R. Antwerp F.C.

1 - 2

Zon. 12/05/2024 18:30 u.

Cercle Brugge K.S.V.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 10.500
 
Scheidsrechter: Bert Put

Lijnrechters: Koen Thijs - Bryan Bijnens

Vierde official: Brent Staessens
 
Gezocht naar eerherstel

De achterban stroomde deze zondagavond slechts mondjesmaat, maar uiteindelijk in volle volume toe in het Bosuilstadion, nauwelijks drie dagen na de zo desastreus verlopen bekerfinale in het Boudewijnstadion. Een ontgoocheling rijker en een illusie armer, zo moest ook team Mark van Bommel de wedstrijdkern voorbereiden op het treffen met Cercle Brugge KSV en had gesleuteld aan zijn elftal. Chidera Ejuke verstoorde het feestgedruis tijdens de heenwedstrijd in het Jan Breydelstadion, liep net als Jacob Ondrejka en Jelle Bataille opnieuw de startersrij in. Vincent Janssen boette alweer een schorsingsdag uit en liet zijn plaats aan Gyrano Kerk. Owen Wijndal en Mandela Keita moesten samen met hun (piep)jonge ploegmaats zich beschikbaar houden voor een latere invalbeurt. Eliot Matazo bleef vanwege een verkeersongeval onbeschikbaar. Cercle Brugge KSV verloor in eigen huis en dus kwamen Miron Muslic en zijn wedstrijdselectie verhaal halen in het Bosuilstadion, maar konden bij aanvang van de partij slechts rekenen op minder dan een handjevol aanhangers. Zij zouden zich na de traditionele toss van Bert Put met enige vertraging weldra melden in het stilaan volgelopen Bosuilstadion.

Jacob Ondrejka had voor zijn rood-witte kleuren de aftrap. De Great Old deed een aardige poging om de richting van het spel te bepalen, al was enige slordigheid in de passing een spelbreker. Een spelbreker die tegenstander Cercle Brugge KSV met het vertrouwen van een stevige overwinning tegen KRC Genk, toeliet middels haarscherp getrapte diepe voorzetten het tegenoffensief te lanceren. Gyrano Kerk werd in de zestien een eerste keer de voet dwarsgezet door Lopes Da Silva, al kon de Antwerpspits op aangeven van Jurgen Ekkelenkamp even later uithalen voor een schot over de dwarsbalk. Chidera Ejuke was evenmin succesbal bij een uitbraak ter linkerzijde. Defensief breekijzer Abu richtte buiten het doelkader. Senne Lammens moest een eerste keer ingrijpen op een gevaarlijke, verre voorzet van Siquet. Gelanceerd door Jurgen Ekkelenkamp, zocht het schot van Chidera Ejuke te snel hoogte. Aan de overkant was het pas goed raak. Lemaréchal stoomde doorheen de rood-witte afweer en plaatste met links overhoeks in het doel. De groen-zwarte achterban had de voorsprong en veroverde meteen het volume in het stadion. De Reds hadden het knap lastig, worstelden bovendien met de buitenspelval en moesten nog een tweede keer incasseren. Jelle Bataille miste aan de middellijn de interceptie op een weggetrapte bal. Denkey stak razendsnel de rood-witte helft over en nam Senne Lammens tegenvoets te grazen.

Terwijl Gyrano Kerk nog een zinnige uitleg probeerde te verzinnen voor de camera's van Eleven, begon diens landgenoot Owen Wijndal aan de stevige opwarming voor een invalbeurt. Klapte de buitenspelval aanvankelijk alweer toe, Michel-Ange Balikwisha en Owen Wijndal bestookten de groen-zwart muit. George Ilenikhena, Viktor Udoh en Mahamadou Doumbia moesten vervolgens het offensief komen versterken, al klapte ook na een verre voorzet van aanvoerder Toby Alderweireld over zestig meter de val dicht! Ritchie De Laet kon nog een keertje uithalen. De doelpoging kwam evenwel te breed uitgemeten. Scheidsrechter Put kwam in het oog van publieke afkeuring na een niet-bestrafte overtreding op Gyrano Kerk, al nam hij wel de tijd om invallers Da Silva (10) en Popovic op te schrijven en heel laat in de partij werd ook Victor Udoh met zijn eerste gele kaart getrakteerd. De Reds hadden onder impuls van Mahamadou Doumbia en Alhassan Yusuf Abdullahi zo'n kwartier eerder al de aansluitingstreffer genet. De bal van de rood-witte nummer acht werd via Popovic een ideale voorzet voor Gyrano Kerk, die na lange minuten uiteindelijk het fiat vanuit Basecamp Tubize kreeg. Ondanks een stevig slotoffensief, gekruid met meerdere corners en doelpogingen, kwamen de Reds niet meer. Achterban, spelersgroep en technische staf bleven verweesd achter...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/05/2024)
 
 
 
Fotoreportage
R. Antwerp F.C.
91 Senne Lammens
2 Ritchie De Laet
33 Zeno Van den Bosch
23 Toby Alderweireld (K)
34 Jelle Bataille
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
24 Jurgen Ekkelenkamp
10 Michel-Ange Balikwisha
19 Chidera Ejuke
17 Jacob Ondrejka
7 Gyrano Kerk - 79'
 
46' 34 Jelle Bataille (uit)/
5 Owen Wijndal (in)
56' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
84 Mahamadou Doumbia (in)
56' 17 Jacob Ondrejka (uit)/
9 George Ilenikhena (in)
56' 19 Chidera Ejuke (uit)/
60 Victor Udoh (in) - 90'
78' 2 Ritchie De Laet (uit)/
27 Mandela Keita (in)
Cercle Brugge K.S.V.
1 Warleson
41 Hugo Siquet
66 Christiaan Ravych
4 Jesper Daland
22 Leonardo Lopes
17 Abu Francis
28 Hannes Van Der Bruggen
6 Felix Lemarechal - 33'
11 Alan Minda
34 Thibo Somers
9 Kevin Denkey - 44'
 
46' 11 Alan Minda (uit)/
10 Felipe Augusto (in) - 76'
73' 6 Felix Lemarechal (uit)/
5 Boris Popovic (in) - 74'
73' 41 Hugo Siquet (uit)/
19 Kazeem Olaigbe (in)
86' 34 Thibo Somers (uit)/
18 Senna Miangue (in)
90' 9 Kevin Denkey (uit)/
99 Abdoul Ouattara (in)