R. Antwerp F.C.

3 - 0

Don. 20/10/2022 18:30 u.

K.V. Oostende

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 14.667
 
Scheidsrechter: Bert Put

Lijnrechters: Rien Vanyzere - Thibaud Nijssen

Vierde official: Quentin Pirard
 
Geslaagde herstelpartij voor team Mark van Bommel
Royal Antwerp Football Club heeft op een zwoele donderdagavond het gat met koploper KRC Genk weer tot één punt verkleind. De ploeg van team van Bommel wist de Kustboys na de zeperd van afgelopen weekend wel opzij te zetten : het werd 3-0 in het quasi volgelopen Bosuilstadion. Een dramatische eerste negen minuten met doelpunten van William Balikwisha, Dragus en Canak deden de Great Old afgelopen zondag in de Hel van Sclessin de das om en moesten de Sinjoren, die in de eerste negen wedstrijden geen enkel punt verspeelden, ineens de koppositie aan KRC Genk laten. Door overwinningen van de Limburgse trots op dinsdag en R Union SG en Club Brugge KV op woensdag was een overtuigende zege verplichte kost en dus wisten technische staf en spelers van de Reds wat hen verwacht werd tegen de Kustboys. Door vervoersperikelen op de snelweg naar Antwerpen arriveerde de spelersbus van KVO slechts vijfenveertig minuten voor de aanvang van de wedstrijd. Er werd dus besloten om het aanvangsuur vijftien minuten op te schuiven. Bij de West-Vlamingen voerde coach Vanderhaeghe maar liefst zes wissels door, de thuisploeg hield het bij drie andere namen.

In de startersrij vonden de wederom talrijk opgekomen supporters de vertrouwde gezichten terug van Ritchie De Laet, Calvin Stengs en Michel Ange Balikwisha. Vincent Janssen was de targetman in een dynamische 4-2-3-1-formatie. Michael Frey, Jelle Bataille en Arbnor Muja bevolkten samen met o.a. jonkie Arthur Vermeeren de reservebank. Pedrag Ristovic was de legend van dienst om de aftrap te verrichten. Bert Put de leidsman. Zoals te verwachten viel tegen een modale tegenstander trok stamnummer 1 onmiddellijk ten aanval. Na iets minder dan drie minuten ontplofte de openingstreffer al tegen het bezoekende net. De debuterende keeper Phillips had geen verweer tegen een verschroeiende poeier vanop 25 meter van Ritchie De Laet. De Antwerpenaar pur sang kreeg de bal panklaar gelegd door de bedrijvige Vincent Janssen en zette zijn ploeg op rozen. De bezoekers moesten de wet van de sterkste ondergaan. Mooie combinaties van de thuisploeg strandden vaak bij de laatste beslissende baltoets of pass, al werd halverwege het eerste bedrijf wel een tweede treffer van Ritchie De Laet na een VAR-interventie afgekeurd. Vincent Janssen zou, toen hij de bal doorkopte, in buitenspelpositie hebben gestaan. De clubtopscorer van de Reds had zelf overigens het vizier niet op scherp staan. Hij verzuimde onder andere met een actie in de box na een unieke draaibeweging zijn seizoensstotaal op te schroeven. Ook Michel Ange Balikwisha kreeg twee opgelegde kansen om de score te verdubbelen. Steeds vond de kwieke winger een Oostends been in de weg.

Net na de pauze kwamen de Reds met de schrik vrij. De Oostendse middenvelddynamo McGeehan dacht de gelijkmaker te hebben genet, maar er was duidelijk eerst een voorafgaandelijke overtreding op Vincent Janssen gebeurd. De fout van Urhoghide werd slechts na (een overbodige) VAR-tussenkomst bevestigd. En dan was de tijd van Dutch Delight aangebroken. Calvin Stengs had een snelle inworp klaar voor zijn landgenoot Vincent Janssen in de box. De robuuste targetspits bediende aan de linkerpaal de doorgelopen Jurgen Ekkelenkamp en de verdubbeling van de score was een feit. Tegen een machteloos KVO, dat maar één keer kon dreigen via de ingevallen Batzner was de strijd gestreden om te eindigen met een lange reeks wissels. Op het uur werden William Pacho en Michel Ange Balikwisha vervangen door Dinis Almeida en Arbnor Muja. Tien minuten later gevolgd door de intrede van Michael Frey en Jelle Bataille voor Vincent Janssen en Ritchie De Laet. De gretig ingevallen Michael Frey zette dan de eindcijfers op het bord. De ingebrachte spits kapte zich na een pass van wederom Jurgen Ekkelenkamp knap vrij, bleef oog in oog met de Oostendedoelman koelbloedig. Volgde nog gallery play van de thuisploeg, maar Calvin Stengs en Arbnor Muja verzuimden om de score nog uit te diepen. De toeschouwers kirden van plezier bij het aanschouwen van zoveel moois. De Sinjoren konden een zevende thuiszege op rij laten noteren. Een geslaagde herstelpartij, maar zondag wacht wel nog de confrontatie met reeksleider KRC Genk. Doelpunten en spektakel verzekerd! Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/10/2022)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet - 3'
23 Toby Alderweireld (K) - 88'
51 Willian Pacho
21 Sam Vines
16 Pieter Gerkens
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
14 Calvin Stengs
24 Jurgen Ekkelenkamp - 52'
10 Michel-Ange Balikwisha
18 Vincent Janssen
 
61' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
11 Arbnor Muja (in)
61' 51 Willian Pacho (uit)/
61 Dinis Almeida (in)
70' 18 Vincent Janssen (uit)/
99 Michael Frey (in) - 79'
70' 2 Ritchie De Laet (uit)/
34 Jelle Bataille (in)
84' 16 Pieter Gerkens (uit)/
48 Arthur Vermeeren (in)
K.V. Oostende
1 Dillon Phillips
2 Osaze Urhoghide
33 Anton Tanghe
3 Zech Medley
18 Tatsuhiro Sakamoto
16 Sieben Dewaele - 19'
10 Kenny Rocha Santos - 30'
29 Robbie D'Haese
14 Adedapo Awokoya-Mebude
8 Cameron McGeehan
68 Thierry Ambrose
 
46' 10 Kenny Rocha Santos (uit)/
34 Nick Batzner (in)
46' 16 Sieben Dewaele (uit)/
19 Manuel Osifo (in)
66' 3 Zech Medley (uit)/
11 Indy Boonen (in)
77' 18 Tatsuhiro Sakamoto (uit)/
99 Alessandro Albanese (in)
77' 68 Thierry Ambrose (uit)/
90 Mohamed Berte (in)