Technische staf 2020-2021
Ivan Leko Rudi Cossey
7 februari 1978 2 augustus 1961
T1 T2
Spelerscarriëre
Leko's profcarrière begon bij HNK Hajduk Split, waar hij aanvoerder werd. In 2001 vertrok hij naar Spanje om er voor Málaga CF te spelen. Hij zou er vier jaar blijven, in 2005 keerde hij voor een paar maanden terug naar zijn ex-club Hajduk, waarna hij naar Club Brugge getransfereerd werd.
Voor de start van het WK 2006 verzamelde Leko dertien caps voor de Kroatische nationale ploeg. Hij maakte deel uit van de Kroatische selectie op het WK 2006 in Duitsland. Hier kwam hij geen minuut van de bank. Leko kon ook uitkomen voor het voetbalelftal van Bosnië en Herzegovina, vanwege zijn Bosnische wortels.
In 2009 tekende Leko een contract bij Germinal Beerschot voor 3,5 jaar. Vanaf 1 februari 2010 werd hij tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Sporting Lokeren. Na zijn uitleenbeurt werd op 28 mei 2010 bevestigd dat Leko definitief naar Lokeren verhuisde.

Trainerscarrière
Oud-Heverlee Leuven
Op 25 februari 2014 raakte bekend dat Leko met onmiddellijke ingang stopte met voetballen en aan de slag ging als coach bij Oud-Heverlee Leuven. Hier startte hij zijn carrière met een gelijkspel tegen Lierse SK en een overwinning tegen RSC Anderlecht. Hij kon niet vermijden dat Oud-Heverlee Leuven naar de Tweede klasse degradeerde.
Sint-Truiden
Leko werd in juli 2016 aangesteld als coach van Sint-Truidense VV. Hij behaalde de finale van play off 2 maar verloor deze.
Club Brugge
Op 8 juni 2017 maakte Club Brugge bekend dat Leko de nieuwe hoofdcoach wordt ter vervanging van Michel Preud'homme. Bij STVV werd hij opgevolgd door de al snel weer ontslagen Spanjaard Bartolomé Marquez. Hij tekende een contract voor 2 seizoenen.
In het begin van het seizoen verliep niet alles vlekkeloos. Zo kwam er al wat druk na de snelle uitschakeling in de voorronde van de Champions League en de Europa League. Hij bleef echter vasthouden aan zijn systeem en in de competitie verliep alles veel beter. Van speeldag 1 tot speeldag 30 stond de ploeg op de eerste plaats. In de moeizamere play offs kon Club Brugge op 13 mei 2018, de negende speeldag, zekerheid verwerven bij Standard Luik. Die wedstrijd eindigde in 1-1 en daarmee was de ploeg zeker over het kampioenschap. Voor Leko was het zijn eerste titel als coach. Voor zijn geslaagde eerste seizoen als trainer van Club Brugge werd hij op maandag 14 mei 2018 door zijn collega's verkozen tot trainer van het jaar.
Op 10 oktober 2018 werd Leko meegenomen voor verhoor in verband met een onderzoek van het federaal parket, Operatie Propere Handen.
Al Ain
Begin juni 2019 tekende Leko een contract voor twee seizoenen bij Al Ain FC. In december 2019 werd hij er ontslagen na tegenvallende resultaten.
Royal Antwerp F.C.
Op 20 mei 2020 raakte bekend dat Leko László Bölöni gaat vervangen wiens contract niet verlengd werd. Het is de vierde Belgische club waar hij aan de slag gaat na Club Brugge, Sint-Truidense VV en Oud-Heverlee Leuven.
(Bron: Wikipedia)
Een zware erfenis veiligstellen, een pad naar permanent succes voor de Great Old uitstippelen, maar ook de Cup Final als sluitstuk van het seizoen 2019-2020 voorbereiden en winnen, was de niet onaanzienlijke opdracht waarvoor hoofdcoach Ivan Leko en zijn nieuwgevormde technische staf zich geplaatst zag. Een taak op maat van een ervaren assistent: Rudi Cossey. Hij had al een klinkende naam in het Belgische voetbalwereldje als speler van RWD Molenbeek, Club Brugge en KSC Lokeren toen hij in 1995 voor het eerst een contract als assistent-coach bij de club uit het Waasland onderschreef. Vervolgens bij OHL en RAEC Mons ervaring op te doen als hoofdcoach, om in 2010 opnieuw als assistent te tekenen in het Waasland. Ook bij KAA Gent, KRC Genk, Club Brugge KV (als assistent van Ivan Leko en collega van Edward Still) en Cercle Brugge. Rudi Cossey was voor zijn overstap overigens lang geen onbekende bij de (oudere) Antwerpfans. Liefst negentien keer nam hij het als speler van RWDM en Club Brugge KV op tegen de oudste club van 't land. In de zomer van 1992 stond hij overigens in het winnende kamp in strijd om de Supercup tussen landskampioen en bekerwinnaar. Vanaf de zomer van 2020 zet hij op de Bosuil mee de koers naar succes uit.
   
Edward Still Vedran Runje
13 december 1990 10 februari 1976
assistent / video-analist keepertrainer
Edward Still is de (stille) derde kracht van de voor het seizoen 2020-2021 nieuwgevormde technische staf van Royal Antwerp FC. De in België geboren assistent-coach heeft net als zijn broer William (ex-K Lierse SK) Britse roots. Engelstalig van huis uit, liep hij school in het Frans en vervolledigde zijn academische opleiding in het Nederlands aan de Rotterdam School of Management. Zijn talenkennis bleek een uitstekende troef bij de start van zijn trainerscarrière bij K Sint-Truidense VV. In september 2015 ging hij er aan de slag als video-analist, om een seizoen later als t3 door te schuiven in de technische staf van Ivan Leko. In de zomer van 2017 maakte hij samen met zijn hoofdcoach de overstap naar het Jan Breydelstadion om er onmiddellijk de top de ambiëren. Stamnummer drie werd in het eerste seizoen onder het triumviraat Leko, Cossey, Still landskampioen. Er volgde nog een tweede (bijna even) succesrijk seizoen, maar dat betekende meteen ook het tijdelijke einde van de samenwerking. In de vroege zomer van 2020 zorgde technisch directeur Luciano D'Onofrio voor een reunie in Deurne-Noord. De ambities in Deurne-Noord zijn duidelijk. Edward Still is aan de club gebonden met een eenjarige overeenkomst.
Carrière als trainer:
Racing Jet Wavre (2006-2012 - jeugd), RU Rixensart (2012-2014 jeugd), K Sint-Truidense VV (2015-2017 - assistent), Club Brugge KV (2017-2019 assistent), Royal Antwerp FC (2020-.. assistent/video-analist)
Vedran Runje had al een bekende naam in het Belgische voetbal en bovendien al een mooi palmares opgebouwd als speler voor hij in 2017 bij Royal Antwerp FC als keepertrainer aan de slag ging. Kort voor de eeuwwende landde hij voor eerst op de Luikse hoogvlakte om er bij R Standard de Liège onmiddellijk mee te bouwen aan de opgang richting top van het nationale voetbal. Ondanks de nederlaag in eigen huis tegen de Great Old plaatsten de Rouches zich na het seizoen 2000-2001 voor Europees voetbal. Na drie seizoenen Olympique Marseille keerde hij weer bij zijn vroegere Belgische club om er onder de bezielende leiding van hoofdcoach Dominique D'Onofrio te werken. Op het einde van zijn tweede Luikse episode in 2006, werd zijn ploegmaat Sergio Conceição verkozen tot Gouden Schoen en werd hij zelf uitgeroepen tot doelman van het jaar! Hij bleef tot 2011 international voor zijn land Kroatië en zou 43 caps veroveren. Een keer slechts trof hij de Rode Duivels in een vriendschappelijke wedstrijd. Hij beëindigde in datzelfde jaar zijn actieve carrière in Frankrijk bij het bij de Antwerpfans welbekende Racing Club de Lens. Net na de promotie in 2017 haalde kersvers sportief directeur Luciano D'Onofrio Vedran Runje naar de Bosuil als opvolger van Jerry Vanacker. Passie en gedrevenheid zijn de kenmerkende kwaliteiten waarmee hij elke week weer zijn doelmannen voorbereidt op de wedstrijden.
Loopbaan als speler:
HNK Trogir (Kro.)(1993-1995), Hajduk Split (Kro.)(1996-1998), R Standard de Liège (1998-2001), Olympique de Marseille (Fra.)(2001-2004), R Standard de Liège (2004-2006), Besiktas JK (Tu.)(2006-2007), RC Lens (Fra.)(2007-2011)
Loopbaan als trainer:
Royal Antwerp FC (2017-..)
   
 
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online i.s.m. Royal Antwerp Football Club)