Technische staf 2023-2024
Mark van Bommel John Stegeman
22 april 1977 27 augustus 1976
hoofdtrainer assistent-trainer
Royal Antwerp FC maakte in vijf jaar tijd een geweldige comeback op het hoogste niveau van het Belgische voetbal. Van amechtig ademende tweedeklasser tot lid van de G5. Dat parcours werd mede uitgetekend door vier hoofdtrainers, van wie Laszlo Bölöni het langst de club diende. In de zomer van 2021 kreeg Brian Priske Pedersen het roer in handen. Hij kon enkel de statistici onder de Antwerpfans overtuigen van zijn kunnen. Bij aanvang van de voetbalcampagne 2022-2023 neemt Mark van Bommel het dirigeerstokje over. De nieuwe hoofdcoach verdedigde tijdens zijn actieve carrière als speler heel wat shirts van internationaal gereputeerde clubs. Zo voetbalde hij in de jaren negentig en de nillies een indrukwekkend palmares bij elkaar bij PSV, CF Barcelona, Bayern München en AC Milan. Landstitels in diverse landen, bekerwinst in Nederland en Duitsland en hij bereikte het allerhoogste ongeveer halverwege de actieve spelersloopbaan bij CF Barcelona: de UEFA Champions' League mocht de hoogte in tijdens het seizoen 2005-2006. Met een indrukwekkende 536 wedstrijden bij clubelftallen en 79 selecties als Nederlands international op de teller, borg hij na een tweede passage als voetballer bij PSV, de voetbalschoenen (tijdelijk) op om via omzwervingen als assistent-trainer in Nederland, Saoudi-Arabië en Australië, in 2018 te landen in het Philips Stadion als hoofdcoach. De passage bij Vfl Wolfsburg werd helaas geen succes. In de zomer van 2022 krijgt hij het vertrouwen van Royal Antwerp FC en onderschrijft hij een contract dat hem voor twee seizoenen aan de club uit Deurne-Noord verbindt. Na de ondertekening van de overeenkomst, maakte de kersverse hoofdcoach meteen tijd voor een gesprek met RAFC-media. Aanvallend voetbal, was het credo van de nieuwe trainer. "Een orkaan door de Bosuil jagen", diens vaste voornemen. De eerste negen wedstrijden brachten een perfekte zevenentwintig punten op. Na het traditionele oktober-dipje, ging het team in de achtervolging op de reeksleider om in de Cegeka Arena te eindigen met een knaller van formaat. De viering voor de bekerwinst pas achter de rug of er klonk opnieuw 'Antwerp Marginaaleeuh' na het veroveren van een eerste landstitel sedert 1957. Voeg er nog die eerste Super Cup uit de geschiedenis van de club aan toe en het werd nu al een legendarisch en onvergetelijk jaar. De slapende reus is wakker en de verwachtingen zijn hooggespannen, kom dat tot in lengte van dagen zien!

John Stegeman begon zijn carrière als assistent-coach en wordt aan het begin van het seizoen 2022-2023 in die functie bevestigd in het coaching team van Mark Van Bommel op de Bosuil. Daarmee zegt hij (tenminste) voorlopig het vertrouwde Nederlandse voetbal vaarwel om voor het eerst in het buitenland aan de slag te gaan. Geboren in Epe zette John Stegeman zijn eerste voetbalpasjes bij de club van zijn geboorteplaats SV Epe om vervolgens zijn jeugdopleiding af te werken en zijn eerste professionele ervaring op te doen bij SBV Vitesse. En dan ging het via een leenbeurt bij Helmond Sport in razende vaart langs Go Ahead Eeagles, Heracles Almelo, AGOVV Apeldoorn en Cambuur Leewarden. Na de actieve carrière deed hij vooreerst zes seizoenen ervaring op als assistent-coach bij Heracles en Jong Heracles Almelo om er vervolgens volle vier jaar ook hoofdcoach te worden. Met die bagage nam hij in 2018 afscheid en tekende een overeenkomst bij eerstedivisionist Go Ahead Eagles. PEC Zwolle, waar hij gedurende korte tijd Benson Manuel onder zijn hoede had, werd zijn voorlopig laatste Nederlandse opdracht om in de zomer van 2022 aan zijn opdracht bij Royal Antwerp FC te beginnen. Het werd een succes over de hele lijn. Met het veroveren van 'Den Dubbel', beker en landskampioen, mocht hij net als diens hoofdcoach Mark van Bommel terugblikken op een historisch resultaat. Voeg daarbij die eerste Super Cup en de verwachtingen zijn uiteraard hooggespannen voor diens tweede campagne bij de Ploeg van 't Stad.
   
Andries Ulderink Stef Wils
30 juli 1969 2 augustus 1982
assistent-trainer assistent-trainer
Alleen Gezamenlijk Oefenen Voert Verder (A.G.O.V.V.) is een van die Nederlandse club met een bijzondere naam waar Andries Ulderink (Zwolle, 30 juli 1969) gedurende korte periode verblijf had. Hij begon zijn coaching loopbaan als jeugdrainer bij A.Z.S.V. en zal jarenlang in verscheidene functies als assistent, hoofd opleidingen, hoofdcoach en scout ervaring opdoen bij verschillende clubs in het amateur en betaalde voetbal in eigen land, om maar De Graafschap, Go Ahead Eagles, AFC Ajax en Jong Ajax te noemen. De afgelopen twee seizoenen was hij o.l.v. Ron Jans werkzaam in het bij Antwerpsupporters welbekende stadion De Grolsch Veste te Enschede. Ervaring deed hij op in het buitenland bij het Engelse Reading en het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town. Andries Ulderink werkte bij De Graafschap al samen met TD Marc Overmars en werd vanaf de zomer van 2022 bevestigd als assistent-coach van Mark van Bommel bij Royal Antwerp FC.
Na een behoorlijk lange voetbalcarrière bij heel wat bekende nationale clubs, was Stef Wils absoluut geen onbekende in het Belgische voetbal, als hij bij het begin van het seizoen 2019-2020 jeugdtrainer werd bij Royal Antwerp FC. Opgeleid bij o.a. Koninklijke Lierse SK, werd dat ook de club waar de centrale verdediger zijn eerste profcontract tekende. Na vijf jaar vond hij een nieuwe uitdaging bij KVC Westerlo, waarna hij tijdens de wintermercato van 2008 verhuisde naar het Jules Ottenstadion van KAA Gent. Na nog een seizoen KVC Westerlo en drie seizoenen Cercle Brugge KSV, volgde een driejarig contract bij Szombathelyi Haladás. Stef Wils zou er in drie seizoenen liefst negentig keer de kleuren van zijn Hongaarse werkgever verdedigen. Hoewel hij KAA Gent in 111 wedstrijden ook tien keer scoorde, werd dit met zeven doelpunten als centrale verdediger zijn productiefste periode. Zijn actieve carrière besloot hij bij het stamnummer 52 van K Lyra-Lierse-Berlaar in het Luc De Rijckstadion. Nieuw bij Royal Antwerp FC combineerde hij tijdens het seizoen 2019-2020 het trainerschap van de u21 en de u18. Een nieuw seizoen 2020-2021 als visiecoördinator, moest hij vanaf de zomer van 2022 als assistent van Gill Swerts de spelersgroep van de Young Reds (u23) met redelijk gevolg voorbereiden op en loodsen doorheen een eerste campagne in de eerste amateurreeks waar meerdere oud-bekenden, ex-Antwerpspelers, inmiddels actief waren. Na het vertrek van Jurgen Dirckx, werd Stef Wils vanaf midden 2023 aangesteld als assistent van Mark van Bommel.
   
Brian Vandenbussche
24 september 1981
keepertrainer
Een meter zesennegentig groot is hij en hij werd geboren in Blankenberge, aan de Belgische kust. Brian Vandenbussche, ex-international met drie caps op het palmares, begon zijn voetbalopleiding bij het plaatselijke KSC Blankenberge om vervolgens bij Club Brugge KV te belanden. Hij tekende er ook zijn eerste profcontract, maar zou vooral naam en faam maken in Nederland. Eerst twee seizoenen bij Sparta Rotterdam, maar vooral gedurende tien seizoenen bij SC Heerenveen. In 2003 mocht hij als 'Rotterdammer' in een vriendschappelijke wedstrijd op de Bosuil ervaren hoe Henk Houwaert als geen ander zijn troepen kon motiveren. In de nadagen van de carrière deed hij ook nog KAA Gent (waar hij naast de KNVB-beker nog een landstitel en de Belgische Supercup aan zijn palmares toevoegde), Cercle Brugge en vanaf begin seizoen 2020-2021 KSC Blankenberge aan. Hij werd er meteen ook keeperstrainer bij de jeugd. In de zomer van 2022 vervoegde hij op z'n eenenveertigste team Mark van Bommel als opvolger van de onvolprezen Peder Hansen.
---
   
Peter Catteeuw Thomas Carpels
23 september 1983 26 juni 1989
head of performance coach of performance
Peter Catteeuw maakte aan het begin van de nazomer van 2017 de overstap van KRC Genk naar Royal Antwerp FC in de functie van conditietrainer, nadat hij eerder aan de slag was bij het Topsportlab. Hij werd meteen de jongste medewerker van het team van ervaren hoofdcoach Laszlo Bölöni en opvolger van Frédéric Renotte, die iets eerder dan gepland de Bosuil verliet. Catapult (vests) werden in combinatie met trackers meteen een vertrouwd werkmiddel op het oefenveld van het Bosuilstadion, een bron van gegevens die de belasting van de spelers moet opvolgen en als middel voor blessurepreventie wordt ingezet. Peter Catteeuw combineerde tijdens zijn drukke professionele leven nog lange tijd het voetbalspel op amateurniveau bij Rapid Leest als verdedigende middenvelder. Sedert januari 2021 draagt hij de imposante titel Head of Performance, maar bleef dezelfde bescheiden en hardwerkende assistent die de kop pakt van selectie van de Great Old tijdens de opwarming voor elke training. Peter Catteeuw combineert zijn functie bij de hoofdmacht met die van coördinator fysieke begeleiding voor de nationale u21, die vanaf het seizoen 2021-2022 uitkomen bij de elite-jeugd van het nationale voetbal.
Spelers fysiek klaarstomen om aan de aftrap te komen of nog tijdens de wedstrijd de opwarming voor een opvallende invalbeurt doseren, een taak op het lijf geschreven van Thomas Carpels. Als jeugdspeler van de Great Old tot en met het tweede elftal onder leiding van Guy Vandecauter, kende hij het reilen en zeilen binnen de club toen hij in de zomer van 2021 aan zijn taak van physical coach begon. Niet alleen had hij daarvoor ook nog de bagage als speler-in-opleiding bij KSK 's Gravenwezel-Schilde en KFC Schoten, alsook senior bij KSK 's Gravenwezel-Schilde, maar ook vier seizoenen in zijn huidige functie bij Rangers FC. Aan de vooravond van de onderlinge Europese wedstrijden, die de Schotse club uiteindelijk de kwalificatie zouden opleveren, werd hij door de Belgische pers gesolliciteerd. "Als levenslange supporter wil ik graag dat Antwerp doorgaat naar de volgende ronde, maar ik ben ook loyaal aan mijn werkgever en hoop dus ook dat mijn ploeg, mede door mijn bijdrage, zo veel mogelijk succes haalt. Maar laat ik het zo zeggen: als R Antwerp FC Rangers uitschakelt, ga ik niet liggen janken", aldus Thomas Carpels bij voetbalkrant.com.
   
Alex Abresch Younes Abdel Wahab
14 juni 1987
head of analysis assistent analysis
John Stephen Foyston, die zijn hoofdcoach bij Royal Antwerp FC volgde naar Sparta Praag, werd bij Royal Antwerp FC opgevolgd door Alex Abresch in de functie van video-analist. In tegenstelling tot zijn landgenoten vestigde hij zich niet in de omgeving van de club, maar hield zijn adres en woonplaats in Nederland aan. Pas 35 bij zijn aanstelling bij de Ploeg van 't Stad, heeft hij al een schat aan ervaring in zijn werkdomein. Begonnen in juli 2004 bij Excelsior Rotterdam als jeugdtrainer, werd hij vijf jaar later bij diezelfde club voor het eerst video-analist. Na een overstap bij de jeugd van Feyenoord in dezelfde functie, volgde na achtereenvolgens NEC Nijmegen, het Nederlands u21-team en FC Utrecht, in 2018 met The Socceroos, het nationale elftal van Australië, een eerste korte opdracht in het verre buitenland. Nog datzelfde werkjaar kwam er een doorstart in dezelfde functie bij PSV Eindhoven en drie jaar later bij het VfL Wolfsburg, waar hij nog enkele maanden onder Mark van Bommel diende. In de zomer van 2022 werd de ervaring van beiden met goed gevolg gekoppeld bij Royal Antwerp FC.
   
 
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online i.s.m. Royal Antwerp Football Club)