R. Antwerp F.C.

2 - 3

Woe. 19/08/1992 20:00 u.

K. Boom F.C.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6000
 
Scheidsrechter: Fernand Meese

Lijnrechters: Georges Pollet - Luc Victor
 
Na R Antwerp FC - K Boom FC
Deurne Er was nog geen drie minuten gespeeld en al sensatie. Balverlies van Hans-Peter Lehnhoff op rechts stelde Wurie in staat Lukaku te lanceren. De Zairees liet Ronny Van Rethy ter plaatse, de uitgekomen Svilar zag geen andere mogelijkheid dan Lukaku bij het been te grijpen. Scheidrechter Meese aarzelde geen ogenblik en wees naar de strafschopstip. Snow stuurde de Antwerpdoelman naar de verkeerde hoek en bracht zijn ploeg op voorsprong. Lang hoefde H.-P. Lehnhoff niet te wachten om zijn misstap goed te maken. Een kruispass van Patrick Van Veirdeghem werd door de Duitser in de vlucht overgenomen en naast de verste staak binnengeschoten. R.A.F.C. was ontegenzeggelijk de meest aanvallende ploeg, maar kon het eerste halfuur weinig of geen kansen afdwingen, een loeier van H.-P. Lehnhoff, door Vekeman weggebokst, uitgezonderd.

K Boom FC loerde op de tegenaanval. Dat was duidelijk. Het leverde nog vruchten af ook, met zijn twee zwarte aanvallers kon het af en toe gevaarlijk dreigen. Lukaku, die K Boom FC in de eerste wedstrijden al veel baat gebracht had, wurmde zich op links doorheen de rood-witte muur, Wim Kiekens liet het voetje hangen, maar vergat daarbij dat hij in het hoekje van het strafschopgebied opgesteld stond. Meese was wederom categoriek. Nog een strafschop en weer Snow aan het kanon. K Boom FC nogmaals op voorsprong. R.A.F.C. op achtervolgen aangewezen. Verder dan goed gerichte vrijschoppen van Patrick Van Veirdeghem en H.-P. Lehnhoff, door Vekeman geneutralizeerd, kwam de thuisploeg niet. Deels omdat trainer Storme er een tactische slag van maakte. Hij verving zijn scorende Amerikaan door verdediger Delcampe. Dat belette niet dat Ross nog dicht bij een doelpunt kwam en dat Lukaku nogmaals op doel kon afgaan, in zijn actie onderbroken door Ronny Van Rethy, die zijn heil zocht in trek-, duw- en maaimaneuvers en daar rood voor onder de neus kreeg.

Dat R.A.F.C. het met tien moeilijk zou krijgen, lag voor de hand. Via de flanken werd de Boomse vesting onder druk gezet, meer dan wat hoekschoppen leverde dat aanvankelijk niet op. H.-P. Lehnhoff bediende Cisse Severeyns, diens poging werd in hoekschop getoetst. Uit de daaropvolgende fase stelde de Cisse gelijk. Hij kopte de voorzet van Dragan Jakovljevic onder een mistastende Vekeman binnen. Cisse Severeyns kwam nog heel dicht bij een volgend doelpunt, maar de hobbelende bal werd nog in laatste instantie door een verdediger van de lijn gehaald. Naarmate de minuten voorttikten, plooide de thuisploeg wat terug, Lukaku was al te gevaarlijk. Verdediger Rudi Taeymans werd zelfs ingebracht voor H.-P. Lehnhoff. Via Cisse Severyns, Czernia en Dragan Jakovljevic werd Vekeman nog onder vuur genomen, er was geen doorkomen aan voor de rood-witten. Uiteindelijk gebeurde het toch aan de overkant. Wurie wachtte op counter net lang genoeg om Junior aan te spelen en het was 2-3.
(Henk Verleyen - bron: GvA - 24/08/1992)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Ratko Svilar - 4'
8 Patrick Van Veirdeghem
3 Nico Broeckaert
2 Rony Van Rethy - 44'
4 Rudi Smidts
6 Noureddine Moukrim
7 Wim Kiekens
10 Hans-Peter Lehnhoff - 13'
5 Didier Segers
9 Dragan Jakovljevic
11 Alex Czerniatynski
 
32' 6 Noureddine Moukrim (uit)/
14 Cisse Severeyns (in) - 55'
72' 10 Hans-Peter Lehnhoff (uit)/
16 Rudi Taeymans (in)
K. Boom F.C.
1 Dirk Vekeman
2 Luc Daemen
3 Tumba Ndanga
5 Danny Pfaff
7 Johan Van den Bossche
13 Sebastien De Meersman
9 Alois Ross
10 Stefan Vereycken
4 Stephen Snow - 5' (P) - 31' (P)
11 Roger Lukaku Menama
6 Rashin Wurie
 
36' 3 Tumba Ndanga (uit)/
14 Michael Delcampe (in)
75' 7 Johan Van den Bossche (uit)/
12 Junior Ibrahim Koroma (in)