R. Antwerp F.C.

0 - 0

Zat. 23/09/2023 20:45 u.

R.W.D.Molenbeek

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.682
 
Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters: Dirk Gilon - Bryan Bijnens

Vierde official: Simonini Matonga
 
Wie de kansen niet benut...
Team Mark van Bommel en zijn kern hadden er sinds de voorgaande speeldag al een stevige verplaatsing en dito kennismaking met het Europese topvoetbal in het Estadi Olímpic Lluís Companys opzitten. In een ietwat ver verleden het centrum van de Olympische Spelen 1992, nu de (tijdelijke) locatie van CF Barcelona. De Bosuilcoach en zijn staf zijn voorwaar geen grote liefhebbers van rotatie en dus liep de meerderheid van de spelers opnieuw in de startersrij. Owen Wijndeel kreeg tijdelijk rust en dus verhuisde Jelle Bataille naar linksachter. Op rechts paste Ritchie De Laet met voor zich Anthony Valencia. Hij moest zijn eerste basisplaats maar eens gaan verzilveren met aanvallende impulsen tegen de stug verdedigende tegenstander. Hoewel voor het eerst op de Bosuil sinds vele vele jaren, liepen er deze zaterdagavond toch enkele in Deurne-Noord (erg) bekende gezichten bij RWDM in de basis. Alexis de Sart tekende deze zomer bij de promovendus, maar was nergens te bespeuren. Misschien moest de pers maar eens informeren of hij niet net als Jacob Ondrejka 'mysterieus verdwenen' is. Er wel bij: doelman en aanvoerder Theo Defourny wilde dank zij een stevige defensieve organisatie, Pierre Dwomoh inbegrepen, de huidige klassering tenminste behouden en indien mogelijk verbeteren. Hij vervulde samen met Antwerpcaptain Toby Alderweireld de honneurs bij scheidsrechter Wim Smet.

De Bosuilen hadden hun Europese hemdjes opnieuw omgeruild voor hun traditionele rood-witte shirts en lieten de aftrap aan de tegenstander. Toby Alderweireld & co. claimden minutenlang balbezit. De tegenstander liet begaan en greep enkel in de buurt van de eigen goal in. Zo mocht Michel-Ange Balikwisha als eerste voor zijn kleuren naar het cornerpunt. Even later kwam Antwerpdoelman Jean Butez voor het eerst in beeld om een vrijetrap te versturen na fout op aanvoerder Toby Alderweireld. Rond het kwartier evolueerden op uitzondering van de Antwerpdoelman alle eenentwintig spelers op de helft van de fusieclub. Zoveel ijver, maar een barst in de constructie van de tegenstander was niet te ontwaren. Even voorbij halverwege die eerste periode moesten de handen uit de mouwen bij Defourny om de gestrekte doelpoging van Michel-Ange Balikwisha richting korte hoek te klemmen. Vincent Janssen liep al een eerste keer in de kundig opgestelde buitenspelval. Het zou de clubtopschutter zeer tot ongenoegen van zijn achterban nog een aantal keren overkomen. Even opwinding aan de overkant als Mercier een afgeblokte poging van Gueye metershoog over het doel van Jean Butez richting zitplaatsen tribune vier joeg. Even tevoren geraakt tijdens een scrimmage in het vijandelijke strafschopgebied, moest Soumaüla Coulibaly zijn plaats afstaan aan Zeno Van den Bosch om mysterieus op te gaan in de blessureboeg van de Bosuil.

Rusten met 0-0 en terugkeren in gewijzigde samenstelling. Owen Wijndal nam over van Ritchie De Laet en dus verhuisde Jelle Bataille naar rechtsachter. Vincent Janssen mocht die tweede periode op gang trappen. Een snelle goal zou erg welkom zijn en dus werd het tempo opgetrokken, al was het Jean Butez die als eerste tussenbeide moest komen om na hoekschop van Mercier de kopbal van Biron te klemmen. De Reds hadden al spoedig het balbezit heroverd en trokken gezwind(er) richting Defourny. Gyrano Kerk, Arbnor Muja, Alhassan Yusuf Abdullahi en George Ilenikhena waren dan al bezig aan de opwarming voor een (mogelijke) invalbeurt. Ondertussen kregen de vertragingsmaneuvers van de bezoekers een nieuwe impuls met de verzorging op terrein van hun spits Gueye. Anthony Valencia werd wel heel opzichtig in zijn dadendrang gehinderd, al vond Smet ingrijpen niet nodig! Pal op het kwartier had de wedstrijdleiding nood aan interventie vanuit Basecamp Tubize om Vincent Janssen achter de penaltystip te plaatsen voor een redding van Defourny. De doelman was wel heel snel weg om in zijn linkerhoek de poging op te vangen. Felicitaties van de medemaats. De knal van Arbnor Muja met links was zelfs het ingrijpen niet waard. Even later trok Owen Wijndal zich over links op gang voor een raid in de bezoekende zestien tot hij ongenadig neergehaald werd door invaller Camara. Het was Basecamp Tubize dat voor oponthoud, twijfel en verwarring zorgde bij Vincent Janssen die ook zijn tweede elfmeter tot ontzetting van de vele duizenden fans gestopt zag door Defourny. Met nog een kwartier te gaan loerde het gevaar van een dodelijke tegenprik. Mercier oriënteerde de medemaats af en toe in de richting van het rood-witte doel. Zo kon Dwomoh zowaar gevaarlijk uithalen over de kruising. Een keer nog leek die bevrijdende treffer toch nog weggelegd voor Vincent Janssen. Zijn kopbal scheerde het doel. Tijdens de weinige ogenblikken dat er in blessuretijd ook gevoetbald werd, besloot Gyrano Kerk zijn inspanningen voorlangs. De statistieken spreken voor zich maar daarmee win je nog geen wedstrijd. De Great Old besloot dus een frustrerende week met een tegenvallend resultaat...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/09/2023)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
23 Toby Alderweireld (K)
44 Soumaüla Coulibaly
2 Ritchie De Laet
48 Arthur Vermeeren
27 Mandela Keita
24 Jurgen Ekkelenkamp
55 Anthony Valencia
10 Michel-Ange Balikwisha
18 Vincent Janssen
 
39' 44 Soumaüla Coulibaly (uit)/
33 Zeno Van den Bosch (in)
46' 2 Ritchie De Laet (uit)/
5 Owen Wijndal (in)
64' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
11 Arbnor Muja (in)
64' 55 Anthony Valencia (uit)/
7 Gyrano Kerk (in)
R.W.D.Molenbeek
33 Theo Defourny (K)
4 William Klaus
3 Florian Le Joncour
2 Luis Segovia
21 Marsoni Sambu
6 Pierre Dwomoh
8 Shuto Abe
26 Felipe Souza de Almeida Abner
30 Xavier Mercier
7 Mickael Biron
9 Makhtar Gueye
 
70' 30 Xavier Mercier (uit)/
77 Jeff Reine-Adelaide (in) - 95'
70' 9 Makhtar Gueye (uit)/
17 Ilay Camara (in)
86' 7 Mickael Biron (uit)/
11 Niklo Dailly (in)
94' 26 Felipe Souza de Almeida Abner (uit)/
44 Moussa Sissako (in)