokeren op een doelpuntrijke draw, alvorens KV Kortrijk te declasseren met zware 7-2 cijfers. Dus waren de Schapenkoppen de volgende tegenstander…

R Antwerp FC - eerste helft: 26 Jordy Huysmans - 3 Papé Diakité (7' 2 David Iboma), 11 Kevin Tano (3' 10 Emrullah Güvenç - 11' William Owusu Acheampong), 16 Anthony Di Lallo (7' 7 Joren Dom), 18 Seïd Khiter (3' 20 Stallone Limbombé - 11' Kevin Tano).
R Antwerp FC - tweede helft: 26 Jordy Huysmans - 4 Gertjan Martens (22' 16 Anthony Di Lallo), 14 Umberto Carvalho Dos Santos (23' 3 Papé Diakité), 10 Emrullah Gûvenç (22' 11 Kevin Tano - 26' 9 William Owusu Acheampong), 18 Seïd Khiter (20' 20 Stallone Limbombé - 26' 17 Gauthier Madjo-Matsingi)

Scoreverloop: 3' Seïd Khiter (0-1), 4' FTA-26 (1-1), 16' FTA-11 (2-1), 17' FTA-4 (3-1), 21' 26 (4-1), 28' Anthony Di Lallo (4-2), 29' Sababti (5-2 - shoot-out).

Scheidsrechter: Lawrence Visser

16:20u. halve finale FC Dordrecht 3 - R Antwerp FC 4

Voor de halve finale greep coach Richard Stricker naar volgende basisvijf: Frank Boeckx, David Iboma, Joren Dom, Kevin Tano en William Owusu Acheampong. Na een afwachtend begin van beide ploegen wist een zeer gemotiveerde Anthony Di Lallo na 9 minuten de openingstreffer te maken met een snoeihard schot dat via de onderkant van de lat in doel verdween. Een onoplettendheid van de verdediging liet de Dordtenaren toe om via Koné gelijk te maken. Op slag van rusten wist Hoeienaar Anthony Di Lallo opnieuw de netten bol te zetten via een vrije trap voorbij een kansloze goalie Kurto.

Net na kampwissel kon Frank de Tank een op het eerste zicht onschuldig afstandsschot niet tegenhouden. Marvin Peersman duwde zijn voormalige club nog wat dieper in rouw (met een geweldig vallend afstandssschot). Een 2-3 achterstand goedmaken in een nu kolkende Lotto Arena is een kolfje naar de hand van Superturk. De Turkse Limburger slaagde erin om in een tijdspanne van 60 seconden de Arena in lichterlaaie te zetten. Eerst de gelijkmaker na een intikker toen de bal via de deklat terug in het veld catapulteerde, een oogwenk later volgde er een schicht van op de middellijn voorbij een kansloze Kurto (4-3). De kleine Nederlandse supporterskaravaan (10 man) kon huiswaarts keren. De finale… een revanche tegen het met weinig rotatiemogelijkheden kampende FT Antwerpen.

R Antwerp FC - eerste helft: 21 Frank Boeckx - 2 David Iboma (7' 4 Gertjan Martens - 22 16 Anthony Di Lallo), 7 Joren Dom (7' 20 Stallone Limbombé - 14' 18 Seïd Khiter), 9 William Owusu Acheampong (7' 10 Emrullah Güvenç - 12 ' 7 Joren Dom - 20' 10 Emrullah Güvenç), 14 Umberto Carvalho Dos Santos (7' 16 Anthony Di Lallo - 18 2 David Iboma)

Scoreverloop: 9' Anthony Di Lallo (0-1), 12' FCD-23 (1-1), 15' Anthony Di Lallo (1-2), 16' FCD-21 (2-2), 21' Peersman (3-2), 28' Emrullah Güvenç (3-3), 29' Emrullah Güvenç (3-4).

Scheidsrechter: Wim Smet

17:25u. Finale FT Antwerpen 4 - R Antwerp FC 4

De echte thriller van de dag moest nog komen, zaal tegen veld en de 2400 kijklustigen in de Lotto Arena (onder wie Topsportdirecteur Frans Van den Wyngaert en Sportschepen Ludo Van Campenhout) en nog een schijntje die de rechtstreekse uitzending op ATV met commentaar van oud-bondscoach Aimé Antheunis thuis volgden, kregen waar voor hun zuurverdiende centen. Met Frank Boeckx, David Iboma, Kevin Tano, William Owusu Acheampong en Joren Dom in de basisvijf ging R Antwerp FC op zoek naar eerherstel. Onze cultuurbewaker Joren Dom kon na 110 seconden met een raket in de kruising de score openen alvorens een nuttige William Owusu Acheampong van slordig balverlies kon profiteren om dubbele cijfers op het bord te krijgen.

Net voor het rustsignaal een eerste teken van leven van FT Antwerpen dat via Zougagghi kon milderen. Even stilte voor de storm, de zaalvoetballers persten er zowaar een offensief uit bekroond met doelpunten van topscorer Hitou (2-3). En dan begon de zotternij! Via een derde corner konden de Bosuiljongens een shootout bemachtigen en Superturk zorgde voor extra decibels door deze haarfijn om te zetten. De klok gaf het einde van de speeltijd aan maar omdat keeper Zemmouri onzacht in aanraking was gekomen met het kunstgras en geblesseerd per brancard het veld moest verlaten, gaf de scheidsrechter nog een minuut extra time aan. Zougagghi leek het laken naar de kant van de zaalvoetballers te trekken maar met een wanhoopschot van Stallone Limbombé mocht ieder team zich opmaken voor een toetje in de vorm van 5 shootouts elk.

In die shootouts zou reservedoelman Naigen Gomes zich weten te onderscheiden. Joren Dom zette nog wel de eerste om, maar Kevin Tano miste royaal en de inzetten van Limbombe en Guvenç werden met verve gepareerd door een jonge uitblinkende doelman Naigen Gomes. Voor de Rooijongens wisten Zaaf, Hitou en Zugagghi wel raad met hun shootout en tekenden ze dus voor een 1-3 na strafschoppen. Al bij al een zeer terechte winnaar maar ook een pluim voor de uitmuntende sfeer die door de Antwerpaanhang van minuut 1 tot de laatste fatale trap van Emrullah Guvenç was gecreëerd. Dit totaalspektakel verdient dan ook een derde editie!

Na een halve finale in de vorige editie en een finaleplaats dit jaar, wordt het derde keer, goede keer voor onze Reds?

R Antwerp FC: 21 Frank Boeckx - 2 David Iboma (6' Gertjan Martens - 15' David Iboma - 26' 20 Stallone Limbombé), 7 Joren Dom (6' 14 Umberto Carvalho Dos Santos - 12' 7 Joren Dom - 19' 11 Kevin Tano - 23 7 Joren Dom), 9 William Owusu Acheampong (6' Anthony Di Lallo - 15' 9 William Owusu Acheampong - 19' 10 Emrullah Güvenç), 11 Kevin Tano (6' 10 Emrullah Güvenç - 9' 20 Stallone Limbombé).

Scoreverloop: 1' Joren Dom (0-1), 5' William Owusu Acheampong (0-2), 13' FTA-10 (1-2), 22' FTA-11 (2-2), 23' FTA-11 (3-2), 30' Emrullah Güvenç (3-3 - shoot-out), 33' FTA-10 (4-3),
33' 20 Stallone Limbombé (4-4).

Scheidsrechter: Wim Smet (www.rafc.be- 03/01/2015).

(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online i.s.m. www.rafc.be - 03/01/2015)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
 
K.V. Oostende