R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zon. 17/03/2024 16:00 u.

R. Union St.-Gilloise

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 15.000
 
Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters: Yves De Neve - Quentin Lescaux

Vierde official: Michiel Allaerts
 
Remise in Deurne-Noord besluit reguliere competitie
De clubs van de Jupiler Pro League trokken met de hulp van de kalendermaker en rechterhouder in gespreide orde over het laatste weekeinde van de reguliere competitie 2023-2024. Voor een aantal clubs stonden nog hele grote belangen op het spel. Champions Play-Offs, Europe Play-Offs of regelrecht de strijd om het behoud in 's lands hoogste voetbalafdeling. Zenuwslopende middag en vooravond voor veel voetbalsupporters, ook in Deurne-Noord met de komst van huidig competitieleider en tegenstander in dé finale om de Croky Cup, Royale Union S.G. Antwerpcoach Mark van Bommel vond die uitdaging groot genoeg om te pleiten voor een speeldag met een gelijke aftrap voor alle clubs. Toch had hij samen met zijn staf de wedstrijd met zorg voorbereid. Vincent Janssen was een van de (grote) afwezigen in het Guldensporenstadion. Dit keer liep hij op de Bosuil in de startersrij en dus moest Jacob Ondrejka samen met z'n in hoofdzaak erg jonge collega's zijn geduld verbijten in de dug-out. Bezoekend coach Blessin had ook aan zijn elftal moeten sleutelen, zij het niet van harte. Zijn kleuren moesten het noodgedwongen zonder clubtopschutter Amoura stellen, Eckert diens vervanger. Fluitenier-van-dienst is de in Deurne-Noord steeds onbegrepen Van Driessche.

Royale Union had de aftrap en ging voortvarend aan de slag. Eckert vond een eerste keer Antwerpaanvoerder Toby Alderweireld op zijn weg. Puertas richtte de herneming ver buiten het kader van Jean Butez. Alhassan Yusuf Abdullahi pakte over, maar werd meteen gepakt door Nilsson. Even later goed voor een akkefietje met de Antwerpdoelman. Hij riep zo een afkeurende collectieve afkeuring over zich heen bij elk balcontact. Die eerste overtreding van de partij oriënteerde de partij al vlug richting Moris, al was het lange tijd moeilijk om het metselwerk van de bezoekers te omzeilen. Jelle Bataille in combinatie met Chidera Ejuke zette de Union-doelman als eerste echt aan het werk. Vincent Janssen zag zijn doelpoging uit de draai voorlangs aan het bezoekende doel voorbijschieten. Een zoveelste duel tussen Sykes en Michel-Ange Balikwisha werd door Van Driessche, geheel in overeenstemming met zijn reputatie, in het voordeel van de bezoekers beslecht. Het gebrek aan scorekansen, werd ruim gecompenseerd door de inzet van beide clubs. De minuten vlogen voorbij, al na halverwege mocht Michel-Ange Balikwisha pas de eerste hoekschop van de partij trappen. Rasmussen raapte het balverlies op, bediende Nilsson die voorlangs besloot. Vrijgespeeld door Nilsson, was het schot van Lapoussin slechts een oprapertje voor Jean Butez. Van Driessche sloot oordeelkundig de ogen voor een duwfout op Michel-Ange Balikwisha in de zestien. Haalde zich vervolgens de banbliksems van het publiek over zich heen bij de bestraffing van Vincent Janssen. Zo bleef ook de kaart op zak bij een ernstige overtreding van Nilsson op Owen Wijndal. Ook een extra-minuut speeltijd leverde geen doelpunten meer op.

Rusten en terugkeren met een gelijke stand en... een eerste wissel bij Royal Antwerp FC. Er werd druk gespeculeerd, al was het uiteindelijk Vincent Janssen die uit voorzorg werd vervangen, in zijn plaats liep Jacob Ondrejka tussen de lijnen. Machida haalde een heerlijke doorsteker van Chidera Ejuke met de hand weg en liep als eerste tegen een geel karton aan. Het zou hem later nog zuur opbreken. Vrijgespeeld door Michel-Ange Balikwisha stuurde Jelle Bataille zijn uithaal voorlangs. Ook hij zou even later na een onvrijwillige botsing met Machida op de bon vliegen bij Van Driessche en de rekening liep naar traditie verder en verder op. De counters van de geel-blauwe reeksleider zijn (wereld)vermaard. Zo kon Nilsson afstormen op het Antwerpdoel. Er was daar de brede borst van Jean Butez om de poging tegen te houden. Owen Wijndal richtte over de dwarsligger van Moris. Na overtreding op Jacob Ondrejka kregen de bezoekers vrijspel van de wedstrijdleiding, al was daar nog een onberispelijke ingreep van Zeno Van den Bosch die hem op zijn beurt op de gele kaart kwam te staan! Nilsson bleef een te duchten tegenstander, al knalde hij nu de regenwolken boven het Bosuilstadion tegemoet. De rode kaart van Machida werd werd bijna onmiddellijk gevolgd door een tweede ingreep vanuit de bezoekende dug-out. Zo kwam Vanhoutte de vrijgevallen plaats op linksachter overpakken van zijn 'ongelukkige' ploegmaat. Antwerpcoach pakte in volle eindspurt uit met... een viervoudige wissel. De bezoekers stonden dan al even in het voordeel in de score. Een ongelukkig weggegeven hoekschop werd door Nilsson staalhard aan de eerste paal binnengekopt. Zo leken de reeksleiders met de zege aan de haal te zullen gaan tot...Toby Alderweireld een verre uittrap van Jean Butez verlengde. Tussen een bos aan spelers dook pas ingevallen Gyrano Kerk op om de score met de zegen van Basecamp Tubize in evenwicht te brengen. Deze eerste van vier onderlinge duels eindigde zodoende op remise en daar waren de Antwerpfans best tevreden mee. Een gehandtekende bal vanwege matchsponsor Titan is bovendien een mooi souvenir voor een aantal klemvaste fans.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/03/2024)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
34 Jelle Bataille - 52'
33 Zeno Van den Bosch - 67'
23 Toby Alderweireld (K)
5 Owen Wijndal
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
24 Jurgen Ekkelenkamp
18 Vincent Janssen
19 Chidera Ejuke - 82'
10 Michel-Ange Balikwisha
9 George Ilenikhena
 
46' 18 Vincent Janssen (uit)/
17 Jacob Ondrejka (in)
89' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
84 Mahamadou Doumbia (in)
89' 5 Owen Wijndal (uit)/
44 Soumaüla Coulibaly (in)
89' 10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
7 Gyrano Kerk (in) - 90'
89' 8 Alhassan Yusuf Abdullahi (uit)/
6 Eliot Matazo (in)
R. Union St.-Gilloise
49 Anthony Moris
26 Ross Sykes
16 Christian Burgess - 77'
28 Koki Machida - 48' - 72'
21 Alessio Castro-Montes
4 Mathias Rasmussen
27 Noah Sadiki
23 Cameron Puertas - 60'
10 Loic Lapoussin
9 Dennis Eckert Ayensa
29 Gustaf Nilsson - 84' - 90'
 
65' 9 Dennis Eckert Ayensa (uit)/
8 Jean Thierry Lazare (in)
76' 4 Mathias Rasmussen (uit)/
24 Charles Vanhoutte (in)