R. Antwerp F.C.

4 - 1

Zon. 08/10/2023 16:00 u.

K.A.S. Eupen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.100
 
Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters: Quentin Lesceux - Matthias Massa

Vierde official: Michiel Allaerts
 
Vier treffers et puis droit au (gaspar) but(ez)
Was het Bosuilstadion woensdagavond nog the place to be voor de allereerste Champions League poulewedstrijd ooit in Deurne-Noord, de rood-witte attributen mochten deze zondag alweer op pad voor de tiende competitiewedstrijd van de nationale competitie. Team Mark van Bommel had in kort bestek de selectie opnieuw voorbereid voor de nieuwe opdracht met KAS Eupen als tegenstander. Het verleden vertelt dat Royal Antwerp FC sedert de promotie van 2017 naar de Jupiler Pro League slechts een keer een punt moest prijsgeven aan de Oostkantonners, maar... Zouden de XI van coach Kohfeldt na promovendus RWDM en reeksleider KAA Gent op hun beurt een organisatie neerpoten? KAS Eupen pakte verrassend stevig uit bij aanvang van het seizoen, maar moesten de afgelopen weken het ritme lossen. Ondanks verbluffende stats in balbezit, waren de Reds er de voorbije drie competitiewedstrijden niet in geslaagd om ook maar een keer te scoren. De drie clean sheets voor doelman Jean Butez mochten als een schrale troost gelden, al bleef daarmee wel de puntenoogst onder de verwachtingen. Scheidsrechter Van Driessche werd aangeduid om de partij in goede banen te leiden en ook hij bracht een reputatie mee.

Hun team had de aftrap en de enkele tientallen fans in het bezoekersvak deden aardig hun best om zich te laten horen. Op een schaars moment na, bleek dat onbegonnen werk, maar ze werden sneller dan verwacht beloond voor hun inspanningen. Vincent Janssen nam als eerste het vijandelijke doel onder vuur. Michel-Ange Balikwisha trapte na een afgeslagen poging van de clubtopschutter ter linkerzijde de eerste hoekschop van de partij. Bezoekend doelman Slonina moest als eerste zijn kunnen tonen. Hij haalde een kopslag van aanvoerder Toby Alderweireld van onder de balk vandaan. De eerste voorsprong was geheel tegen de gang van het spel evenwel voor de bezoekers! De overtreding in de aanloop was net als woensdag niet duidelijk genoeg voor de wedstrijdleiding en dus profiteerde Nuhu om Jean Butez overhoeks te vloeren. De striemende reactie bij elk van diens balcontacten zal enkel de hardhorige medemens niet opgevallen zijn. De bezoekers genoten nauwelijks drie minuten van hun bonus of de aanval kwam aanrollen vanop rechts. Arthur Vermeeren nette aan de tweede paal de gelijkmaker. De Great Old leek onmiddellijk gelanceerd om de score helemaal om te draaien. Arbnor Muja tilde zijn doelpoging over de dwarsligger. Vincent Janssen probeerde het vanop afstand, maar kwam links naast het doel van Slonina uit. Een geblokt schot van de clubtopschutter viel zowaar in de handen van de bezoekende doelman. De Antwerpspits probeerde het in de korte hoek, de grijphanden van Slonina bleven baas over het voorwerp. Knappe steal van Jelle Bataille, maar diens uithaal verdween in het rechterzijnet. Jean Butez vond Arthur Vermeeren die onmiddellijk Michel-Ange Balikwisha doorstuurde voor de verplichte afwerking in de rechterbenedenhoek. De VAR nam er zijn tijd voor, maar bevestigde het oordeel van de lijnrechter niet en dus stond de 2-0 ruststand vast. Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp hadden grotere cijfers aan de voet, maar vonden het kader niet.

De tweede helft begon opnieuw met massaal veel rood-wit balbezit. Ondertussen liepen George Ilenikhena, Gyrano Kerk, Anthony Valencia en Zeno Van den Bosch zich warm voor een eventuele invalbeurt. Arbnor Muja trof de dwarsbalk na een combinatie-hoekschop tussen Michel-Ange Balikwisha en Owen Wijndal. Kon de Eupense doelman de kopslag van Soumaüla Coulibaly netjes tegenhouden, de voorzet van Jurgen Ekkelenkamp werd door diens ploegmaat Paeshuyse meesterlijk in doel gegleden, al tekende ook Vincent Janssen present. Arbnor Muja en Vincent Janssen benutten de interventie vanuit Basecamp Tubize als drankpauze en weer bewezen de beelden het ongelijk van de assistent. Eupen-coach Kohfeldt pakte meteen uit met een eerste dubbele wissel. Doelpogingen en hoekschoppen wisselden mekaar in snel tempo af. Zo kon Arbnor Muja net geen gunstig gevolg brengen aan de heerlijke voorbereiding van Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp. Een verre poging van kersvers Rode Duivel klom over de dwarsligger. Jelle Bataille moest bijgewerkt worden met de wonderspons, maar de traditionele gelekaartenwoede van Van Driessche bleef uit. Een half uur in de tweede periode ver joeg Vincent Janssen de passing van Jurgen Ekkelenkamp over het doel van Slonina. Owen Wijndal werd gefould en nu keek Magnée wel tegen een boeking aan. Ook doelman Slonina moest nog een keer incasseren. Coulibaly troefde Magnée af, trof Jurgen Ekkelenkamp die via een inspanning van Arbnor Muja ploegmaat Gyrano Kerk vond. Werd diens eerste poging nog afgeweerd, in de rebound joeg hij de vierde treffer tegen het touwwerk. In de eerste van vier extra-minuten moest Jean Butez nog even de handen uit de mouwen steken om Bitumazala het scoren te beletten. Diens zoontje Gaspar stal tot jolijt van velen de show tijdens de traditionele na-wedstrijdviering.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/10/2023)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
23 Toby Alderweireld (K)
44 Soumaüla Coulibaly
5 Owen Wijndal
48 Arthur Vermeeren - 14'
27 Mandela Keita
24 Jurgen Ekkelenkamp
11 Arbnor Muja - 90'
10 Michel-Ange Balikwisha - 35'
18 Vincent Janssen
 
85' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
7 Gyrano Kerk (in)
K.A.S. Eupen
24 Gabriel Slonina
2 Yentl Van Genechten
28 Rune Paeshuyse - 63' (O)
4 Victor Palsson
3 Jason Davidson
15 Gary Magnee - 85'
19 Milos Pantovic
6 Brandon Baiye - 75'
7 Isaac Nuhu - 11'
27 Alfred Finnbogason
23 Isaac Christie-Davies
 
63' 27 Alfred Finnbogason (uit)/
10 Regan Charles-Cook (in)
63' 23 Isaac Christie-Davies (uit)/
11 Nathan Bitumazala (in)
75' 19 Milos Pantovic (uit)/
34 Karol Youndje (in)
75' 7 Isaac Nuhu (uit)/
8 Kevin Mohwald (in)
85' 2 Yentl Van Genechten (uit)/
21 Jan Kral (in)