R.S.C. Anderlecht

1 - 0

Zon. 01/11/2020 13:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Lotto Park

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Jan Boterberg

Lijnrechters: Christophe Baillieul - Mathias Hillaert

Vierde official: Wesley Alen
 
Balbezit voor de Great Old, maar de punten blijven in het Lotto Park
Een gelijkspel tegen KAS Eupen en vijf overwinningen had de Great Old de koppositie in de Jupiler Pro League opgeleverd. Verder nam de club een optie op Europese overwintering na fel gesmaakte optredens in de Europa League. Amper bekomen van de stuntzege op de Bosuil tegen Tottenham Hotspur FC, moest Royal Antwerp FC zondagmiddag alweer aan de bak in het Lotto Park. Met Koji Miyoshi, Simen Juklerod en modelkapitein Faris Haroun verdwenen drie sterkhouders naar de bank of de tribune. Met Aurélio Ulineia Buta, Nana Ampomah en Birger Verstraete werd het kwaliteitsverlies tot een minimum beperkt. Kapitein voor een dag Ritchie De Laet kweet zich voortreffelijk van zijn taak en zou negentig minuten het goede voorbeeld geven. Thuiscoach Kompany had de bezoekers tot favoriet uitgeroepen en zag zijn elftal met countervoetbal onverdiend de volle buit binnenhalen.

Geholpen door enkele slordige passes in het Antwerpse verdedigende compartiment ging de thuisploeg op zoek naar een vroege voorsprong. Schoten van Amuzu en Zulj konden Jean Butez niet verschalken. De Franse goalie moest even later evenwel erg attent zijn op een inzenden van Tau. Zonder zijn mooie interventie kon de doorgelopen Nmecha de bal eenvoudig intikken. Een mindere start voor de Antwerpenaren, maar daar zou spoedig verandering in komen. Een inzenden van Lior Refaelov werd afgeblokt, een corner van de Israëlische draaischijf werd door Abdoulaye Seck over doel gebuffeld. Geleid door veldheer Jérémy Gelin en een onverzettelijke Ritchie De Laet kon de thuisploeg de bezoekende defensie voor rusten niet meer in verlegenheid brengen. Het was aan de overzijde dat de alarmbellen afgingen. Een mooie actie werd door Pieter Gerkens richting doelmond getrapt. Een puik ingrijpende Van Crombrugge behoedde de hoofdstedelingen voor achterstand. De bezoekers misten wat focus en frisheid tegen de jeugdige falanx van Kompany, maar domineerden met 70% balbezit in de eerste helft.

In de tweede helft voltrok zich hetzelfde scenario. Een redelijke start voor de thuisploeg zonder evenwel kansen en een op balbezit loerende bezoekende equipe. Die geduldige opbouw zou na 15 minuten bijna succes opleveren. Kansen voor Nana Ampomah, Lior Refaelov en Pieter Gerkens werden allen door de uitblinkende thuisgoalie verijdeld. In de Antwerpse verdedigingslinie moest Jérémy Gelin met krampen het veld verlaten. Martin Hongla schoof een rij achteruit en invaller De Pauw mocht de middenveldrangen versterken. De thuisploeg had ondertussen de ontgoochelende Bundu vervangen door Mukairu. Door een communicatiefout in de Antwerpse gelederen kon Lokongo de middenveldstrook oversteken. Zijn passing was loepzuiver op de Nigeriaanse invaller. De ongedekte winger haalde met een enig mooi krulschot uit. Jean Butez kansloos en de onverdiende voorsprong voor een op de counter spelende thuisploeg was een feit. Coach Ivan Leko bracht nog Koji Miyoshi en Christian Benavente in het spel, maar precisie ontbrak om succesvol te zijn. Het gevecht tegen de frisse tegenstander en de tijd ging verloren. Toch konden de Sinjoren met opgeheven hoofd huiswaarts keren. Nu donderdag wacht een nieuwe affiche voor de Europa League tegen LASK Linz op de Bosuil en dan gaat het in een rotvaart richting zondag om op de heilige grond de Waalse trots R Standard de Liège te ontvangen. Tot dan!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/11/2020)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
46 Jean Butez
4 Abdoulaye Seck
26 Jérémy Gelin - 62'
2 Ritchie De Laet (K) - 30'
30 Aurélio Buta - 79'
5 Birger Verstraete
18 Martin Hongla
23 Nana Ampomah
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani
 
73' 26 Jérémy Gelin (uit)/
14 Nill De Pauw (in)
79' 30 Aurélio Buta (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
80' 23 Nana Ampomah (uit)/
24 Christian Benavente (in)
R.S.C. Anderlecht
30 Handrik Van Crombrugge (K)
62 Michael Murillo
20 Matt Miazga
42 Hannes Delcroix
92 Kemar Lawrence
48 Sambi Lokonga
11 Percy Tau
23 Peter Zulj
19 Mustapha Bundu
7 Lukas Nmecha
40 Francis Amuzu
 
62' 19 Mustapha Bundu (uit)/
12 Paul Mukairu (in) - 76'
73' 92 Kemar Lawrence (uit)/
32 Derrick Luckassen (in)
79' 11 Percy Tau (uit)/
8 Joshua Cullen (in)