K.A.A. Gent

2 - 2

Zon. 25/02/2024 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Ghelamco Arena

Toeschouwers: 17.263
 
Scheidsrechter: Jasper Vergoote

Lijnrechters: Michael Geerolf - Martijn Tiesters

Vierde official: Simon BourdeaudHui
 
Halve hold-up van de Great Old

Het was deze week Europese kwalificatie voor de ene club en vertrouwen zoeken voor de andere. KAA Gent had de niet-geringe opdracht het IsraŽlische Maccabi Haifa met oud-Antwerpspelers Lior Refaelov en Abdoulaye Seck partij te geven in een leeg stadion. Royal Antwerp FC had een week nodig om te bekomen van de nederlaag in eigen huis tegen provinciegenoot YRKV Mechelen. Inzet van deze partij van de 27e speeldag was de derde plaats in de rangschikking voor zowel de ene als de andere club. Coach Van Haezebrouck had flink geroteerd ten opzichte van de midweekopdracht om bijna uit te komen bij de XI die vorige speeldag de driepunter Am Kehrweg had opgehaald. Met Julien de Sart opnieuw tussen de lijnen. Depoitre begon dit keer wel op de bank. Antwerpcoach Mark van Bommel had nauwelijks aan zijn elftal geraakt. Marathonman Alhassan Yusuf Abdullahi kreeg de voorkeur op Mahamadou Doumbia. Hij vervoegde zijn jonge ploegmaats in de indrukwekkende dug-out van de Gentse voetbalarena. Hoewel eerder een naamsverandering aangekondigd, stond de (laatste editie?) van de Ghelamco-derby nog onder leiding van Jasper Vergoote.

Alhassan Yusuf Abdullahi in de basis en hij mocht meteen de wedstrijd voor zijn rood-witte kleuren op gang trappen. De aanvangsminuten liepen wat verdeeld, zij het dat beide clubs slechts een schuchtere poging deden om zich in het offensief te storten. De eerste hoekschop was voor thuisploeg KAA Gent met ex-Antwerpspeler Gerkens aan het driehoekje. Mandela Keita kende weinig moeite om de corner te keren. Net voor het kwartier kwam Vincent Janssen op aangeven van Chidera Ejuke los aan de rand van de zestien. De doelpoging was evenwel te hoog gericht. KAA Gent vond er inspiratie in vliegensvlug over links te counteren. Een dubbelpas tussen Brown en Sonko bereikte Gerkens die via de brede torso van Toby Alderweireld Antwerpdoelman Jean Butez wist te verschalken. Hoewel in kansrijke positie in de blauw-witte zestien, stuurde Alhassan Yusuf Abdullahi de bal de verkeerde kant uit. En voorzetschot van Tissoudali viel in de handen van Jean Butez. Plots werd het stadion voor even muisstil om dan in een verontwaardigd fluitconcert uit te barsten als scheidsrechter Vergoote naar de stip wees. Jacob Ondrejka trapte de elfmeter met een gelukje onder doelman Schmidt door in de rechterbenedenhoek. Nauwelijks afgetrapt of Brown stormde opnieuw naar voren, bood Gerkens een doelrijpe kans aan die hij niet miste. KAA Gent opnieuw op voorsprong en dat zou zo blijven tot aan het rustsignaal. Alhassan Yusuf Abdullahi had nog een een reuzemogelijkheid gehad, maar het was keren met achterstand.

KAA Gent kwam terug met Gandelman in de ploeg in de plaats van moegestreden Sonko. Het was opnieuw wachten tot de lokale mist opgetrokken was, dit keer met een kort onderonsje op de middellijn tussen Gerkens en diens ex-ploegmaat Vincent Janssen. In een duel met Jelle Bataille raakte Torunarigha onklaar met langdurige bijstand van de wonderspons tot gevolg. Het ontbrak de Great Old aan inspiratie of daar verschenen George Ilenikhena en Gyrano Kerk tussen de lijnen. Later ook nog gevolgd door Victor Udoh, Mahamadou Doumbia en Eliot Matazo. Kandouss kon stevig koppen op een fijn aangesneden hoekschop van Gerkens, die een opvallende verrichting neerzette. Een afgeweerde corner van Hong belandde via het hoofd van Brown in de grijphanden van Jean Butez. Owen Wijndal recupereerde balverlies van Hong en dan ging het gestaag van links naar rechts om via Toby Alderweireld over links Owen Wijndal te bereiken die prompt Victor Udoh wegstuurde. Diens gemeten voorzet vond George Ilenikhena die de netten trof voor zijn rood-witte kleuren, zijn zevende competitietreffer van het seizoen. Ondanks het stormachtige slotoffensief met nog een opgelegde kansen voor Tissoudali en Depoitre, bleef de score vervolgens ongewijzigd. Een rood-witte steal zullen ze in de Arteveldestad gedacht hebben.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/02/2024)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
1 Jean Butez
34 Jelle Bataille - 49'
33 Zeno Van den Bosch
23 Toby Alderweireld (K) - 16' (O)
5 Owen Wijndal
27 Mandela Keita
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
24 Jurgen Ekkelenkamp
19 Chidera Ejuke
17 Jacob Ondrejka - 26' (P) - 71'
18 Vincent Janssen
 
59' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
9 George Ilenikhena (in) - 86'
59' 19 Chidera Ejuke (uit)/
7 Gyrano Kerk (in)
73' 17 Jacob Ondrejka (uit)/
60 Victor Udoh (in)
78' 8 Alhassan Yusuf Abdullahi (uit)/
6 Eliot Matazo (in)
78' 27 Mandela Keita (uit)/
84 Mahamadou Doumbia (in)
K.A.A. Gent
16 Daniel Schmidt
5 Ismael Kandouss - 48'
23 Jordan Torunarigha
20 Stefan Mitrovic
18 Matisse Samoise
8 Pieter Gerkens - 28'
13 Julien De Sart
3 Archie Brown
7 Hong Hyeon-seok
10 Tarik Tissoudali
9 Momodou Lamin Sonko
 
46' 9 Momodou Lamin Sonko (uit)/
6 Omri Gandelman (in)
54' 23 Jordan Torunarigha (uit)/
25 Nurio Fortuna (in)
86' 7 Hong Hyeon-seok (uit)/
36 Tibe De Vlieger (in)
86' 18 Matisse Samoise (uit)/
29 Laurent Depoitre (in)