R. Antwerp F.C.

1 - 2

Zon. 05/05/2024 13:30 u.

Club Brugge K.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 12.000
 
Scheidsrechter: Jasper Vergoote

Lijnrechters: Michael Geerolf - Martijn Tiesters

Vierde official: Michiel Allaerts
 
Geluksfee aan de zijde van de bezoekers

Royal Antwerp FC en Club Brugge KV zijn sportief niet de beste maatjes, al zijn beide havensteden wel verenigd in een economische eenheid. Port of Antwerp (Bruges) bleef ook na de fusie tussen de beide havengemeenschappen sponsor van de oudste voetbalclub van 't land en stond deze middag mee aan de aftrap van deze alweer zevende wedstrijd van de Champions Play-offs. Na de mind-blowing afloop van de vorige campagne, moesten de technische staf, spelersgroep en fanatieke aanhang van de Great Old met (veel) minder tevreden zijn de afgelopen weken en dagen. Coach Mark van Bommel, van wie gezegd en vooral geschreven wordt dat hij aan zijn laatste opdrachten in rood-witte uitrusting bezig zou zijn, zocht en zoekt een nieuw elan en ging met een borsteltje doorheen zijn selectie. Zo kwamen Ejuke Chidera, Jacob Ondrejka en Eliot Matazo opnieuw de startersrij inlopen ten nadele van Alhassan Yusuf Abdullahi, Michel-Ange Balikwisha en Gyrano Kerk. Ondanks de Europese midweekopdracht geen selectiezorgen voor oud-speler en thans blauw-zwart hoofdcoach Nicky Hayen, die opnieuw Mignolet onder de lat kon sturen en nog heel wat 'schoon volk' met adelbrieven in de dug-out kon posteren. De rood-witte club beefde en sidderde met de komst van de Brugse twaalfde man Jasper Vergoote en diens secondant in Basecamp Tubize.

De bezoekers hadden middels Vetlesen, die ook als komediant ingehuurd kan worden zoals later zou blijken, de officiŽle aftrap, maar werden onmiddellijk in hun dadendrang beknot door een stevige interventie van Vincent Janssen. De dader geel en de vrijschop richtte zich richting Senne Lammens. Brugs overwicht in balbezit en toch zou de ex-Bruggeling onder de Bosuillat een rustig eerste kwartier beleven. Pas na de tiende minuut kwam er een eerste hoekschop in zijn buurt, uiteindelijk daadkrachtig ontzet voor Zeno Van den Bosch. Op het kwartier een eerste uithaal met links van Vincent Janssen na voorbereidend werk van Jacob Ondrejka en Jurgen Ekkelenkamp. Bijna in een beweging werd de Bosuilspits onder de zoden gekatapulteerd. De kaart bleef logischerwijze bij Bruggeling Vergoote in de zak. Even voorbij halverwege kwam het rood-witte doel op aangeven van achteruit van Mechele in het vizier van Nusa. Het schot scheerde de dwarsligger van Senne Lammens. De Reds reageerden met afstandsschot van Ejuke Chidera, ternauwernood met de vuisten afgeweerd in hoekschop. Ondanks twee interventies met de wonderspons moest Meijer zich nog voor rusten al laten vervangen. In blessuretijd waren de Reds nadrukkelijk in de buurt van de blauw-zwarte zestien. Toby Alderweireld verlengde de hoekschop van Jacob Ondrejka op het dak van het doel van Mignolet. Mandela Keita toverde Brugs balverlies om in een krachtig schot buiten het kader. Diepgestuurd door Chidera Ejuke strandde Vincent Janssen op de Brugse doelman, terwijl Chidera Ejuke de rebound naast pegelde.

Rusten en met een dubbel vervanging aan de tweede periode beginnen. Zo werden Ritchie De Laet en Vincent Janssen opgevolgd door George Ilenikhena, volgens bepaalde onbetrouwbare media in de nadrukkelijke belangstelling van het buitenland, en SoumaŁla Coulibaly, die er maar niet in slaagt na blessure zijn basisplaats te heroveren. Nauwelijks herbegonnen of Zeno Van den Bosch deed ongewild de doelpoging van De Cuyper achter zijn doelman in het net belanden. Lucky shot. Minder geluk aan de overkant. De kopbal van Jacob Ondrejka viel pardoes in de handen van Mignolet. Owen Wijndal richtte te hoog. Rood-wit balverlies luidde een bliksemsnelle counter voor de bezoekers in. Vetlesen legde breed, Olsen verdubbelde de voorsprong net voorbij het eerste kwartier van de tweede periode. Scheidsrechterlijke onmacht: het duurde ruim drie minuten tussen de overtreding en de tegentreffer die Michel-Ange Balikwisha op strafschop nette. Toby Alderweireld stuurde Gyrano Kerk de loopgraven in, de afwerking bleef evenwel in gebreke. Na de dubbele Brugse wissel, moest De Cuyper op zijn beurt Gyrano Kerk neerhalen. De twaalfde Bruggeling zag er ten onrechte geen strafschopfout in, hoewel bal in spelbereik bleef en de speler vol op de voet getrapt werd. Zo blijf je natuurlijk met lege handen achter, ondanks die schamele vijf minuten extra-tijd, waarvan tegenstander samen met de spelleider nog een heleboel verloren lieten gaan! Sire, er zijn geen (top)scheidsrechter meer in uw land en dat heeft de Uefa heel goed begrepen!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/05/2024)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
91 Senne Lammens
2 Ritchie De Laet
33 Zeno Van den Bosch - 54'
23 Toby Alderweireld (K) - 48' (O)
5 Owen Wijndal
6 Eliot Matazo
27 Mandela Keita
24 Jurgen Ekkelenkamp
19 Chidera Ejuke
17 Jacob Ondrejka
18 Vincent Janssen - 1'
 
46' 2 Ritchie De Laet (uit)/
44 SoumaŁla Coulibaly (in) - 90'
46' 18 Vincent Janssen (uit)/
9 George Ilenikhena (in)
62' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
10 Michel-Ange Balikwisha (in) - 67'
62' 6 Eliot Matazo (uit)/
8 Alhassan Yusuf Abdullahi (in)
62' 17 Jacob Ondrejka (uit)/
7 Gyrano Kerk (in)
Club Brugge K.V.
22 Simon Mignolet
14 Bjorn Meijer
44 Brandon Mechele
4 Joel Ordonez - 65'
55 Maxime De Cuyper
15 Raphael Onyedika
20 Hans Vanaken
10 Hugo Vetlesen
32 Antonio Nusa
7 Andreas Skov Olsen - 64'
99 Igor Thiago
 
40' 14 Bjorn Meijer (uit)/
64 Kyriani Sabbe (in)
73' 32 Antonio Nusa (uit)/
8 Michal Skoras (in)
73' 7 Andreas Skov Olsen (uit)/
77 Philip Zinckernagel (in)
83' 10 Hugo Vetlesen (uit)/
27 Casper Nielsen (in)