R. Antwerp F.C.

0 - 3

Don. 25/04/2024 20:30 u.

R. Union St.-Gilloise

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.000
 
Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters: Laurent Conotte - Vito Di Vincenzo

Vierde official: Wim Smet
 
Bezoekers maken een statement in het Bosuilstadion

Deurne-Noord en wijde omgeving waren uitgelopen om de eerste van nog twee volgende confrontaties tussen beide clubs in het Bosuilstadion te aanschouwen. Volgen nog een terugwedstrijd in deze Champions' Play-Offs die noch voor de ene noch voor de andere ploeg voorspoedig verlopen is en... het vermoedelijke hoogtepunt van de lopende jaargang in het Koning Bosuilstadion met de nationale voetbalbeker als inzet. Rechten de bezoekers deze donderdagavond de rug of maken de Reds nog gebruik maken van het elan van afgelopen zondag met de winst in het Brugse Jan Breydelstadion? Ondanks de ultrakorte voorbereiding hadden beide coaches een kleine schoonheidsoperatie uitgevoerd op hun respectieve basiselftal. Op uitzondering van Lapoussin (vorig seizoen aangever van het enige doelpunt in hun thuiswedstrijd van de halve finales tegen de Great Old na een onbestraft foutief duel met Arbnor Muja) traden de bezoekers met een identieke doorslag van het elftal dat afgelopen weekeinde in het verlies werd gespeeld in het strijdperk. Eliot Matazo behield het vertrouwen van coach Mark van Bommel. Wel moest Jacob Ondrejka baan ruimen voor Jurgen Ekkelenkamp om het breed uitgesmeerde geel-blauwe middenveld weerstand te bieden. Het duo Laforge in het Bosuilstadion en Lardot vanuit Basecamp Tubize moesten het verloop in goede banen leiden...

De bezoekers uit het Hoofdstedelijke Gewest hadden de aftrap en togen meteen in de aanval. Nieuweling Teklab zwabberde zijn schot aan het doel van Senne Lammens voorbij. De jonge Antwerpdoelman zag bedrijvigheid rond zijn zestien, maar gevaar leverde dat voorlopig niet op. Aan de overzijde werd Michel-Ange Balikwisha foutief bejegend, R.U.S.G. hield er een intrap voor Moris aan over. Zulke leiding zou het zijn en worden! Eerste corner was net voor de tiende minuut meteen ook voor de bezoekers. Vanhoutte kon de bal beroeren, maar richtte ver naast het rood-witte doel. Rasmussen ontsnapte aan geel na een stevige ingreep op Michel-Ange Balikwisha die zulks net als het lokale publiek maar matig kon appreciŽren. Amoura vloog dan weer wel de bon op na een potig duel lastens Owen Wijndal. Opschieten richting Moris deed het evenwel niet. Ritchie De Laet kwam even los van de invallersbank, maar moest geduld blijven oefenen tot diep in de tweede periode. Net na het kwartier mocht Michel-Ange Balikwisha voor het eerst een hoekschop afleveren. Burgess, van wie nog niet geweten is of hij ooit voor een eerdere uitsluiting gestraft werd, ontzetten zijn kamp met een krachtige kopslag. Aan de overzijde volgden de hoekschoppen mekaar nu in gestrekte draf op. Wie ook de auteur, meer dan een zuchtje wind produceerden ze niet in de rood-witte zestien. Puertas richtte zijn doelpoging hoog over. Centraal op het terrein werd Owen Wijndal op werkelijk brutale wijze twee voeten vooruit door Rasmussen de benen onder het vege lijf uitgetrapt. Geel was zijn deel, terwijl rood zeker te overwegen was. Het bleef merkwaardig stil vanuit Basecamp Tubize. Een taalprobleempje? Handspel van Vanhoutte werd niet bestraft zodat Puertas snel richting overkant uit kon. Gevaar leverde het niet op en dus eindigde de eerste helft van deze confrontatie met dubbel blanke cijfers.

De rood-witte technische staf bracht George Ilenikhena mee uit de kleedkamer ter vervanging van Jurgen Ekkelenkamp. Royal Antwerp FC had weliswaar de aftrap, maar zou bijzonder snel op achterstand geplaatst worden. De vrijschop van Amoura na foutieve (?) ingreep van Toby Alderweireld met gele kaart bovenop, klutste tussen doelman en paal binnen. Niet alleen op het veld ook op de tribunes zag je het vertrouwen zo wegdeemsteren. De Reds hadden duidelijk moeite om zich door te zetten. Een eerste hoekschop van de tweede periode van Michel-Ange Balikwisha belandde na enige omzwervingen in de handen van Moris. Nauwelijks op het terrein of Jacob Ondrejka die Eliot Matazo kwam vervangen, Puertas stuurde Amoura doorheen de rood-witte afweergordel en hij zorgde voor verdubbeling van de cijfers. Nilsson knikte zijn kopslag naast en liet zich terwijl de seconden en minuten lustig wegtikten vervolgens de behandeling met met de wonderspons welgevallen. Rechtsachter Mac Allister stond pal, al moest doelman Moris plat op het schot van Jacob Ondrejka. Net voor het ingaan van het laatste kwartier pakte team Mark van Bommel uit met een drievoudige wissel. SoumaŁla Coulibaly, Alhassan Yusuf Abdullahi noch Ritchie De Laet, van wie laatstgenoemde een opvallend gretige en doortastende prestatie neerzetten, konden de ommekeer nog realiseren, wel integendeel. Het was Puertas die enkele minuten voor het slotsignaal van Laforge op snelle uitbraak het verdict op 0-3 bracht. Voorwaar geen vertrouwenwekkende cijfers richting terugwedstrijd in het Stade Joseph MariŽn.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/04/2024)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
91 Senne Lammens
34 Jelle Bataille - 58'
33 Zeno Van den Bosch
23 Toby Alderweireld (K) - 46'
5 Owen Wijndal
6 Eliot Matazo
27 Mandela Keita - 69'
24 Jurgen Ekkelenkamp
19 Chidera Ejuke
10 Michel-Ange Balikwisha
18 Vincent Janssen
 
46' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
9 George Ilenikhena (in)
55' 6 Eliot Matazo (uit)/
17 Jacob Ondrejka (in)
72' 5 Owen Wijndal (uit)/
2 Ritchie De Laet (in)
72' 34 Jelle Bataille (uit)/
44 SoumaŁla Coulibaly (in)
72' 27 Mandela Keita (uit)/
8 Alhassan Yusuf Abdullahi (in)
R. Union St.-Gilloise
49 Anthony Moris (K)
5 Kevin Mac Allister - 19'
16 Christian Burgess
28 Koki Machida
21 Alessio Castro-Montes - 84'
4 Mathias Rasmussen - 36'
24 Charles Vanhoutte
23 Cameron Puertas - 48' - 87'
11 Henok Teklab
47 Mohamed Amoura - 16' - 56'
29 Gustaf Nilsson
 
75' 5 Kevin Mac Allister (uit)/
26 Ross Sykes (in)
75' 11 Henok Teklab (uit)/
27 Noah Sadiki (in)
82' 29 Gustaf Nilsson (uit)/
13 Kevin Rodriguez (in)
82' 4 Mathias Rasmussen (uit)/
8 Jean Thierry Lazare (in)
89' 47 Mohamed Amoura (uit)/
9 Dennis Eckert Ayensa (in)